Forum Machete,Modelism,Hobby: Bu133 la Muzeul D. Leonida - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Bu133 la Muzeul D. Leonida

#1 Useril este offline   radub 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 2061
  • Inregistrat: 13-August 05

Postat 03 December 2007 - 08:09 PM

In articolul despre Bu133 din Revista Modelism Nr. 4/1985 (9) se zice ca la Muzeul Dimitrie Leonida este un Bu133. Stie cineva care e starea lui?
Radu

#2 Useril este offline   horia 

• Membru senior
  • Postari: 2972
  • Inregistrat: 24-April 05

Postat 03 December 2007 - 08:24 PM

in 1988 daca nu ma insel a cazut tavanul peste el.

#3 Useril este offline   mack 

• Membru senior
  • Postari: 697
  • Inregistrat: 15-April 05

Postat 04 December 2007 - 12:12 AM

Citeaza

...cat se poate de adevarat, a cazut tavanul peste el.

#4 Useril este offline   wurger 

• Membru senior
  • Postari: 4049
  • Inregistrat: 21-February 05

Postat 04 December 2007 - 12:12 AM

Vezi postareahoria, la 3 Dec 2007, 20:24, a spus:

In sensul asta, bine ca nu ne-a ramas nici un IAR. Cine stie ce mai cadea si p-alea.

#5 Useril este offline   radub 

• Membru senior

Postat 04 December 2007 - 11:21 AM

Pacat! E un avion foarte interesant.
Radu

#6 Useril este offline   Blue-Max 

• Membru senior
  • Postari: 2473
  • Inregistrat: 06-December 04

Postat 04 December 2007 - 11:31 AM

Si oare cu ramasitele lui, dupa accident ce s-a intamplat ?! S-au aruncat ?! S-au pastrat pt. o eventuala restaurare ?! Nu stie nimeni ?! Cantacuzino ?!

#7 Useril este offline   wurger 

• Membru senior
  • Postari: 4049
  • Inregistrat: 21-February 05

Postat 04 December 2007 - 01:28 PM

Probabil l-a luat Vanghelie sa-l puna in intersectie la Rahova.... ;-)

#8 Useril este offline   Vali 

• Membru senior
  • Postari: 694
  • Inregistrat: 06-October 05

Postat 04 December 2007 - 04:56 PM

La acel muzeu era odata si IAR 811,primul avion construit in Romania dupa razboi. A disparut si el...
Din discutiile cu dl. Razvan Bujor am inteles ca motorul Bucker-ului este expus totusi in muzeu. Se para ca cel putin acum cativa ani mai existau ceva ramasite in beciurile muzeului. A fost si o incercare de recuperare , a celor de la muzeul aviatiei, se gasise si camionul necesar,dar directorul de la Leonida nu agrea anumite persoane asa ca a cazut totul... Tinand cont ca Bucker-ul are un schelet din tevi de otel ,s-ar fi putut indrepta sau inlocui, panza se mai gaseste si cu putin efort din partea unor entuziasti aveam si noi azi un Jungmeister!
Nu pot sa nu ma gandesc si la Yak-ul 17 DC de la Iasi care din cauza ingustimi in gandire a unei directoare ce-l are pe inventar, nu ajunge in locul pe care-l merita ,Muzeul Aviatiei.
Sa nu credeti ca-i laud pe cei de la M Av. ,sunt multe lucruri putrede pe acolo, echipa ce restaura cu adevarat avioanele si-a dat demisia si a ramas una ce restaureaza cu flexu... Din pacate se pare ca si aici avem parte de o conducere ce ar trebui sa iasa la pensie...! Si ar mai fi multe de spus. Degeaba...
Desi nu e mult de la 1 Decembrie , in aceste moment ,personal, nu ma simt mandru ca sunt roman. Dar i-mi va trece ,voi mai face un model romanesc si astfel va creste cel putin muzeul personal !
Poate singura sansa e sa castige la loto potul cel mare unul ca mine sau ca 109 sau ca Wurger sau unul ca noi obsedat de avioane ,ce va umbla pe aerodroame si va salva rablele, va rascoli Marea Neagra dupa epave, va construi in atelierele proprii SET-uri si ICAR-uri, va face schimburi in lume si va reda cu mandrie istoria Aviatiei Romane ! Visez... Si nu joc la loto...
Vali.

#9 Useril este offline   LDH 

• Membru senior
  • Postari: 1430
  • Inregistrat: 20-September 06

Postat 04 December 2007 - 05:54 PM

"Vali" a spus:

Desi nu e mult de la 1 Decembrie , in aceste moment ,personal, nu ma simt mandru ca sunt roman. Dar i-mi va trece ,voi mai face un model romanesc si astfel va creste cel putin muzeul personal !
Poate singura sansa e sa castige la loto potul cel mare unul ca mine sau ca 109 sau ca Wurger sau unul ca noi obsedat de avioane ,ce va umbla pe aerodroame si va salva rablele, va rascoli Marea Neagra dupa epave, va construi in atelierele proprii SET-uri si ICAR-uri, va face schimburi in lume si va reda cu mandrie istoria Aviatiei Romane ! Visez... Si nu joc la loto...
Vali.

Mda, ceva foarte interesant.
Parca ati stat la taifas cu modelistii franari, feroviari am vrut sa spun. Exact aceleasi cuvinte spuse de Victorian, care printre alte multele este si feroviar, Catalin Pavel, George, lok si multi, multi altii.
Se pare ca nu sunteti singurii care se plang de nepasare si restaurare cu flexul, de transformarea unei nave cu zbaturi, o nava adevarata cu zbaturi, transformata in manelobar, si multe, multe altele.
Nu am spus nimic de locomotive CFR chiar daca acestea in proportie de 90% sunt intr-o stare mai mult decat jalnica deoarece, de bine de rau, au reusit, tot prin efortul adevaratilor pasionati de CF, sa fie trecute in patrimoniu. Macar le-au salvat de la taiere.

Noi, cei de la feroviare, am luat hotararea sa facem o petitie pentru a atrage atentia asupra garilor din patrimoniu, cu multa istorie in spate, peste unele au trecut doua razboaie, care se degradeaza sub privirile nepasatoare ale mai marilor.

Poate nu ar strica o actiune concertata privind aviatia, marina, arhitectura, caile ferate si ... probabil mai sunt de enumerat.
Daca reusim sa le atragem atentia poate reusim sa mai salvam ce se mai poate salva ca sa nu spunem maine poimaine: "a fost".

#10 Useril este offline   radub 

• Membru senior

Postat 04 December 2007 - 06:42 PM

Eu unul, care am prieteni restauratori (nu numai de avioane) si chiar am batut cateva nituri la unele restaurari, pot spune ca banii nu sunt mereu o problema. Bani se gasesc daca e nevoie. Ce trebuie e pricepere si mult interes. Crede-ma ca am vazut distrugeri cauzate de idioti entuziasti. E o vorba, fereste-te de prostul harnic, si cine a zis-o stie ce zice.
Am un amic restaurator in Austria, si tocmai vorbeam cu el despre Bf109 - ti se frange inima cand auzi ce fac altii. Asta cu "ca la noi la nimenea" e o boala inventata de presa romana.
Radu

#11 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12661
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 04 December 2007 - 08:15 PM

Citeaza

pot spune ca banii nu sunt mereu o problema
Din pacate, la noi, banii sunt mereu o problema! Si daca la asta adaugi nepasare, idiotenie, interese meschine si fapul ca un kil de aluminiu vindut aiurea e mai important si mai in cistig decit un prapadit de avion care, oricum, ocupa locul degeaba, iese ...ce se vede! Avem o gramada de ciocoi care nu-si mai incap in avionele personale, dindu-se mari ca sunt pasionati de aviatie. Da, sunt pasionati, de aviatia...lor!

Citeaza

fereste-te de prostul harnic
Poate ai dreptate Radu, dar eu as zice fereste-te de prostul harnic care nu are un indrumator competent!

#12 Useril este offline   eugen 

• Membru senior
  • Postari: 1530
  • Inregistrat: 02-November 04
  • Interests:Aviatie post WWII

Postat 05 December 2007 - 09:43 AM

Vezi postareaVali, la 4 Dec 2007, 16:56, a spus:

[...]Poate singura sansa e sa castige la loto potul cel mare unul ca mine sau ca 109 sau ca Wurger sau unul ca noi obsedat de avioane ,ce va umbla pe aerodroame si va salva rablele, va rascoli Marea Neagra dupa epave, va construi in atelierele proprii SET-uri si ICAR-uri, va face schimburi in lume si va reda cu mandrie istoria Aviatiei Romane ! Visez... Si nu joc la loto...

;-) Si eu visez. Din cand in cand mai joc la loto. Degeaba...

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

5 useri citesc topicul
0 membri, 5 vizitatori, 0 utilizatori anonimi