Sunt doua cutii de la Tamiya si figurinele sunt la 1/35. E destul de nasol pt. ca am descoperit ca asta e o scara scarboasa. Destul de mica pentru a fi greu de lucrat detaliile si destul de mare pentru a fi tratata simplist, asa cum tratez 1/72.
Prima cutie e mica si contine 4 figurine. Pozele de mai jos vorbesc singure.
Cea de-a doua e de 2 ori cat prima si contine 8 figurine. Da, stiu ca 4+8 nu fac 47 dar si asa cred ca o sa-mi ia destul ttimp.
Legenda spune ca majoritatea samurailor acestia erau vasalii seniorului Takuminokami Asano. Acesta a fost desemnat de alt senior sa organizeze o festivitate in prezenta SHogunului. Cum el nu se prea pricepea la festivitati a rugat un alt senior Kozukenosuke Kira sa-l sfatuiasca cum sa se imbrace si in general sa-i explice chestii legate de eticheta. Asta astepta sa fie platit dar Asano a considerat ca e sub demnitatea unui samurai sa dea mita. Ca urmare Kira si-a batut joc de el si l-a sfatuit gresit (genu': sa vi in halat de baie si decupat la buci ca asa e perfect).
In timpul ceremoniilor Asano s-a insemnat ca Kira la prostit si s-a fiert (bashicat). Drept urmare a scos sabia ninja (a'propo, aia mica e de interior si aia mare de exterior) si i-a facut un buzunar lu Kira.
Pentru ca a scos sabia in preajma Shogunului si a insultat cu ascutzishu un superior i s-a ordonat sa isi faca hara-kiri.
Vasali lui au jurat sa il razbune ceea ce au si facut dupa doi ani (taiat capu' la mishel) dupa care si-au facut toti ce trebuia ca nu aveau voie cu vendete.
In kit e explicat fiecare.
Imi urez succes !
Aceasta postare a fost editata de wurger: 02 December 2007 - 02:13 PM