Degrelle, la 5 Apr 2008, 17:37, a spus:
Ca sa nu mai deschid un alt topic, a incercat cineva produsele Vallejo? Forumurile de "afara" spun ca sunt destul de bune. E adevarat ca Model Air se pot folosi cu aerograful fara a fi diluate? Daca nu, cu ce se pot dilua? Sau care e diferenta dintre Vallejo Model Color si Game Color (ca Panzer Aces vorbeste de la sine)? Orice detaliu e binevenit, sa stiu daca imi las un sfert de salariu la Olaf.

Multumesc anticipat.
Da, e adevarat, dar... (adaugati bancul preferat cu Radio Erevan...

)...
Cele 4 game ale lor au din cate stiu compozitii si consistente diferite, si in mod evident, se comporta diferit. Model Air se pot folosi nediluate, INSA ar mai merge ceva dilutie fara sa le influentezi prea tare puterea de acoperire (sunt doar o idee mai groase decat mi-ar place). Se dilueaza perfect cu traditionala apa chioara.
Model Color sunt vopsele de pensula, foarte groase in sticluta, sunt facute pentru a le dilua minim 1:1 inaintea folosirii. Game Color sunt tot vopsele de pensula, dar gata diluate in vederea aplicarii (din cate imi aduc aminte). Oricum, vopselele Game Color au ca tinta pe cei care vopsesc miniaturi pentru wargames, si gama de culori e din zona respectiva.
Personal, tot timpul am mai adaugat nitica apa si/sau retarder la Model Air-uri cand le-am folosit. Se aseaza bine pe plastic, dar le-ar place un grund inainte ca sa nu ai probleme. Ce m-a surprins, e faptul ca exista un grund acrilic in gama ModelAir, si chiar isi face bine treaba (nu ca unul serios, dar mai bun decat deloc). La aerograf merg si Model Color cu dilutie corespunzatoare. Doar ca parca nu prind asa bine pe plastic ca si Model Air-urile. Insa daca le dai peste grund sau altceva, se pot folosi fara probleme.
Per total, sunt vopsele bune, si au o gama foarte larga de culori. Merita sa dai bani pe ele, insa le-as vedea mai mult ca vopsele de figurine (traditional vorbind). Partea mai neplacuta e ca sunt cam greu de determinat echivalente in unele cazuri.