Forum Machete,Modelism,Hobby: Tanc - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tanc

#1 Useril este offline   LDH 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 1430
  • Inregistrat: 20-September 06

Postat 28 November 2007 - 08:41 PM

Cam anemic titlul dar asta este situatia din mai multe motive

1.Ce o sa vedeti mai jos este produs si vandut de Liliput, scara 1:87, pe post de Panther ca facand parte din Africa Korp
2.Io zic, in prostia si nepriceperea mea in ale blindatelor, ca este un Tiger ce a aprut pe la sfarsitul anului 1944 si ar fi trebuit sa fie in culori de camuflaj.
3.Daca va uitati bine la poze, mai ales aceea de sus, io zic, iar ca desteptu, ca ceva nu este in regula cu panourile de la compartimentul motor.
4.Insemnul de pe turela, teutonul pe cal, se pare ca este al batalionului blindat "Schwere Panzerabteilung 505". Ce inseamna Schwere nu prea m-am lamurit deoarece tradus mie-mi suna de la "gravitate" pana la "rezerva" probabil ca tine seama si unde este plasat.

Pozee:

Imagine postata Imagine postata Imagine postata Imagine postata Imagine postata

Asa. Nu criticati prea tare acuratetea si finetea detaliilor va rog. Totusi niste idei pentru o imbunatatire a imaginii nu strica. Atentie ca este la scara 1:87.

Poate-mi dati o mana de ajutor cu lamurirea celorlalte chestiuni: apartenenta, vopsire etc.

Si daca tot am atins problema vopsirii tehnicii germane WW2, daca este posibil, poate ma ajutati sa definesec culorile pentru diferite perioade, in mare, nu foarte detaliat, deoarece la 1:87 nu se pot face minuni prea multe mai ales de cineva care se ocupa mai mult cu peisagistica.
Adica: perioada pana la izbucnirea WW2 si dupa. "Dupa" banuiesc ca se imparte in mai multe perioade la care se adauga si ce a "umblat" prin Africa. Nu ma refer la aviatia si marina.

Multumesc anticipat pentru ajutor

#2 Useril este offline   kingtiger3002 

• Membru senior
  • Postari: 475
  • Inregistrat: 07-May 05
  • Interests:Blindate ww2

Postat 28 November 2007 - 08:50 PM

Daca cauti pe forum vei gasi tot ce te intereseaza ca sa vb pe larg despre camuflaje la panzerele germane din diferite perioade ale razboiului deci toate informatiile care le doresti sunt aici la capitolul blindate Da ai dreptate este un kingtiger porshe si in africa nu au fost nici panthere nici kingtigere doar tiger 1

#3 Useril este offline   LDH 

• Membru senior

Postat 28 November 2007 - 08:58 PM

Multumesc kingtiger,

Ma bag la cautat.

#4 Useril este offline   Cata 

• Simplul 'eu'
  • Postari: 1066
  • Inregistrat: 03-April 06
  • Interests:In secial 1/72.

Postat 28 November 2007 - 11:11 PM

:clapping: Please! Please! Arunca-l! Cam asa trebuia sa arate: http://www.cartula.ro/forum/index.php?show...=tiger&st=0
La scara: 1/87 sau indiferent; nu are nici o treaba cu lucrul real!! :clapping: Daca vrei sa-l pui pe un vagon de tren mai bine lasa vagonul gol!! Oricum sina de trem arata de 100 de ori mai bine! In cel mai bun caz pune-i o prelata peste sa nu se vada nimic din el. :spiteful:

#5 Useril este offline   DragosP 

• Membru senior
  • Postari: 538
  • Inregistrat: 22-June 07

Postat 28 November 2007 - 11:12 PM

Schwere inseamna "greu " nu "gravitate", prin urmare "Schwere Panzerabteilung 505" s-ar traduce ceva de genul "Divizia 505-a de tancuri grele "

#6 Useril este offline   LDH 

• Membru senior

Postat 28 November 2007 - 11:42 PM

Multumesc Dragos pentru precizare.

Cata,

Ce sa zic? Imagine postata
Nu pot decat sa iti dau dreptate privind "imaginea"

Prelata pe el? Daca pun prelata poate sa si lipseasca. Am doua vagoane de la Fleischmann cu prelata si ce este sub ele nu se vede.
Ca sa-l aduc la stadiul la care l-ai facut tu cam greu. Asta inseamna, in primul rand, sa las automotoarele si 231 si sa ma apuc de blindate Imagine postata

Cum o fi oi vedea deoarece tare bine ar sta pe vagoane. Si sunt patru la care se vor adauga vagoane platforma cu alte masini de lupta, cisterne, vagon pentru trupa, platforma cu AA, vagon pentru munitii, vagon sanitar, ca sa para garnitura un adevarat tren militar.
Oricum pana vin si celelalte si este gata si 57-le blindat (BP42) ma pot gandi si gandi si apuca de lucru.
Documentatie estem.

#7 Useril este offline   dany 

• Membru senior
  • Postari: 4850
  • Inregistrat: 24-November 06

Postat 29 November 2007 - 08:19 AM

Ai putea atunci sa-l acoperi cu plase de camuflaj si (sau ) muulta vegetatie .Oricum transporturile pe calea ferata erau bine camuflate deobicei ,iar prin ' 44-45 ,datorita superioritatii aviatiei aliate , vehicolele germane aratau ca niste boschete umblatoare . Lasi 1-2 zone de interes, pe la bot sau partile laterale ale cutiei blindate ( sint zonele ce aduc de departe cu un Tiger 2).

Aceasta postare a fost editata de dany: 29 November 2007 - 08:20 AM

#8 Useril este offline   LDH 

• Membru senior

Postat 24 November 2008 - 10:00 AM

1:87, in asteptarea vagoanelor

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

#9 Useril este offline   Ahmed 

• Membru senior
  • Postari: 989
  • Inregistrat: 13-December 04

Postat 25 November 2008 - 09:00 AM

Pantherul de mai sus are mantaua pusa cu capu in jos.

#10 Useril este offline   LDH 

• Membru senior

Postat 25 November 2008 - 09:11 AM

Multumesc pentru observatie.

Cred ca se poate remedia usor. Masina este imbinata cu suruburi.

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

3 useri citesc topicul
0 membri, 3 vizitatori, 0 utilizatori anonimi