Forum Machete,Modelism,Hobby: Help! Aparat de fotografiat - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Help! Aparat de fotografiat

#41 Useril este offline   Emil_A 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 204
  • Inregistrat: 15-March 09
  • Interests:Fotografie / Modelism

Postat 08 March 2010 - 08:15 PM

Vezi postareaKamob 50, la 8 Mar 2010, 16:58, a spus:

Mai, baieti, pana la urma ce v-ati luat? :bang:

Eu mi-am cumparat un canon eos 400d sh la 1080 ron de pe un alt forum. Este intr-adevar vechi (2 ani), dar nu este deloc depasit. Pozele sunt mai mult decat ok. Eu mi-am dorit neaparat DSLR si spre bucuria mea, am gasit unul foarte ingrijit, care arata "ca nou" si cu aproximativ 4500 declansari.

Daca nu te ingrijoreaza sh poti sa mai cauti anunturi pe net. Poti sa iti iei DSLR la pret de compact si compact la jumatate de pret.

Daca pot sa iti recomand sa cauti aparat sh, nu pot sa iti recomand si blitz extern sh.
Blitz-ul ar trebui sa fie nou pentru ca nu stii cat de uzat este condensatorul (condensatorii). Dar blitz extern nu e musai... ajuta mult dar nu este obligtoriu.

#42 Useril este offline   Kamob 50 

• Membru senior
  • Postari: 1970
  • Inregistrat: 13-May 06

Postat 08 March 2010 - 09:39 PM

Pai EOS-ul ala e nou, daca are atatea. :blink: Bravo, neica, nu mi-am racit gura degeaba. Spor si fa-ti rost de un tele USM, de 75-300, ca e de belea (slabut intre cele adevarate, dar nemaipomenit pentru utilizare pe Pamant).

:bang:

#43 Useril este offline   Emil_A 

• Membru senior

Postat 08 March 2010 - 10:05 PM

Vezi postareaKamob 50, la 8 Mar 2010, 21:39, a spus:

Pai EOS-ul ala e nou, daca are atatea. :blink: Bravo, neica, nu mi-am racit gura degeaba. Spor si fa-ti rost de un tele USM, de 75-300, ca e de belea (slabut intre cele adevarate, dar nemaipomenit pentru utilizare pe Pamant).

:bang:

Da... si eu visez la un telezoom dar, pana atunci, cred ca o sa imi iau blitz cat mai au promotii la f64.
Daca nu am mai facut poze de mult timp, eu nu credeam ca 18-55 e atat de versatil si este foarte versatil! ... De aceea vreau mai intai blitz.
75-300 sau 55-200 deja mi se par prea puternice (chiar daca nu am avut ocazia sa folosesc vre-unul - referinta e tot 18-55-ul) iar eu nu fac poze "wildlife" sa "paparazzi'.
De aseamenea pentru machete mi se pare foarte necesar un trepied si eventual telecomanda pentru a putea folosi timpi lungi si diafragma (foarte) inchisa.

#44 Useril este offline   Kamob 50 

• Membru senior

Postat 08 March 2010 - 10:48 PM

Tinere, pune frana! Cineva te-a indus in eroare!
Hai sa vedem: ai un 18-55mm. Ok. Partea cu apropierea ai rezolvat-o.
Pasul doi: tele. Asta costa nou, pana in 1100 de RON, dar e posibil sa il gasesti pe la 800 - ma refer la 75-300mm, de la Canon.
Vrei flash? De ce? Aprinde, omule, lumina, ca, oricum, nu vei face poze la machete cu falsh-ul, te asigur, pentru ca iti arzi imaginea. Pentru studio, cumpara 1-2 veioze, cu becuri de 100 si pune becuri eco albe, cu putere echivalenta de 100Watt. Gata si cu asta. Vrei trepied? Pai cu pana la 200 de RON iti iei unul trainic si cu nivela. Ce naiba? Eu am 20D din 2004-2005 si nu am cuparat flash nici acum. :blink:
Uite cam ce se face cu un tele de 75-300 de la Canon: http://www.airliners.net/photo/Romania---A...ncer/1041018/L/
Deci, ce va fi? Ce ai nevoie sau ce te imbie comerciantul sa cumperi? :bang:

#45 Useril este offline   Emil_A 

• Membru senior

Postat 08 March 2010 - 11:12 PM

Da intr-adevar e frumoasa poza, desi putin cam neclara ...

Acum... eu nu am ajuns inca sa fac poze care sa ceara teleobiectiv (eu le spuneam "wildlife" sau "paparazzi" desi situatiile care cer tele sunt mult mai multe).
Mie personal imi lipseste bliz-ul in utilizarea de zi cu zi pentru ca se simte lipsa de putere a celui integrat. De exemplu in aer liber, ziua pe lumina dar afara este foarte inorat sau foarte insorit sau la contrejour (chiar si in interior).

Intradevar solutia ta pentru machete cu becuri eco este foarte foarte buna dar nu folosesc aparatul numai la macro.

#46 Useril este offline   Kamob 50 

• Membru senior

Postat 08 March 2010 - 11:23 PM

Aici e vorba si de procesarea pe care am facut-o. Uite doua exemple:
soft: http://www.cartula.r...st-a46015-.html
sharp: http://www.cartula.r...st-a46418-.html

Daca tot arunci banii pe flash, ia un 580 II, ca tare-i fain.

#47 Useril este offline   kingtiger3002 

• Membru senior
  • Postari: 475
  • Inregistrat: 07-May 05
  • Interests:Blindate ww2

Postat 09 March 2010 - 07:48 AM

am si eu o intrebare.....tocmai mi-am formatat calculatorul si si am XPcuSP3, cind am pus cd-ul de la paratul foto acuma nu imi mai vede driverele de ce??? nu mai pot sa dau jos nici o poza de pe aparat[canon a470] daca ma poate ajuta cineva sa inteleg de ce nu mai merge sau de unde sa iau un program compatibil cu aparatul foto ca sa pot sa dau iar pozele jos .....cei de la canon romania nu mi-au trimis nici un raspuns pina acuma de 5-6 zile cu toata ca zic ca dau asistenta tehnica

#48 Useril este offline   anstro 

• Membru senior
  • Postari: 427
  • Inregistrat: 12-January 10
  • Interests:Aviatie

Postat 09 March 2010 - 08:07 AM

Pentru descarcat pozele din aparat la XP nu sunt necesare drivere, XP-ul vede aparatul ca pe o memorie flash, doar trebuie sa-i lasi un timp sa isi incarce driverele corespunzatoare.

#49 Useril este offline   kingtiger3002 

• Membru senior
  • Postari: 475
  • Inregistrat: 07-May 05
  • Interests:Blindate ww2

Postat 09 March 2010 - 12:29 PM

Vezi postareaanstro, la 9 Mar 2010, 08:07, a spus:

Pentru descarcat pozele din aparat la XP nu sunt necesare drivere, XP-ul vede aparatul ca pe o memorie flash, doar trebuie sa-i lasi un timp sa isi incarce driverele corespunzatoare.

Din pacate am incercat orice tot nu imi vede aparatul foto

#50 Useril este offline   GRIZZLEA 

• Membru senior
  • Postari: 1496
  • Inregistrat: 02-August 05
  • Interests:The One True Scale.
    Scara 1:48.

Postat 09 March 2010 - 12:38 PM

Frate KT, cel mai simplu ar fi sa-ti cumperi un adaptor USB pentru tipul de card de memorie folosit de aparatul tau ( Compact flash sau SD ? ).
Asa le vei descarca PUR SI SIMPLU, ca din orice alt tip de memory flash. Nu mai ai nevoie nici de cablul USB al aparatului.
Te salut !

#51 Useril este offline   Kamob 50 

• Membru senior

Postat 09 March 2010 - 12:52 PM

Cumpare-ti un cititor de carduri mai nou, care sa accepte dimensiuni de peste 4Gb ale cardului. Eu imi descarc toate imaginile prin card reader, pentru ca am volume mari de date si pentru ca reduc uzura aparatului, ca sa nu mai spun ca nu am nevoie de drivere si alte minuni.
Eventual orienteaza-te spre un multi, care sa ia SD, SDHD, CF I si CF II, microSD; cam astea ar fi cele mai uzitate.

Aceasta postare a fost editata de Kamob 50: 09 March 2010 - 12:53 PM

Arata acest topic

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

9 useri citesc topicul
0 membri, 9 vizitatori, 0 utilizatori anonimi