Forum Machete,Modelism,Hobby: va rog un ajutor mic - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

va rog un ajutor mic compresor

#1 Useril este offline   razvan_a 

• Membru deplin
  • Grup: Members
  • Postari: 19
  • Inregistrat: 19-November 07

Postat 21 November 2007 - 11:26 PM

De curand mi-am cumparat un aerograf ,compresor am (de frigider) si am fost torpilat :friends: de o problema!am cuplat pur si simplu aerograful la compresor ,numai ca baga aer continuu si sare furtunul ,intrebarea mea este ce trebuie sa-i fac sa mearga sa nu mai sara furtunul ?
am citit unele topicuri in care spun ca compresorul poate fi folosit ca atare :friends: .
VA MULTUMESC

#2 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12666
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 22 November 2007 - 08:42 AM

In primul rind citeste asta: http://www.cartula.ro/index.php?option=com...0&Itemid=85
De ce sare furtunul? Simplu, compresorul merge, triggerul aerografului tine inchis aerul, pe furtun se creaza presiune si ...gata, sare! :friends: Treaba se rezolva, provizoriu, astfel: foloseste un furtun mai lung, cam 3 - 5 m, pe care il intepi in doua, trei locuri, cu un ac. Aceste gauri au rol de "supapa" de presiune. Tot pe furtun pune o clema cu acare "reglezi" debitul/presiunea de aer ca sa poti folosi corect aerograful.
Rezolvarea definitiva este achizitionarea/constructia unui compresor dotat cu toate cele.

#3 Useril este offline   razvan_a 

• Membru deplin

Postat 22 November 2007 - 06:37 PM

Vezi postareaZ-mare, la 22 Nov 2007, 08:42, a spus:

In primul rind citeste asta: http://www.cartula.ro/index.php?option=com...0&Itemid=85
De ce sare furtunul? Simplu, compresorul merge, triggerul aerografului tine inchis aerul, pe furtun se creaza presiune si ...gata, sare! :friends: Treaba se rezolva, provizoriu, astfel: foloseste un furtun mai lung, cam 3 - 5 m, pe care il intepi in doua, trei locuri, cu un ac. Aceste gauri au rol de "supapa" de presiune. Tot pe furtun pune o clema cu acare "reglezi" debitul/presiunea de aer ca sa poti folosi corect aerograful.
Rezolvarea definitiva este achizitionarea/constructia unui compresor dotat cu toate cele.

multumesc Z-mare ,am citit cu atentie ce trebuie facut ,in week ma ocup de treaba asta sa vad cum merge si pe un viitor mai luminat cred ca o sa ma pricopsesc cu o scula k lumea :friends: ,am vazut unele ieftine pe hobbyx in comparatie cu cele de la revell

#4 Useril este offline   goposaurus 

• Membru senior
  • Postari: 2091
  • Inregistrat: 22-June 06
  • Interests:Aviatia, in general

Postat 23 November 2007 - 04:38 PM

Cat costa alea de la Revell?
Daca ai motorul de frigider, cu 200 Ron iti scoti un compresor de modelit giugiuc! Parerea mea!

#5 Useril este offline   bob 

• Membru deplin
  • Postari: 65
  • Inregistrat: 18-August 05

Postat 23 November 2007 - 08:34 PM

Salut!

Daca ai motorul de frigider, dar nu ai 200RON, iti sugerez metoda pe care am adoptat-o eu.
Te duci in piata la Obor sau in alt loc unde se comercializeaza accesorii pentru acvaristica si cumperi 2-3m de furtun pentru pompa de aerisire ( exista doua tipuri de furtun: din PVC chior si din PVC siliconat ), iti recomand sa cumperi din cel siliconat, pare mai bun, tot de acolo cumperi un robinet cu trei cai sau o piesa in forma de “T” si un robinet cu doua cai (robinet simplu).
Montezi robinetul cu trei cai sau piesa in “T” pe furtunul care duce dinspre compresor (motorul de frigider) spre aerograf, iar pe calea ramasa pui o alta bucata de furtun pe care montezi la capat robinetul cu doua cai.
Cum lucreaza chestia asta: dai drumul la maxim la robinetul cu trei cai (daca ai optat pentru piesa in “T” poti sa sari peste pasul asta) si reglezi presiunea aerului care ajunge in aerograf prin rotirea robinetului cu doua cai. Cu cat desfaci mai mult robinetul cu atat scade presiunea aerului care ajunge in aerograf si invers. In felul asta o sa ai un flux continuu de aer care iese prin robinetul cu doua cai (bineinteles daca nu il strangi de tot) si nu o sa-ti mai sara furtunul in plus, poti ajusta presiunea cat de cat mai bine (zic eu) decat cu scobitorile.
Nu am pretentia ca asta este cea mai buna metoda de a putea ajusta presiunea aerului cu bani putini, asta este doar metoda pe care am adoptat-o eu.
Nu cred ca toata afacerea te costa mai mult de 20RON.

In speranta ca ti-am fost de folos,

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: FURTUN.gif

#6 Useril este offline   razvan_a 

• Membru deplin

Postat 23 November 2007 - 09:51 PM

mi-ati dat niste idei excelente ,problema de bani nu ar fi ,dar ideea cu 200 ron care ar fi?
m-as incumeta sa cumpar si un minicompresor daca este cazul la un pret acceptabil pentru buzunar (dar nu unul de 900 ron).Oricum in prim plan am sfatul lui bob si al lui Z-mare.

#7 Useril este offline   wurger 

• Membru senior
  • Postari: 4049
  • Inregistrat: 21-February 05

Postat 24 November 2007 - 01:39 AM

Pai in general alea de la revell au preturi nesimtit de mari.
Daca esti din bucuresti si faci o excursie pana la modelism, gasesti compresoare mult mai ieftine si mai speciale.
Vis-a-vis de cocor este strada lipscani. Mergi pe ea spre calea victoriei si dupa prima strada la dreapta urmeaza un gang cu porti mari de fier. Acolo-i fondul plastic si in al 2-lea sau al 3-lea magazin pe stanga gasesti compresoare (ceva mai scumpe cred)
In ultima instanta fa si o vizita la un Bricostore - au acolo compresoare dotate cu tot ce trebuie, iar cel mai mic e in jur de 4- 600 ron. In plus la bricostore gasesti si o pleiada de cuple si teuri si alte alea (inclusiv furtun la metru).

SUPCES !

#8 Useril este offline   goposaurus 

• Membru senior
  • Postari: 2091
  • Inregistrat: 22-June 06
  • Interests:Aviatia, in general

Postat 24 November 2007 - 09:06 AM

Păi ideea de 200 Ron ar fi...
Cred ca la banii astia iei si furtunul pentru aerograf (de la Hobbyx.ro - sper ca nu deranjez pe nimeni cu aceasta mentiune).

...si placa are si ,,picioare'' de cauciuc sa nu zgarie gresia... :friends:

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: P1040503.jpg

#9 Useril este offline   FlyBoy 

• Membru senior
  • Postari: 1937
  • Inregistrat: 24-February 06

Postat 24 November 2007 - 05:08 PM

24 litri rezervor cu 8 bari presiune = 250 RON in Brico, sau Hornbach

Sporuri!!!

#10 Useril este offline   mertan 

• Membru deplin
  • Postari: 26
  • Inregistrat: 05-November 07

Postat 24 November 2007 - 10:01 PM

eu am vazut la metro compresoare de pe la 250 de ron in sus... dealea marisoare care fac zgomot........... dar sunt compresoare nu? :D

#11 Useril este offline   razvan_a 

• Membru deplin

Postat 25 November 2007 - 01:41 PM

Vezi postareamertan, la 24 Nov 2007, 22:01, a spus:

eu am vazut la metro compresoare de pe la 250 de ron in sus... dealea marisoare care fac zgomot........... dar sunt compresoare nu? :D

pana acum am adoptat metoda lui bob care este excelenta ,dar nu as vrea unu asa mare sa faca si zogomot ,cred ca pana la urma intr-un viitor apropiat imi iau unu destinat pt modelism ,o sa ma duc si pe lipscani sa ma uit sau unu dela hobbyx ,apropo de asta ce ziceti ? cam dubios 150 ron!!!http://www.venusdsh.ro/afisare_produse.php?cid=27&sid=641&ssid=654

#12 Useril este offline   mertan 

• Membru deplin
  • Postari: 26
  • Inregistrat: 05-November 07

Postat 26 November 2007 - 12:08 AM

pai dute tu si vezi si imi spui si mie. si daca e asa cum zici tu imi iau si eu maine :spiteful: :clapping:

si inca ceva... la alea mari de care zic eu... ii dai drumu si se incarca rezervoru... si cand ajunge el la presiunea lui nu se mai aude motoru. decat aerul acela.

#13 Useril este offline   razvan_a 

• Membru deplin

Postat 26 November 2007 - 05:39 PM

ala de care zic eu de 150ron l-am gasit pe un site ,magazinul este pe undeva pe str. Valea Lunga nr.14 in cart. Militari, n-am ajuns inca acolo dar maine ma duc intins pana acolo sa vad cum o fi :spiteful:

#14 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12666
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 28 November 2007 - 09:23 AM

Bob, excelenta idee!

#15 Useril este offline   razvan_a 

• Membru deplin

Postat 28 April 2008 - 08:25 PM

salutare tuturor
scz. ca apar asa tarziu ,am rezolvat problema cu compresorul, ca sa nu ma mai complic sa modific eu unu , am cumparat de la hobbyx , bineinteles cu unele sfaturi care le-am gasit pe forum si anume este un AS-189, aerograf aveam un BD 135A. Cred ca am facut o treaba buna ,nu?

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

9 useri citesc topicul
0 membri, 9 vizitatori, 0 utilizatori anonimi