Salut!
Daca ai motorul de frigider, dar nu ai 200RON, iti sugerez metoda pe care am adoptat-o eu.
Te duci in piata la Obor sau in alt loc unde se comercializeaza accesorii pentru acvaristica si cumperi 2-3m de furtun pentru pompa de aerisire ( exista doua tipuri de furtun: din PVC chior si din PVC siliconat ), iti recomand sa cumperi din cel siliconat, pare mai bun, tot de acolo cumperi un robinet cu trei cai sau o piesa in forma de “T” si un robinet cu doua cai (robinet simplu).
Montezi robinetul cu trei cai sau piesa in “T” pe furtunul care duce dinspre compresor (motorul de frigider) spre aerograf, iar pe calea ramasa pui o alta bucata de furtun pe care montezi la capat robinetul cu doua cai.
Cum lucreaza chestia asta: dai drumul la maxim la robinetul cu trei cai (daca ai optat pentru piesa in “T” poti sa sari peste pasul asta) si reglezi presiunea aerului care ajunge in aerograf prin rotirea robinetului cu doua cai. Cu cat desfaci mai mult robinetul cu atat scade presiunea aerului care ajunge in aerograf si invers. In felul asta o sa ai un flux continuu de aer care iese prin robinetul cu doua cai (bineinteles daca nu il strangi de tot) si nu o sa-ti mai sara furtunul in plus, poti ajusta presiunea cat de cat mai bine (zic eu) decat cu scobitorile.
Nu am pretentia ca asta este cea mai buna metoda de a putea ajusta presiunea aerului cu bani putini, asta este doar metoda pe care am adoptat-o eu.
Nu cred ca toata afacerea te costa mai mult de 20RON.
In speranta ca ti-am fost de folos,