Forum Machete,Modelism,Hobby: Pompa de apa germana - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Pompa de apa germana

#1 Useril este offline   crios 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 4898
  • Inregistrat: 29-November 04

Postat 11 November 2007 - 07:25 PM

Era folosita pe vremuri la incarcarea locomotivelor cu apa pentru a revigora sursa de vapori atat de necesari deplasarii trenurilor in perioada lor de inceput si nu numai.
A fost facuta de la 0 prin 1992-93.
E la o scara ceva mai putin uzitata fiind cea mai mare scara standard in domeniul trenuri respectiv scara LGB sau inginereste vorbind, la scara 1:22,5.
E un monstrisor care cantareste aproximativ juma de kil catre un kil intreg fiind in cea mai mare parte din alama avand pe ici pe colo si aluminiu, plastic, iar postamentul fiind din pal imbracat pe exterior cu stiren special conceput de vestici pe post de coala din care sa tai si sa folosesti la diverse constructii.
Din pacate la ultima expozitie la care a participat a fost grav avariata (prin 1995 cred) asa ca a ajuns sa se umple de praf pana la noi ordine.
Ieri dimineata m-am hotarat sa ma apuc s-o repar si sa refac cate ceva pe ici pe colo mai ales ca am gasit si schitele dupa care am inceputo si care credeam ca le am deja trecute la pierderi.
Daca se va uita la poze, prietenul Olaf va fi si el deosebit de fericit vazandusi undeva in planul doi o oarece reusita :innocent:

Bafta!

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: pompa1.JPG
  • Imagine atasata: pompa2.JPG

#2 Useril este offline   LDH 

• Membru senior
  • Postari: 1430
  • Inregistrat: 20-September 06

Postat 11 November 2007 - 11:59 PM

"crios" a spus:

Pomapa de apa germana

O mica rectificare.
Nu se numeste pompa de apa deoarece, in afara tevii si a unui robinet pentru reglarea debitului, nimic nu pune in miscare apa ce trece prin ea.
Se numeste coloana hidraulica apa circuland pe principiul vaselor comunicante si gravitatiei dintr-un rezervor plasat la inaltime.

"crios" a spus:

...mai ales ca am gasit si schitele dupa care am inceputo si care credeam ca le am deja trecute la pierderi.

Daca tot le-ai gasit se pot pune pe forum sau trimise pe mail la o rezolutie acceptabila?

Multumesc,

#3 Useril este offline   AdyAero 

• Die-cast 1:72
  • Postari: 1360
  • Inregistrat: 07-August 06
  • Interests:Auto 1:72 plastic & diecast

Postat 12 November 2007 - 11:28 AM

Prin gara de la Buzau cred ca am mai vazut asa ceva, de asemenea nu stiu daca prin garile Sinaia-Busteni mai exista.

#4 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12674
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 12 November 2007 - 12:51 PM

Arata foarte bine, chiar foarte bine!! Eu le-am mai prins si le stiu destul de bine.
Mi-e ca la restaurare o sa dispara toate urmele alea de praf...natural si ar fi pacat! :innocent:

Aceasta postare a fost editata de Z-mare: 12 November 2007 - 12:52 PM

#5 Useril este offline   crios 

• Membru senior

Postat 12 November 2007 - 07:23 PM

Pai, LDH-ule, daca scriam in titlu "coloana hidraulica" crezi ca se mai uita careva la ea? :innocent:
O sa fac din schitele alea niste planuri decente si am sa te pun si pe tine in posesie cu un rand.

Citeaza

Mi-e ca la restaurare o sa dispara toate urmele alea de praf...natural si ar fi pacat!

Asa o sa se intample prietene Z, dar am sa intervin cu misloace arificiale specifice iubitei noastre pasiuni.

Bafta!

#6 Useril este offline   LDH 

• Membru senior
  • Postari: 1430
  • Inregistrat: 20-September 06

Postat 12 November 2007 - 07:58 PM

Pai era mai interesant "coloana hidraulica germana" dar e bine si asa

Planurile le astept cu placere si sa pregatesti "pompa" cu uzura pe ea pentru viitoarea expozitie.
Daca nu avea, si ai timp, poti sa aduci imbunatatiri: un felinar deasupra care sa semnalizeze pozitia ei si, ar mai fi ceva :innocent: , poti sa o transformi intr-o "pompa" romaneasca daca adaugi un burlan de prelungire, ca noi tot de la nemti le-am avut.

#7 Useril este offline   crios 

• Membru senior

Postat 13 November 2007 - 10:21 AM

Dar are felinar. Se vede in poza din stanga asezat ca "din batista" pe platforma.
Respectiva coloana, la intoarcerea de la ultima expozitie, la descarcare, grabita fiind, s-a repezit sa sara din masina asa ca nu i-a fost prea bine.
Am adunat piesele in batista in asteptarea unei zile mai bune.

Bafta!

#8 Useril este offline   OlafTheViking 

• Olaf cel degraba de sange varsatoriu
  • Grup: Banned
  • Postari: 2460
  • Inregistrat: 02-December 04
  • Interests:figurine, diorame

Postat 14 November 2007 - 01:54 PM

Vezi postareacrios, la 11 Nov 2007, 19:25, a spus:

Daca se va uita la poze, prietenul Olaf va fi si el deosebit de fericit vazandusi undeva in planul doi o oarece reusita :innocent:

Daca ....

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi