Simulare lemn
Postat 10 May 2005 - 12:15 PM
Articolul se vrea ca o introducere in tehnica simularii lemnului, restul se dobindeste prin experienta si perseverenta
Daca sint nelamuriri....
Alexandru
Postat 11 May 2005 - 10:10 AM
Postat 11 May 2005 - 11:13 AM
OlafTheViking, la May 11 2005, 10:10 AM, a spus:
Fa o pensulare semi-uscata cu o nuanta ceva mai inchisa decat nuanta de baza.
Foloseste pentru asta o pensula lata cu parul scurt, lac mat dupa uscare si totul va fi OK.
Bafta!
Postat 11 May 2005 - 12:52 PM
1. Nu le mai fa din agrafe de birou, ci trage la cald fire din stiren (resturi de rame)
Se prelucreaza si vopsesc mai usor. Poti aplica cu succes procedeul 4.2. sau 2.2.
2. Le faci din ace de birou pe care le vopsesti in culoara da baza, apoi dai cu lac acrilic lucios. Dupa uscarea lacului, pui citeva puncte de vopsea de ulei pe care le "intinzi" ....artistic ca in procedeul 4.1 cu o pensula.
Blue-Max, de ce crezi ca e dificil? Eu cum crezi ca fac elicvile WW I? Dupa procedeul 4.2!
Multumesc tuturor pentru aprecieri. Sper sa fie cu folos articolul!
Alexandru
Postat 11 May 2005 - 01:41 PM
OlafTheViking, la May 11 2005, 12:05 PM, a spus:
De regula, pensula lata (nr.0 pentru ce faci tu) are si parul scurt.
Daca pensula este tinuta aproape perpendicular pe suprafata, atunci raman urme de vopsea lasate la intamplare dand senzatia unei texturi lemnoase. Si sigur ca dai in lungime
Bafta!
PS : Si ideea 2 sugerata de Z-mare este buna. Cea cu stirenul este mai complicata la realizarea varfului sulitei, dar nu imposibila
Postat 20 June 2005 - 09:47 AM
Postat 20 June 2005 - 10:26 AM
Mi se pare ca deja ai evidentiat sipcile cu liniile acelea maro inchis. Acum ai mai avea de evidentiat fibra lemnului. Se poate folosi un amestec de umbra arsa cu siena naturala, sa iasa mai rosiatic decat ce ai folosit deja. Cu acest amestec nediluat (vopselele de ulei e recomandabil sa le intinzi decat sa le diluezi !) faci un dry-brushing intre sipci, pe verticala scutului (paralel cu linia sipsilor).
Aceasta postare a fost editata de Ahmed: 20 June 2005 - 10:32 AM
Postat 20 June 2005 - 01:02 PM
alexie, la Jun 20 2005, 12:54 PM, a spus:
Acum chiar m-ai facut KO, ca nu inteleg nimic. In 18.06 printre altele am folosit prima data pistolul de pus iarba pe un capac de margarina cu ipsos si acum daca tot l-am ierbat partial îi fac si populatia (asta apropo de faptul ca nu ma mai apuc de ceva nou pana nu termin tot ce am deja inceput ). De fapt vroiam sa pun azi vignetta ca am crezut ca o termin pana seara dar m-am lovit de imitatia asta de lemn asa ca se mai amana.
Postat 20 June 2005 - 01:49 PM
- cu un dispozitiv de gravare faci niste santuri, nu mai late de 0,1mm in lungul scutului
- dai scutul cu MM 1735 (sau alta culoare de baza)
- lacuiesti
- aplici metoda 4.2. Vopseaua, fiind foarte, diluata va fungi in santuri scotindu-le in evidenta, iar direle pensulei ce vor ramine, vrind, nevrind, vor simula fibra lemnului. (vezi ultima poza din articol)
Alexandru.
P.S.Aceeasi "zeama" o poti da si pe cozile sulitelor, vor ramine dire ce simuleaza fibra!