Salut baieti,
Tot sarind din link in link am dat peste un topic cred eu interesant pe flugzeugforum.de
http://www.flugzeugf...ead.php?t=20675
Sunt cateva poze cu aviatia irakiana, asa cum arata ea in 1989.
De remarcat pe pagina a 4-a un Mirage F1 avand acrosata o "scula" ruseasca. Imi pare cunoscuta (Kh-??), insa cu fantezie nu as fi plasat-o la un timp atat de trecut si mai ales deja in bratele unui "stat prieten". Daca stie cineva exact despre ce e vorba si cam ce putea face respectivul instrument (raza de actiune, tip de ghidare)...
Asta imi aduce aminte de o poza in care pe un Tomcat iranian, in loc de Phoenix, era adaptata o racheta antiaeriana Hawk.
Cheers!
Pagina 1 din 1
Bagdad, 1 Mai 1989 Poze cu aviaitia irakiana
Postat 06 November 2007 - 08:21 PM
Da, frumoase poze!
Racheta este Kh-29L (As-14) , se pare ca adaptarea e chiar "made in Iraq"
Partea cool e ca designatorul pare a fi Atlisul Thompson francez!
Mai de aproape racheta
Din Wiki :
"ATLIS II is used by the SEPECAT Jaguar, Mirage F1, Mirage 2000, Mirage 2000N, and some Pakistani F-16s. It is compatible with various U.S. and French laser-guided bombs, with the French Aerospatiale AS-30L missile, and even with some Russian bombs and guided weapons."
As mai putea adauga ca in anii '80 ( lasind la o parte propaganda din 90-91 cu Irakul, a 4-a armata din lume etc) aviatia irakiana era inzestrata cu aparate foarte moderne, Mirajul F-1Eq irakian fiind superior chiar celui francez, sa nu mentionez Mig-29,Su-22M4, Su-24 si 25 , Mig-23ML si Mig-25RB, considerate destul de "state of the art" pe atunci. De asemenea , avea (si a folosit) o intreaga panoplie de arme ghidate moderne (Exocet, AS-30L, Kh-29, SAMP)
Racheta este Kh-29L (As-14) , se pare ca adaptarea e chiar "made in Iraq"
Partea cool e ca designatorul pare a fi Atlisul Thompson francez!
Mai de aproape racheta
Din Wiki :
"ATLIS II is used by the SEPECAT Jaguar, Mirage F1, Mirage 2000, Mirage 2000N, and some Pakistani F-16s. It is compatible with various U.S. and French laser-guided bombs, with the French Aerospatiale AS-30L missile, and even with some Russian bombs and guided weapons."
As mai putea adauga ca in anii '80 ( lasind la o parte propaganda din 90-91 cu Irakul, a 4-a armata din lume etc) aviatia irakiana era inzestrata cu aparate foarte moderne, Mirajul F-1Eq irakian fiind superior chiar celui francez, sa nu mentionez Mig-29,Su-22M4, Su-24 si 25 , Mig-23ML si Mig-25RB, considerate destul de "state of the art" pe atunci. De asemenea , avea (si a folosit) o intreaga panoplie de arme ghidate moderne (Exocet, AS-30L, Kh-29, SAMP)
Arata acest topic
Pagina 1 din 1