Pagina 1 din 1
FUTURE Scule, unelte, si instrumente utile in modelism
Postat 05 January 2009 - 10:58 AM
O intrebare: Future este o solutie pe baza de amoniac sau contine amoniac? Am vazut prin articol ca se curata cu amoniac.
Ca daca raspunsul e DA atunci aflati ca am vazut un lichid transparent de curatat geamurile pe care scria ceva de solutie de amoniac, si asta in Cora Militari.
Ca daca raspunsul e DA atunci aflati ca am vazut un lichid transparent de curatat geamurile pe care scria ceva de solutie de amoniac, si asta in Cora Militari.
Postat 05 January 2009 - 11:43 AM
Usurel fratilor, sa nu amestecam borcanele! Nu tot ce contine amoniac e si neaparat Future! Una e "de curatat" si alta e de "lustruit"!
Da, se stie ca Future se poate curata, de pe pensula, cu solutie de amoniac, dar ...nu se dilueaza cu amoniac! Daca ar contine amoniac ar trebui sa puta mai ceva ca un closet de gara! Ori.....
NU, nu are nici o legatura!!!!
Da, se stie ca Future se poate curata, de pe pensula, cu solutie de amoniac, dar ...nu se dilueaza cu amoniac! Daca ar contine amoniac ar trebui sa puta mai ceva ca un closet de gara! Ori.....
Postat 05 January 2009 - 12:54 PM
Z-mare, la 5 Jan 2009, 11:43, a spus:
Z, permite-mi sa te contrazic. Varianta britanica (Klear), care pe hartie are aceeasi compozitie de baza ca si cea americana (Future) mai putin o suma de aditivi si parfumuri, se dilueaza cu amoniac, si este pe baza de amoniac (iti aduc sa mirosi, desfunda bine de tot nasul )
Ce a vazut AdyAero e doar un lichid de curatat geamuri care contine un procent mic de amoniac, si care e foarte bun pentru diluat Future/Klear insa avand un procent foarte mic de amoniac nu prea il curata. Am folosit asa ceva, si merge perfect. Mai e bun la o chestie, si anume merge dat peste suprafata acoperita cu Future cand aceasta aproape s-a uscat, avand un procent mic de amoniac nu il curata insa il ataca la suprafata si il netezeste foarte frumos.
Varianta locala, cu capac maro, despre care se vorbea mai sus, e la noi pe piata de o groaza de timp (cel putin 7-8 ani), si am folosit-o cu succes moderat inainte sa obtin Klear. Are dezavantajul ca are o groaza de aditivi, si se obtine un strat mult mai subtire dupa uscare (un procent mai mic de lac acrilic). In plus, aditivii nu prea par stabilizati chimic/UV pentru ca am avut surpriza sa descopar ca dupa un timp se ingalbeneste urat. Asta e sesizabil doar pe cupole, pe macheta (daca nu-i alba), nu am vazut sa fie sesizabil efectul (in plus, pe macheta stratul era sigilat cu lac mat, deci protejat de atmosfera).
Postat 06 January 2009 - 12:15 PM
Citeaza
Z, permite-mi sa te contrazic. Varianta britanica (Klear), care pe hartie are aceeasi compozitie de baza ca si cea americana (Future) mai putin o suma de aditivi si parfumuri
Cit despre Pronto sa nu facem confuzii!! Asa, orice lac acrilic pentru lemn, si sunt o multime, s-ar putea sa-l folosim in loc de Future. Da, Pronto e un lac pentru lemn, dar nu e ...Future!
Arata acest topic
Pagina 1 din 1