Forum Machete,Modelism,Hobby: Trusa incepatorului - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 5 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Trusa incepatorului Scule, unelte, si instrumente utile in modelism

#61 Useril este offline   giku22 

• Membru deplin
  • Grup: Members
  • Postari: 52
  • Inregistrat: 17-March 11

Postat 03 January 2012 - 03:05 PM

Salutari tuturor !
Fiind un novice in ale navomodelismului as vrea sa va cer parerea despre asemenea scule: http://www.unimat-1....mat_classic.htm
Avand in vedere ca sunt 6 in 1 ar merita investitia
Imi cer scuze moderatorilor daca fac publicitate, dar cred ca aici este permis (?). Astept un punct de vedere de la cunoscatori.
Va multumesc

#62 Useril este offline   KIT 

• Membru senior
  • Postari: 534
  • Inregistrat: 22-October 08

Postat 06 January 2012 - 09:07 PM

cred ca as putea eu sa-ti raspund destul de bine intrucat si eu am fost la un moment dat pe punctul de a cumpara acest agregat.
1. primul lucru si cel mai important este suma de care dispui pt achizitie. din cate stiu eu, costa cam 400 euro. din punctul meu de vedere, la pretul asta iti poti gasi scule cu mult mai bune. aparatul asta e din plastic, l-am vazut si in realitate si nu mi-a inspirat deloc incredere.
2. am vazut ca exista si varianta metalica pentru Unimat si nu se compara ca si calitate.
3. daca nu ai absolut nicio scula disponibila si banii nu reprezinta o problema pentru tine, atunci ai putea sa o cumperi. dar inainte de asta, vezi ca gasesti pe net niste review-uri care nu sunt deloc incurajatoare.

#63 Useril este offline   jeli 

• Membru senior
  • Postari: 361
  • Inregistrat: 06-March 09

Postat 06 January 2012 - 11:00 PM

eu am avut ocazia sa vad aceste produse in realitate.dupa parerea mea sint foarte bune daca vrei sa le cumperi ca jucarii pentru un copil.in primul rind sint foarte mici,si cu motorase foarte slabe.daca dai o cautare pe youtube,ai sa vezi cit sint de mici in raport cu mina celui care le utilizeaza.un alt aspect ar fi ca nici firma care vindea asa ceva nu recomandau aceste produse.alegerea iti apartine doar tie.

#64 Useril este offline   giku22 

• Membru deplin

Postat 09 January 2012 - 02:32 PM

KIT, jeli
multumesc pt raspunsuri !
Am urmarit pe net ceva review-uri inainte de a posta aici si m-ar fi tentat varianta de metal de la unimat.
Cred ca am sa merg totusi pe Proxon chiar daca sunt ceva mai scumpe.
Am sa le achizitionez pe rand in functie de necesitati, si cu ce mai am prin dotare, am sa abordez si constructia unor scule, cu ajutorul lui Cartula si al celor care posteaza aici.
Multumes inca o data!

#65 Useril este offline   jeli 

• Membru senior

Postat 09 January 2012 - 08:55 PM

despre produsele Proxxon,iti pot spune multe deoarece detin un circular FET, un strung PD230/E,o masina de frezat PF230,o freza de mina FBS 240/E si am mai avut un circular KS 230.daca imi spui ce te intereseaza,putem discuta.

#66 Useril este offline   giku22 

• Membru deplin

Postat 12 January 2012 - 09:20 AM

jeli
cred ca am sa incep cu un circular KS230.
ai putea sa-mi spui te rog, pana la ce dimesiune maxima merge fortat la taiat baghete de lemn si eventual cu ce disc? (adica peste cei 8mm pe care ii recomanda producatorul)
avand in vedere ca lucrez intr-un balconas de bloc m-ar interesa si nivelul de galagie al sculelor enumerate de tine.
nu prea am gasit referinte complete fata de acest aspect, dar daca zici ca le folosesti poate imi poti spune cate ceva.

#67 Useril este offline   TanchistulT34 

• Membru deplin
  • Postari: 25
  • Inregistrat: 29-December 11

Postat 12 January 2012 - 05:15 PM

Salutare, am si eu o intrebare, vad ca primul coment de pe acest topic zice ca se gasesc cutere la 5 lei la piata moghioros, dar esajul a fost postat in 2007, dar acuma unde gasesc cutere mai ieftine, pana in 10 lei?Se gasesc si la hipermarket-uri gen Carrefour , Cora sau Real?

#68 Useril este offline   flo 

• Membru senior
  • Postari: 2477
  • Inregistrat: 04-July 09

Postat 12 January 2012 - 08:53 PM

Ce apare in postul amintit de tine le gasesti azi cam de doua ori si ceva mai scumpe. Trusa acea de cutite are pense de plastic , care se rup destul de repede.
Un cutit cu pensa metalica am luat, in toamna, din HORNBACH cu 11 lei.

#69 Useril este offline   jeli 

• Membru senior

Postat 12 January 2012 - 11:14 PM

circularul KS230 este un circular bun daca ai grija de el.daca ai rabdare cu el poti sa faci multe.inaltimea de taiere difera de la disc la disc.minmi este de 7 mm,iar maxim este 10 mm cu discul Super Cut de 55 mm.nu este o scula pe care sa o utilizezi in casa dupa ora 22,dar in afara orelor de liniste,nu vei deranja vecinii.nu stiu cit zgomot face daca tai metale cu el,eu am taiat doar lemn.toate sculele ce le-am enumerat sint destul de silentioase,dar conteaza mult si ce faci cu ele.de ex freza de mina (este vorba de cea alimetata la 220 de volti.cele la 12 volti nu merita nici macar sa te uiti la ele)daca merge in gol nu face zgomot mai mare decit o masina de ras electrica.in momentul in care folosesti un tabur cu smirghel,face mai mult zgomot.aceasta freza de mina are turatii de la 5000 pina la 20000 de rotatii pe minut,iar la turatie mica nu isi pierde din putere.un alt avantaj ar fi ca ca prinderea burghielor se face in mandrina ,si nu in bucsi cum sint multe alte freze de mina.

#70 Useril este offline   cocolino 

• Membru deplin
  • Postari: 13
  • Inregistrat: 03-February 12

Postat 04 February 2012 - 05:20 PM

Stiti cumva daca mai exista magazinul machete.ro pe Pantelimon? Mai aveau si in cadrul muzeului militar dar acela s-a desfiintat din cate am inteles.

#71 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12662
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 05 February 2012 - 11:14 AM

Da, exista!

#72 Useril este offline   KAF2002 

• Membru senior
  • Postari: 348
  • Inregistrat: 22-September 10

Postat 05 February 2012 - 01:21 PM

Magazinul din Pantelimon este momentan sunt in renovare pana pe data de 20.02

Aceasta postare a fost editata de 68laur: 05 February 2012 - 01:22 PM

#73 Useril este offline   Shony 

• Membru deplin
  • Postari: 32
  • Inregistrat: 13-January 12
  • Interests:Motociclism

Postat 22 February 2012 - 08:52 AM

Ceea ce folosesc eu :

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: IMG_3276red.jpg
  • Imagine atasata: IMG_3270red.jpg

#74 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12662
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 22 February 2012 - 09:30 AM

Mănuşi! :hi:

#75 Useril este offline   aviatoristu 

• Membru senior
  • Postari: 177
  • Inregistrat: 14-September 08
  • Interests:aviatie

Postat 22 February 2012 - 10:27 AM

Vezi postareaShony, la 22 February 2012 - 08:52 AM, a spus:

Ceea ce folosesc eu :

Da' ce frumos le ai aranjate :shifty: (uneltele). Asa le tii mereu, sau doar pt pozat? :pardon:

#76 Useril este offline   Shony 

• Membru deplin
  • Postari: 32
  • Inregistrat: 13-January 12
  • Interests:Motociclism

Postat 22 February 2012 - 01:12 PM

[quote name='aviatoristu' timestamp='1329899239' post='144600']
Da' ce frumos le ai aranjate :shifty: (uneltele). Asa le tii mereu, sau doar pt pozat? :pardon:
[/

Doar la pozat ca nu stau cu ele intinse cand lucrez. Si iti dai seama ca nu le folosesc pe toate odata.

#77 Useril este offline   giku22 

• Membru deplin

Postat 06 March 2012 - 02:16 PM

Are cineva idee daca merita, "Micro-compresorul cu aerograf MK 240 de la proxxon" , banii?
Se poate atasa un altfel de aerograf? As vrea sa achizitionez ceva in jurul sumei respective.
Mentionez ca sunt incepator in ale vopsitului si cred ca voi avea nevoie la vopsitul lui Bismark.
As vrea sa incerc sa-mi fac "mana" mai ales ca am gasit ceva tehnica de vopsit la Cartula.
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri!

#78 Useril este offline   giku22 

• Membru deplin

Postat 13 April 2012 - 03:35 PM

Vezi postareajeli, la 09 January 2012 - 08:55 PM, a spus:

despre produsele Proxxon,iti pot spune multe deoarece detin un circular FET, un strung PD230/E,o masina de frezat PF230,o freza de mina FBS 240/E si am mai avut un circular KS 230.daca imi spui ce te intereseaza,putem discuta.

Am achizitionat de curand, un circular FET de la Proxxon, ce a venit cu un disc montat.
As vrea sa schimb discul cu unul pentru lemn, cel de 85mm care e si mai subtire si nu reusesc de fel.
As dori sa aflu daca trebuie sa cumpar ceva solutie pentru degriparea surubului care este intepenit bine de tot.
Poate Jeli ma poate ajuta cu ceva informatii sau oricine detine un astfel de utilaj.
In carte nu se stipuleaza ce fel de filet este, dar logica mea imi spune ca este pe stanga.
Ceva ajutor este bine venit ......

#79 Useril este offline   jeli 

• Membru senior

Postat 20 April 2012 - 08:36 AM

aceiasi problema am avut-o si eu dupa ce am imprumutat circularul unui amic.el a strins suburul de fixare a discului,dupa care eu nu l-am m-ai putut desface.suruburile sint normale,si se desfac ca orice surub normal.

solutii pt desfacut acel surub,sint doua.prima ar fi sa blochezi discul punind un ax tare intre dintii lui si apoi acel ax sa fie asezat pe masa circularului.in felul acesta daca iti tine cheia imbus, o sa mearga.daca cheia se decalibreaza,atunci este o problema.

o alta solutie ar fi sa desfaci tot circularul ,pina ajungi la acel surub,si sa il desfaci cu un cleste papagal.eu am optat pentru a doua varianta.

normal suruburile de fixare nu se string tare,deoarece,el se mai string si in timpul functionarii.

Aceasta postare a fost editata de Z-mare: 20 April 2012 - 12:28 PM
Motiv editare: citat inutil

#80 Useril este offline   giku22 

• Membru deplin

Postat 20 April 2012 - 10:37 AM

Multumesc Jeli.
Am vorbit intre timp cu cei de la Proxxon si ca sa nu pierd garantia m-au sfatuit sa trimit marfa la ei in service.
Acu astept sa vad ce si cum. Cand scriu aceste randuri se lucreaza la el.
Multumesc inca o data.

Arata acest topic

• 5 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

3 useri citesc topicul
0 membri, 3 vizitatori, 0 utilizatori anonimi