Trusa incepatorului Scule, unelte, si instrumente utile in modelism
Postat 03 January 2012 - 03:05 PM
Fiind un novice in ale navomodelismului as vrea sa va cer parerea despre asemenea scule: http://www.unimat-1....mat_classic.htm
Avand in vedere ca sunt 6 in 1 ar merita investitia
Imi cer scuze moderatorilor daca fac publicitate, dar cred ca aici este permis (?). Astept un punct de vedere de la cunoscatori.
Va multumesc
Postat 06 January 2012 - 09:07 PM
1. primul lucru si cel mai important este suma de care dispui pt achizitie. din cate stiu eu, costa cam 400 euro. din punctul meu de vedere, la pretul asta iti poti gasi scule cu mult mai bune. aparatul asta e din plastic, l-am vazut si in realitate si nu mi-a inspirat deloc incredere.
2. am vazut ca exista si varianta metalica pentru Unimat si nu se compara ca si calitate.
3. daca nu ai absolut nicio scula disponibila si banii nu reprezinta o problema pentru tine, atunci ai putea sa o cumperi. dar inainte de asta, vezi ca gasesti pe net niste review-uri care nu sunt deloc incurajatoare.
Postat 06 January 2012 - 11:00 PM
Postat 09 January 2012 - 02:32 PM
multumesc pt raspunsuri !
Am urmarit pe net ceva review-uri inainte de a posta aici si m-ar fi tentat varianta de metal de la unimat.
Cred ca am sa merg totusi pe Proxon chiar daca sunt ceva mai scumpe.
Am sa le achizitionez pe rand in functie de necesitati, si cu ce mai am prin dotare, am sa abordez si constructia unor scule, cu ajutorul lui Cartula si al celor care posteaza aici.
Multumes inca o data!
Postat 12 January 2012 - 09:20 AM
cred ca am sa incep cu un circular KS230.
ai putea sa-mi spui te rog, pana la ce dimesiune maxima merge fortat la taiat baghete de lemn si eventual cu ce disc? (adica peste cei 8mm pe care ii recomanda producatorul)
avand in vedere ca lucrez intr-un balconas de bloc m-ar interesa si nivelul de galagie al sculelor enumerate de tine.
nu prea am gasit referinte complete fata de acest aspect, dar daca zici ca le folosesti poate imi poti spune cate ceva.
Postat 12 January 2012 - 05:15 PM
Postat 12 January 2012 - 11:14 PM
Postat 06 March 2012 - 02:16 PM
Se poate atasa un altfel de aerograf? As vrea sa achizitionez ceva in jurul sumei respective.
Mentionez ca sunt incepator in ale vopsitului si cred ca voi avea nevoie la vopsitul lui Bismark.
As vrea sa incerc sa-mi fac "mana" mai ales ca am gasit ceva tehnica de vopsit la Cartula.
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Postat 13 April 2012 - 03:35 PM
jeli, la 09 January 2012 - 08:55 PM, a spus:
Am achizitionat de curand, un circular FET de la Proxxon, ce a venit cu un disc montat.
As vrea sa schimb discul cu unul pentru lemn, cel de 85mm care e si mai subtire si nu reusesc de fel.
As dori sa aflu daca trebuie sa cumpar ceva solutie pentru degriparea surubului care este intepenit bine de tot.
Poate Jeli ma poate ajuta cu ceva informatii sau oricine detine un astfel de utilaj.
In carte nu se stipuleaza ce fel de filet este, dar logica mea imi spune ca este pe stanga.
Ceva ajutor este bine venit ......
Postat 20 April 2012 - 08:36 AM
solutii pt desfacut acel surub,sint doua.prima ar fi sa blochezi discul punind un ax tare intre dintii lui si apoi acel ax sa fie asezat pe masa circularului.in felul acesta daca iti tine cheia imbus, o sa mearga.daca cheia se decalibreaza,atunci este o problema.
o alta solutie ar fi sa desfaci tot circularul ,pina ajungi la acel surub,si sa il desfaci cu un cleste papagal.eu am optat pentru a doua varianta.
normal suruburile de fixare nu se string tare,deoarece,el se mai string si in timpul functionarii.
Aceasta postare a fost editata de Z-mare: 20 April 2012 - 12:28 PM
Motiv editare: citat inutil