Trusa incepatorului Scule, unelte, si instrumente utile in modelism
#21
Postat 02 January 2008 - 08:10 PM
#23
Postat 02 January 2008 - 10:16 PM
Citeaza
Daca cantitatea de vopsea este mica, folosesc pensula: o inmoi in vopsea apoi o "sterg" de marginea vasului in care fac dilutia.
Citeaza
#24
Postat 18 January 2008 - 03:45 PM
sunt nou venit pe acest forum, desi va urmaresc de ceva vreme realizarile si munca.
Referitor la subiectul trusei minime pe care trebuie sa o aiba un modelist, cred ca fiecare isi realizeaza o dotare ce depinde de ceea ce considera necesar a utiliza la un moment dat, lovindu-se de problemele concrete din timpul lucrului, de bani si nu in ultimul rand de talentul propriu.
Sunt foarte utile sculele "customizate", realizate de fiecare pornind de la scule deja existente pe care practic le prefectioneaza.
Am achizitionat recent din Praktiker un set de minidalti, la un pret foarte bun as zice, desi sunt de firma, pe care le-am considerat ca fiind potential utile in activitatea pe care mi-am propus sa o desfasor.
Mentionez ca sunt incepator in domeniu, fiind in faza de tatonare, dar am considerat ca nu strica sa purced la drum motivat de multe lucruri frumoase pe care le-am vazut la multi dintre voi.
Atasej poza setului de dalti, impreuna cu alte scule, sperand ca o fac corect fiind la prima postare de imagine pe forum
#25
Postat 22 January 2008 - 11:05 PM
Vopsele enamel (revel, humbrol emamel si metallic, model master, retus, tamya), acrilice (aqua revel, agama, gunze, gunze metalic), ulei si vopsea auto.
Gunze este noua mea descoperire, am achizitionat un “oil” care face pete foarte realiste. Vopsele auto, minim posibil 50 ml /19 ron, mii de nuante, lucios, mat, semimat etc.
Pigmenti, foarte utili in prafuirea figurinelor si a vehiculelor si indispensabili in realizarea solului (in amestec cu aracet); la orice Metalo-chimice
Carioca cu vopsea, de la magazinele cu vopseluri. Creionul Unipaint achizitionat de la Galeriile Hanul cu tei, vosea metalica (nichel 100%)
Marabu Ceramic, cele doua nuante sunt extreme de folositoare in creerea de umbre pe chipul figurinelor; din Bricostore si Galeriile H.cu tei
Comatex, placi de “plastic” de 1,2,3,4 cm usoare, taiere extrem de facila net superioara cartelelor de telefon, lipire “forever”cu superglue. Pentru placi subtiri folosesc cartile de joc, din plastic.
Pila de unghii 4 zone, smirghel foarte fin, 7 ron, la tutungerie
Scoth dubluadeziv (Bison), crete pastel pentru prafuire (H.cu tei), geam (tehnica de la Hartman_ace, picur superglue pe geam si imi iau necesarul cu o scobitoare), BIC aracet transparent (H.cu tei).
Tus alb, maroniu (H.cu tei) si negru, in combinatie cu Future devine folositor in evidentierea detaliilor. Diluant nitro, mi-a mancat sufletul tot cautandu-l, asa arata!
Aici este crema cremelor, adeziv cianoacrilat lipeste temeinic si repede, are o capilaritate de exceptie (pe geam nu face picatura) asa incat cu toata straduinta tot imi mai las pielea pe machete. Pentru lipire instantanee (fractiune de secunda) pulverizare spray. Sprayul nu albeste geamurile modelelor (protejate cu future), nu modifica culoarea vopselei dar albeste eventualul adeziv intins pe suprafata mare.
In lipsa cutting mate , placa sticla (3,9 lei) cu picioruse, este o optiune decat sa tai musamale, mese etc. Ambalaje de la medicamente si gumela, godeurile servesc la amestecarea vopselurilor dupa mai multe utilizari se arunca, la fel procedez si cu pensulele (Milan, librarie 0,3 ron). Cand intru in febra modeismului nu prea am timp sa curat, temeinic, pensulele.
Printe multe altele cam asta se gaseste intr-o trusa de incepator.
#26
Postat 23 January 2008 - 09:42 AM
alexie, la 22 Jan 2008, 23:05, a spus:
Comatex, placi de “plastic” de 1,2,3,4 cm usoare, taiere extrem de facila net superioara cartelelor de telefon, lipire “forever”cu superglue. Pentru placi subtiri folosesc cartile de joc, din plastic.
#27
Postat 23 January 2008 - 11:44 AM
#30
Postat 24 January 2008 - 03:14 AM
Mai stiu de Plexirom, in curte la Anticoroziv, la capatul tramvaiului 19 pe Theodor Palady. La cantitati, tot asa. Da-i foarte ieftin.
Daca tot va duceti in partea aia opriti-va si la magazinul de prezentare si desfacere al Policolorului cu o statie inainte de capat ca sa va luati Nitrosolv de calitate.
#31
Postat 24 January 2008 - 10:48 AM
wurger, la 24 Jan 2008, 03:14, a spus:
#32
Postat 24 January 2008 - 12:03 PM
AdyAero, la 24 Jan 2008, 10:48, a spus:
:) asta mi'a placut! pai iei coala in timpul serviciului, o portionezi A3 sau pe'aproape si o transporti pe post de carton. se depoziteaza dupa vreun element de mobilier mai generos si asta e.
Komatex (la Geplast) de 3050 x 1220 mm grosime 1mm parca era vreo 40 de lei (plus minus 10), nu mai tin minte precis, da' cand am luat Komacel de 8mm stiu sigur ca a fost 100 de euro. Cele subtiri nu se pot taia la circular pentru ca se franjureaza asa ca le fac sul si le incheie cu banda adeziva. Foile groase se mai vand si jumatati, daca iei placa intreaga si n'ai cum s'o transporti, o taie la cerere. Foi mai subtiri de 1mm, Komadur, alb lucios, tare, moartea cutterului sau Ineos, transparent.
Aceasta postare a fost editata de Vernier: 24 January 2008 - 12:09 PM
#33
Postat 03 March 2011 - 03:20 PM
Acum, ca "om serios" dar cu bucuria unui copil, vreau sa fac galionul. Si pentru ca vreau "sa iau problema in serios" am inceput prin a inchega ceea ce se numeste in acest topic "trusa incepatorului". Am dat o fuga prin piata, prin Carrefour, prin Hornbach si cu ce se vede in poza am ajuns acasa. Pentru mine parca a venit Craciunul. Craciunul, care o sa treaca cand o sa ajunga sotia acasa si o sa ma intrebe cat au costat toate astea
In orice activitate de genul asta, pe langa a nu avea 2 maini stangi, trebuie sa ai si sculele potrivite.
Happy modelling !
#34
Postat 03 March 2011 - 08:24 PM
#38
Postat 05 April 2011 - 09:01 PM
Multumesc.
Sfatos, la 26 Mar 2011, 22:25, a spus:
Manerele sunt din ceva Aluminiu?.Par destul de bune si sigure/solide.
#39
Postat 05 April 2011 - 09:18 PM
profesorul, la 5 Apr 2011, 21:59, a spus:
Este destul de teapana (cat poate fi de teapana o scula de plastic). La incheieturi, dupa cum se vede, are niste nituri care daca o folosesti foarte mult cu timpul ar putea avea joc mare. Si acum are putin joc (foarte putin - abia il simti), iar precizia este la fel ca la un metru de tamplarie, subler sau rigla, adica chestii care implica acuitatea vizuala a utilizatorului si nu precizia masurarii digitale.
Am luat-o acum doua zile.
profesorul, la 5 Apr 2011, 22:01, a spus:
Da sunt din aluminiu, dar trebuie avut grija la apasare. Trebuie apasat pe partea striata a aluminiului, nu mai sus pe maner, pentru ca srangatoarele (sau cum le-o spune la chestiile acelea gri in care este prinsa lama) sunt din plastic si pot plesni la incheietura dintre partea striata a manerului si maner, deoarece cele doua nu sunt bloc comun, dupa cum se vede in fotografie. Eu am patit-o cu una din scule, noroc ca sunt mai multe tipuri de manere in trusa.
Aceasta postare a fost editata de Sfatos: 05 April 2011 - 09:23 PM
#40
Postat 05 April 2011 - 09:46 PM
Clestele prezentat de mine era destinat gradinaritului: pentru taierea vitei de vie si a altor plante cu tulpina groasa si rezistenta.
P.S. Iata ca am facut si o proba cu o fila de punte (ultima fotografie). Eu zic ca merge excelent, dar fiecare cioara isi lauda puii. Ramane la aprecierea voastra daca este bun sau nu.
Aceasta postare a fost editata de Sfatos: 05 April 2011 - 10:05 PM