Compresor si ... comprese Scule, unelte, si instrumente utile in modelism
Postat 03 March 2010 - 07:24 PM
La AS189 borcanelul are la partea superioara niste "riduri" care banuiesc ca sunt facute sa ajute la desurubare. Eu nu am incercat sa-l desurubez ... inca, pentru ca nu a fost nevoie (inca odata rezervorul tampon isi arata utilitatea)
O alta varianta de curatare ar fi : cu compresorul in functiune si regulatorul de presiune ajustat la o presiune mai mare, se apasa supapa de pe fundul borcanelului, aerul sub presiune eliminind ce s-a adunat in borcanel.
Iesirea catre aerograf trebuie sa fie obturata astfel incat aerul sa poata iesi numai prin supapa.
Toate cele bune
Postat 03 March 2010 - 08:35 PM
M-Ionescu, la 3 Mar 2010, 19:24, a spus:
La AS189 borcanelul are la partea superioara niste "riduri" care banuiesc ca sunt facute sa ajute la desurubare. Eu nu am incercat sa-l desurubez ... inca, pentru ca nu a fost nevoie (inca odata rezervorul tampon isi arata utilitatea)
O alta varianta de curatare ar fi : cu compresorul in functiune si regulatorul de presiune ajustat la o presiune mai mare, se apasa supapa de pe fundul borcanelului, aerul sub presiune eliminind ce s-a adunat in borcanel.
Iesirea catre aerograf trebuie sa fie obturata astfel incat aerul sa poata iesi numai prin supapa.
Toate cele bune
Merci. L-am fortat un pic si nu se desface.
Am aplicat a doua varianta si parca s-a mai uscat ceva. Merci.
Postat 04 March 2010 - 12:38 PM
alexelu_marinelu, la 3 Mar 2010, 20:35, a spus:
Am aplicat a doua varianta si parca s-a mai uscat ceva. Merci.
se desface, cel putin al meu s-a desfacut, dar nu te ajuta cu nimic ca tot nu poti baga degetul inauntru, ca filtru din borcanel nu iese, cel ptuin la mine nu iese.
Cam asa arata un filtru ce am gasit eu ptr decantarea uleiului dar nu am idee daca este bun sau nu
Postat 04 March 2010 - 01:15 PM
zeus, la 4 Mar 2010, 12:38, a spus:
DSC02406_1.jpg DSC02404_1.jpg
Cam asa arata un filtru ce am gasit eu ptr decantarea uleiului dar nu am idee daca este bun sau nu
DSC02407_1.jpg
Salut!
Ala este filtru de benzina si nu cred ca merge. Eu am pus un filtru cumparat de la unii care se ocupa cu instalatii de aer conditionat (vezi pozele cu compresorul galben ca lamaia din topicul compresor aerograf facut acasa)
Postat 10 March 2010 - 05:13 PM
Postat 11 March 2017 - 09:20 AM
Postat 27 September 2017 - 02:58 PM
Ma poate ajuta cineva cu un sfat privind capacitatea buteliei unui compresor. Am gasit 2 modele de compresoare silentioase. Unul cu butelie de 4l si altul cu butelie de 6l
Pentru lucrul cu aerograf pe care sa-l achizitionez. Presiunea de lucru la amindoua este de 6 atm. Cel de 4l are motor de 180W iar cel de 6l 360W. Nivel de zgomot 50 db.
Diferenta de pret este de numai 100 ron. Cam nesemnificativa.
Postat 27 September 2017 - 10:36 PM
La cel cu motor de frigider nu vei obtine debitul de aer pe care il ai la unul profi. Pe acesta il poti folosi si in alte scopuri.
Si cel mai important ocupa mai putin spatiu ca cel mesterit :)
Postat 28 September 2017 - 02:42 PM
http://gebotools.ro/...980-p-2078.html
http://gebotools.ro/...981-p-2079.html
Cel de 6l are dimensiunile de 42x20x40 (cutia in care vine)
Aceasta postare a fost editata de mihaih: 28 September 2017 - 02:44 PM
Postat 30 September 2017 - 02:24 PM
Citeaza
Citeaza
Compresoare din link-uri nu merita investitia. Sunt compresoare cu aplicatii dentare, cu aer uscat si fara ulei, care poti sa-l bagi in sculele sensibile si gura pacientului. Pentru un aerograf merge un compresor de genul celor facute de Viopa. Vapori de apa sau ulei sunt in cantitati asa de mici incit nu deranjeaza vopsitul cu absolut nimic, cu atit mai mult daca pui un simplu filtru la iesire.