Forum Machete,Modelism,Hobby: RS Models Dornier Do 17 M - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

RS Models Dornier Do 17 M

#1 Useril este offline   AlexPl 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 768
  • Inregistrat: 30-November 04

Postat 22 October 2007 - 02:35 PM

Salut,

Astazi am primit prin posta macheta de la RS Models. Intrucat ardeam de nerabdare, am luat-o cu mine la serviciu si am examinat-o. In continuare urmeaza o mica recenzie, fara poze, pentru ca nu am aparat foto la mine. Voi face pozele diseara cand ajung acasa, dar le voi posta doar dupa ce se termina mutarea site-ului, ca sa nu fie probleme.
Deci sa incepem:
La Prima vedere, cutia arata frumos, si nu este cu mult mai mare decat continutul din interior.
Cand deschizi cutia, dai de o punga, din cea cu fermoar, in care sunt introduse toate piesele. Imediat, vedem ca este un kit multimedia. Exista piese de rasina si o foaie de PE. Un lucru foarte bun este ca piesele de PE sunt prevopsite. Decalul contine o inmatriculare Germana si una Romaneasca.
Plasticul este unul moale, care se poate prelucra destul de usor.Exista gravura in negativ destul de fina, ca si detalii in pozitiv acolo unde este cazul.
Nu am verificat corectitudinea dimensiunilor sau a formei, dar mie imi pare ca seamana a Do 17. Din pacate, nu si-au batut capul cu pozitionarea pinilor de turnare, sau de aerisire, si va trebui lucrat cu destul de multa atentie. O parte din pini sunt pozitionati in zone vizibile (postul de pilotaj sau baia trebului de aterizare) si vor trebui eliminati cu grija, pentru a nu afecta restul detaliilor
Turnarea este relativ OK, nu exista piese descentrate, dar sunt ceva bavuri ce trebuiesc curatate. Unele piese sunt destul de fine, iar prinderea de culee nu :hammer: , asa ca va trebui avut grija la desprinderea lor.
Insa partea cea mai rea este reprezentata de instructiunile de montaj. Acestea sunt de fapt o foaie A4, indoita la jumatate, pe care sunt inghesuite istoria aparatului, o imagine a culeelor si instructiunile. De fapt, acestea din urma sunt inghesuite doar pe jumatate de A4. In primul rand, ai nevoie de o lupa ca sa iti dai seama de o parte a instructiunilor. Unele imagini sunt asa de inghesuite ca iti va lua mai mult timp sa descifrezi ce vor sa arate decat sa montezi piesele pe macheta :-P
In instructiuni nu exista partea de camuflaj. Aceasta este de fapt pusa pe dosul cutiei, unde sunt puse doua profile destul de simplificate pentru cele doua inmatriculari date de ei.

Acum eu inteleg ca in mod normal, acest gen de machete sunt cumparate de machetisti care oricum se documenteaza bine inainte, dar totusi, mi se pare ca au dat-o in bara cu instructiunile.

Una peste alta, macheta merita cumparata, iar eu a trebuit sa schimb ordinea prioritatilor, si ma voi apuca sa o construiesc inca din seara asta.

Sper sa fie gata pina la expozitia de la Alba Iulia

#2 Useril este offline   dany96 

• Membru deplin
  • Grup: Members
  • Postari: 55
  • Inregistrat: 26-January 09

Postat 29 January 2009 - 11:58 AM

Ai avut o descriere super.Succes la mai multe machete!

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi