Noutati interesante ...cu subiecte Romanesti
Postat 12 April 2008 - 05:32 PM
Acuma,rusii ce bombardau Bucurestiul la iunie 1941,le-or fi crezut Rabian(ca virusu')si inarmate cu mg.-uri Besa de 7,6 mm.Sau credeau ca sunt deasupra Budapestei,capitala Romaniei??
In atare conditii,te mai miri c-au desent "airoplanul"cu nas galben,numerele tactice parca ar fi destinate presbitilor?
Nici varianta de "inmatriculare"germana nu-i prea"harasho":cruci pe fuselaj-richtig,da niste numere tactice,grupuri de cifre si litere,o cireasa,o maslina,o atentzie ceva????
Aceasta postare a fost editata de Longinus: 12 April 2008 - 05:42 PM
Postat 12 April 2008 - 05:50 PM
Sau aveti alte propuneri?
VAE VICTI,cum zicea Sinan Pasha,la rascoala de la Bobalna,langa Szeghed(cum care Szeghed?-ala din Basarabia)
Aceasta postare a fost editata de Longinus: 12 April 2008 - 05:51 PM
Postat 12 April 2008 - 05:56 PM
Oricum ,de ce sa ne luam in clanta cu ei ? Sa ne bucuram ca se mai gandeste cineva la noi,desi daca va fi disponibil pe aici,sper sa nu fie tot atat de grozav de bine lucrate ca si cele din seria 2,in speta Iak 1,il 2 ,etc
O sa incerc sa exemplific maine cu niste imagini la ceea ce ma refer,legat de aceasta "serie 2"
Postat 12 April 2008 - 09:04 PM
AdiP, la 12 Apr 2008, 18:56, a spus:
Oricum ,de ce sa ne luam in clanta cu ei ? Sa ne bucuram ca se mai gandeste cineva la noi,desi daca va fi disponibil pe aici,sper sa nu fie tot atat de grozav de bine lucrate ca si cele din seria 2,in speta Iak 1,il 2 ,etc
O sa incerc sa exemplific maine cu niste imagini la ceea ce ma refer,legat de aceasta "serie 2"
Pai tocmai ca nu se gandesc la noi ci la "fortele aeriene besarabiene" sau BAF(Besarabian Air Forces).
Ce FARR ce Bazu,ce zburatori romani,ce eroi ce-au aparat Bucurestiul,care Ploiesti etc.Vax albina frate,mofturi
P.S.Bazule n-am dreptate?
Aceasta postare a fost editata de Longinus: 12 April 2008 - 09:05 PM
Postat 12 April 2008 - 10:10 PM
Parerea mea
Radu
Postat 12 April 2008 - 10:22 PM
Longinus, la 12 Apr 2008, 20:04, a spus:
Acum nu vreau sa fiu rautacios, dar daca e sa te iei de altii cand gresesc trebuie sa fii si tu corect...
FARR nu este denumirea corecta.
Denumirea corecta este "Aeronautica Romana". F banuiesc ca vine de la "Fortele"... Acest cuvant nu a fost folosit niciodata ca sa descrie aviatia romaneasca. Al doilea R banuiesc ca vine de la "Regala". Pot fi discutii interminabile despre care e corect intre "Aeronautica Regala Romana " sau "Aeronautica Romana". Subiectul a fost deja discutat in mod interminabil pe forumul worldwar2.ro - nu e nimic concludent.
Am fost informat cu toata certitudinea de Dan Antoniu ca majoritatea covarsitoare a documentelor de arhiva folosesc termenul "Aeronautica Romana". Arareori se intalneste si termenul "Aeronautica Regala Romana", dar astea sunt exceptii care pot fi numarate pe degete.
Radu
Postat 12 April 2008 - 10:39 PM
Repet,nu sunt un patriot de"balta"dar parca m-ar fi uns nitzel la suflet daca ar fi scris p'acolo pe undeva,ceva de genul FARR,Romanian forces,sau asemenea .sintagma"Besarabian fighter"mi se pare total nefericita si ceva ce nu poate a fi privit drept o licenta lingvistica;daca tu imi spui mie despre orasul de la poalele Tampei,eu stiu ca vorbesti despre Brasov(oricare dintre noi,cei de aici intelege acelasi lucru);dar daca spui asta unui neamt sadea,sau belgian,ala habar n'are ce vrei.
Aceasta postare a fost editata de Longinus: 12 April 2008 - 10:41 PM
Postat 12 April 2008 - 10:52 PM
Postat 12 April 2008 - 10:57 PM
Daca vrei sa scrie ca e romanesc pe cutie, cauta machetele Hasegawa despre aviioanele romanesti. Scrie pe cutie ca sunt romanesti.
Radu
Aceasta postare a fost editata de radub: 12 April 2008 - 10:59 PM
Postat 12 April 2008 - 11:02 PM
In fine,eu sunt absolut 110% sigur ca si tu simti ca mine.
Postat 12 April 2008 - 11:02 PM
Sau poate doar vorbesc niste preconceptii, ca asa-i pe aici, dintr-un ochi deja le stim pe toate
Si ne mai miram ca asa si pe dincolo dupa aia...
Postat 12 April 2008 - 11:06 PM
cartula, la 12 Apr 2008, 22:02, a spus:
Sau poate doar vorbesc niste preconceptii, ca asa-i pe aici, dintr-un ochi deja le stim pe toate
Si ne mai miram ca asa si pe dincolo dupa aia...
Ma intrebi pe mine? Nu am macheta. Dar am cartea despre frontul Basarabean...
Radu
Postat 12 April 2008 - 11:33 PM
Citeaza
Deci, daca n-ai kitul si habar nu ai ce contine... QED
Cum a explicat si Radu mai sus, cel mai probabil, chestia cu "Basarabian Fighter" e o indicatie a frontului unde a luptat, e daca vrei similar cu "Battle of Britain fighter". Sau N-spe mii de alte exemple. Ce atatea discutii pe tema asta (daca nu vorbim de ce spuneam mai devreme), chiar ca nu inteleg. Ne place sa fim nemultumiti, orice apare? Daca n-apare e nasol, daca apare ceva cautam nod in papura. Tare...
Radu, nu pe tine te intrebam. Ca poate n-a fost clar.
Postat 12 April 2008 - 11:39 PM
Cred ca te consumi prea mult.
Hai sa ne uitam la celelalte machete de langa aia. Una se cheama "September 39". Crezi ca in Polonia s-o fi suparat cineva ca nu a scris pe cutie "Polonia" si ca poate cineva, sa zicem din Romania, va crede ca e un avion al fortelor aeriene septembriste sau treijnoiste?
Radu
Postat 12 April 2008 - 11:47 PM
Greseli au mai facut ei si la alte kit-uri,nu numai la cele cu subiecte romanesti,eu am 2 cutii,un Yak-asa zis 1- si un Il 2,pe care ,sincer,acu ma intreb de ce le-oi fi cumparat ?
Nu merita firma asta atata polemica,parerea mea!
-Sincer !
Postat 13 April 2008 - 09:15 PM
Postat 06 May 2009 - 09:42 PM
Apare luna asta. Cit de bune sunt inmatricularile va las pe voi sa studiati
Liberator ploiesti raid
Spor,
Bill