Forum Machete,Modelism,Hobby: Noutati interesante - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 28 Pagini +
  • « Prima
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Noutati interesante ...cu subiecte Romanesti

#261 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12660
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 14 October 2014 - 08:24 AM

In pasajul Macca-Villacrosse, chiar la iesirea dinspre banca, era un magazin gen "cutezatoarii". Luni de zile am batut pasajul acela, pentru ca vinzatorii promiteau ca o sa aduca acele machete, cele listate de 1-0-9, scoase, conform reclamei din Modelism, de o firma romaneasca, "lego". Atunci, cind au aparut, costau destul de mult, 34 de lei, daca punem la socoteala calitatea lol. Aratau cam ca si kit-urile acelea de la rusi, aparute la muzeu prin anii 93 - 94. Decaluri, din cetin minte nu aveau. Vremuri...

Aceasta postare a fost editata de Z-mare: 14 October 2014 - 12:07 PM

#262 Useril este offline   Babacu 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 342
  • Inregistrat: 20-October 06

Postat 14 October 2014 - 09:57 AM

Amintiri, amintiri...
Fiat-ul era din plastic roșu și l-am luat de la un chioșc din Buzău, vis-a--vis de poștă, aveau mai multe și nu le lua nimeni. Hurricane-ul era dintr-un plastic bleu marin foarte închis și l-am luat de la mine din oraș de la o librărie. Îmi amintesc că îi gravasem fuselajul posterior ca să redau suprafața împînzită dar și cocardele de pe aripi, conform sfaturilor (și a planurilor) din „Modelism”. Avro-ul și Mini Rombac-ul le-am văzut doar în reviste. Cărți joc erau cu nava „România” (am avut două), „Nardi”, I.A.R. - 80 și tancul Renault FT 17. Mai exista și o dubiță cum zicea 1-0-9 dar pe aceasta și tancul nu le-am văzut decît tot așa în reclamele din „Modelism”. Nardi și IAR-ul le-am cumpărat prin anii 90. Lui Nardi i-am refăcut la un moment dat fuselajul din coală albă iar la I.A.R.am refăcut „coastele” fuselajului și nervurile aripilor din placaj iar învelișul din vederile din „Modelism” multiplicate la copiator.

#263 Useril este offline   flo 

• Membru senior
  • Postari: 2476
  • Inregistrat: 04-July 09

Postat 14 October 2014 - 12:59 PM

Sincer nu am crezut ca am sa produc atata "emotie". Am stat un pic pe ganduri, daca sa pun aici pozele cu JECO sau sa deschid un topic nou. A doua varianta mi s-a parut mai "poluanta", asa ca, mizand pe ingaduinta moderatorilor, am ales-o pe prima.

Da, Edy, cel de pe Republicii se afla in statia troleului 85. De acolo am cumparat Hurricane-ul, dupa Revolutie. Un zvonac ma facea sa freamat de emotie, cand spunea ca o sa apara si Me 109. Basme, evident.
AVRO din poze l-am primit peste ani de la un coleg de munca.

Daca tot ati pomenit de cartile de joc, iaca relicva:
Imagine atasata: P1020535.JPG
Imagine atasata: P1020536.JPG
Imagine atasata: P1020537.JPG

Dupa cum bine se vede nu l-am facut . Sincer nu ma atragea. Am vrut 80-ul. Cand le-am zarit la libraria de la Gorjului s-a intamplat sa nu am bani suficienti la mine. Fuga acasa. Cand m-am intors, dezastru, aflu ca un "nemernic" cumpararase toate 80-urile. M-am multumit cu Nardi si FT17. Pe cel din urma l-am cedat unui subofiter de tancuri.

Aceasta postare a fost editata de flo: 14 October 2014 - 01:00 PM

#264 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior
  • Postari: 7548
  • Inregistrat: 06-March 08

Postat 14 October 2014 - 08:04 PM

Bravo Flo. Dupa ce ca "bagi cutitul" acuma il mai si rasucesti .
:wub:

Nu l-ai asamblat ? Perfect.Pastreaza-l asa cum este. Peste ani s-ar putea sa coste valuta.Poate crezi ca bat campii,dar am vazut la vanzare asemenea kituri (fie ele si "paper model") vintage, la scoruri adevarate. :-o

#265 Useril este offline   mamutel 

• Membru senior
  • Postari: 1317
  • Inregistrat: 15-August 07

Postat 14 October 2014 - 08:35 PM

Eu nu am avut machete cand eram mic, visam uneori ca am un perete plin de cutii.... dimineata eram dezamagit de peretele gol.
Mai tarziu , am descoperit ca trebuie sa ai grija ce iti doresti. Peretele e plin de cutii care mai de care mai imbietoare si mai interesanta(mai ceva ca femeile) dar nu mai am TIMP.
In schimb emotia la asamblat ramane si le astept sa prinda contur in vremuri de concediu, iarna alaturi de cartile pdf printate cu povesti si desene.
Asta mi-e placerea de modelist.

#266 Useril este offline   George_B 

• Membru senior
  • Postari: 319
  • Inregistrat: 20-August 13
  • Interests:Avioane

Postat 15 October 2014 - 11:20 AM

Lasa, iesim noi la pensie, crestem nepotii mari si dupa aceea sa vezi ce o sa mai lucram...

#267 Useril este offline   danusmaximus 

• Membru senior
  • Postari: 3289
  • Inregistrat: 01-September 06

Postat 15 October 2014 - 11:48 AM

Cei mai in virsta, ati uitat sa mentionati terasamentele pt 16 mm, facute din cauciuc negru, tot de Jeco. Trebuie sa recunoasteti, ca pt acea perioada,magazinele Jeco erau o raza de lumina, colorata, in griul vremurilor acelea. Am avut placerea si onoarea sa cunosc de aproape munca lor.Si inainte si dupa revolutie.Unul din ei era Radu Simon.

#268 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior

Postat 15 October 2014 - 11:48 AM

Lasa, cind o sa iesiti la pensie, o se deveniti ...CINEVA!! Cineva trebuie sa duca copilul la gradinita, cineva trebuie sa cumpere piine, cineva trebuie sa.... :whistle:

#269 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior

Postat 15 October 2014 - 02:24 PM

Alex...ce-i cu tine ? de ce vorbesti asa? :blink:
Ai ajuns...CINEVA ?

Dane,nu stiu despre terasamente,dar in acele vremuri gri, culoarea venea intr-adevar dinspre firme gen JECO,ori revista Modelism sau Tehnium; mai trebuie totusi luat in calcul un factor : varsta noastra la vremea aia.
Eu(am mai scris despre asta) mai tin in vitrina un PZL RWD14 Czapla (stiti voi kitul,ala polonez). Are mai bine de 30 de ani de cand "l-am lipit" si nu l-as da,pentru absolut nimic pe lume. A fost primul 1/72. Are vitrina lui separata.

Aceasta postare a fost editata de Longinus: 15 October 2014 - 02:25 PM

#270 Useril este offline   wurger 

• Membru senior
  • Postari: 4049
  • Inregistrat: 21-February 05

Postat 16 October 2014 - 12:15 PM

Culmea, unii nu au vazut Avro-ul si eu aveam vreo 5. Unele luate doar pentru piese tot din pasagiul Villacros.
Le-am vopsit si revopsit in toate felurile. Unele le-am facut monoplane sa semene cu Fokker E III. Sau le-am schimbat planurile aripilor sa para cine stie ce alt aparat.
In schimb nu am vazut niciodata celelalte kituri.
Treptat m-am resemnat gandindu-ma ca de fapt nu le-au mai scos.
Asa e cand distributia e lasata la latitudinea unui sofer. Ala nu vede diferentele. El duce 10 cutii intr-un loc si 15 in alt loc. Nu conteaza ce-i in ele. Cum se intampla si cu kiturile Revell de pe la benzinarii - intr-un loc numai mustanguri si in altul numai Bf109 G10.

Am prins insa si perioada Mikro.
Cand veneam de la scoala (clasa I sau II) imi luam de la Mercerie (!!!) cate un model din 3 piese, plastic verde lighean, cu carlinga opaca. Hawker, Spit, si niste hidroavioane rusesti - cam la 1/144 dar fara reguli sau scara.
Cutia era cat un pachet de tigari.
Cand a aparut Czapla am crezut ca nu vad bine. O perioada am fost pe caii mari. Puteai sa-i faci si mansa din bold si panouri de bord din "prospectul" pe hartie de ziar.
Ce deziluzionat am fost cand s-a intors tatal unui prieten dintr-o excursie din italia/elvetia si a adus un Birddog de la Airfix.
Am realizat atunci ce ar putea fi si nu este la noi.

Dupa aia mi-a luat tata un Mig 21 RDG-ist pe care l-am facut impreuna (nevopsit si cu toate decalurile si armele) si apoi un crucisator Aurora.
Lucram la el sambata dupamasa cand venea el acasa ceva mai devreme. As pune in rama momentele alea daca as putea. Cata rabdare avea cu mine si cu lipiciul ala de cacao.
Am vrut sa reeditez si eu cu Luca momentele alea dar......Au aparut tabletele. Si eu nici nu stiu cum sa-i descarc un joc....
Cand si cand imi mai face o concesie si se preface interesat de ce fac dar...... Nu prea ma simt "tatic". Mai mult bunic.

Aceasta postare a fost editata de wurger: 16 October 2014 - 12:18 PM

#271 Useril este offline   AdiP 

• Membru senior
  • Postari: 2390
  • Inregistrat: 29-February 08
  • Interests:Anything that fly, crawl or float in WW 2

Postat 16 October 2014 - 01:58 PM

Tin minte Mikro-urile, prima data le-am vazut la Longinus, cu ceva inmatriculari poloneze (parca).
Din ce-mi spune tata, prima macheta la noi acasa a fost un Mi-1 VEB Plasticart, din plastic verde masliniu si la montarea caruia eu doar am asistat, in ideea de a se inocula microbul.
Acea libelula n-a avut viata lunga, am avut eu minte prea putina.
Un pic mai mult au trait urmatorii cobai, respectiv doua AN-2. Tot VEB Plasticart si ele, au fost vopsite in aluminiu din cutiuta aia ca de pasta de dinti. Unul l-a montat tata, celalalt eu. De acolo n-a mai trebuit nici un imbold, declicul s-a produs; iremediabil.
Au urmat un MI -4, un Saab J 35 Draken, implicit cateva elicoptere albe si ceva pasagere, insa putine -caci nu-mi placea aerul lor civil.
-Daca bine retin, migului RGD-ist eu i-am zis Racheta", nu-i asa Longinus ? Imagine postata

A urmat perioada in care era suficient un plan copiat cu migala si frenezie cu ajutorul indigoului pentru a obtine o macheta, pentru cupole foloseam plastic transparent de la gulerele camasilor noi..
Iar 27, 39, 80, Nardiul Alb, Mitchell, Liberator, P -51, Me 109, Dewoitine D 520, PZL 46 Sum, SU -2, Fokker 1M, Hurricane, Spitfire, Ju 188 vopsit zebrat si cine le mai stie ? Inca mai am Yamato-ul facut dupa planurile din Modelism ( a luat ceva medalie la Alba in 2013), precum si un Tirpitz, tot o scara d-asta imposibila ca cele din Modelism.
Asa cum bine a punctat Longinus, aveam alta varsta, prioritati si timp liber. Acum am devenit carcotasi, pretentiosi, rautaciosi si nemultumiti.
Si uite asa, cum bine zicea Z-Mare : in curand vom fi doar CINEVA.

Dany, sorry, inca n-am dat de Fiat-ul ala G 50, e pe undeva prin pod, prin una din cutiile de la machetele vechi.

#272 Useril este offline   bogy 

• Membru senior
  • Postari: 1367
  • Inregistrat: 26-May 05

Postat 16 October 2014 - 02:26 PM

Bai fratilor, opritiva ca ma cuprinse si pe mine nostalgia.
Prima mea macheta a fost un caravelle de la VEB. Macheta facuta de tata - evident eu asistam si ardeam de nerabdare s-o vad gata mai repede - in 3 sau 4 zile. A mai durat o zi vopsitul si uscatul. Evident ca nu a avut viata lunga dar microbul a fost inoculat definitiv. Ajunsesem "dependent" de mirosul vopselei argintii de la VEB. Am avut si machetele de la Mikro si cele rusesti (IL 18 cred ca 1:100 - asta era dintr-un plastic alb si nu avea parti transparente dar avea gauri la geamuri). Apoi am intrat in grupul modelistilor - Antoniu, Nastase, Bujor, Moisescu si am descoperit adevaratul modelism. Am inceput lucratul machetelor din lemn de tei, impregnat cu chit de lemn diluat cu tiner si plexiglas tras la cald pe negativ pentru cabine.
Chiar ca acum am devenit rautaciosi si carcotasi si mai stiu eu cum. Pe vremea aia cred ca fiecare simtea altfel bucuria modelismului.

#273 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior

Postat 16 October 2014 - 06:16 PM

Vezi postareaAdiP, la 16 October 2014 - 01:58 PM, a spus:

-Daca bine retin, migului RGD-ist eu i-am zis Racheta", nu-i asa Longinus ? Imagine postata

Negativ: ala era un Suhoi SU 7 scara 1/72.
Il mai tineti minte ?
Eu l-am asamblat,nu l-am vopsit,pen'ca era din plastic argintiu,si am pus pe el toate decalurile(asa,ca sa fie).
Avea stele rosii,patrate poloneze si rdg-iste si "buline" cehoslovace.Arata ca un pom de Craciun,aproape ca nu mai aveai unde pune degetul. L-am inmatriculat "22 rosu",ca era mai misto decat " pe negru".
Ehe,parca nu de mine povestesc,fir-ar sa fie.Oare pe unde-i odihnesc plasticele ?
:sorry:

Aceasta postare a fost editata de Longinus: 16 October 2014 - 06:23 PM

#274 Useril este offline   aviatie 

• Membru senior
  • Postari: 564
  • Inregistrat: 13-August 06

Postat 16 October 2014 - 07:23 PM

Pentru noi cei din provincie era mai greu de procurat aceste manchete.Sincer nici bani nu prea aveam.Parinti ridicau casa si mai erau si alti frati.Dupa ce am venit din armata ,facuta la aviatie la Ianca sat a inceput....amorul.Si de atunci tot le scumpar,string si le repar cind le strica nevasta ,fiica sau cumnata(CARE MAI IA SI CAPACE PENTRU NEGLIJENTA) La aproape 50 de ani imi mai doresc...sa le termin de facut pe cele 70-80 de bucati pe care le pastrez in cuti.Dar ...cine stie.

#275 Useril este offline   Aschi 

• Membru deplin
  • Postari: 85
  • Inregistrat: 25-January 06

Postat 31 October 2014 - 01:04 PM

Nu esti singurul.
Fiat-ul G 50 inca il mai am revopsit finlandez,ca si Hurricane care este in vitrina, AVRO a suferit o aterizare fortata si nu l-am mai refacut. Uitandu-ma la ele ma gandesc cat de mult am evoluat tehnic vorbind (internet , scule, compresor, aerografe, PE-uri, kit-uri care mai de care.......). La 2 ore de TV pe zi aveam atat timp. Acum imi fac iluzii ca poate termin cele 4 IAR-uri incepute cu un an in urma. Asa e viata nu poti sa le ai pe toate

#276 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior

Postat 01 December 2014 - 02:03 PM

Da am evoluat mult. Internetul, cu alte cuvinte documentarea, si-a spus cuvintul. Era o vreme cind faceam un avion in trei zile, vopsit cu suflaiul actionat de ...plamini. E drept era cu vedere la plansa de bord prin ...baia trenului, RLM-urile erau ceva necunoscut, asa ca mergeam pe verde ardezie, verde gard si albastru dechis, dar ce conta daca macheta era iesita din miinile mele! Acum, bibilesc un an la o macheta si tot nu sunt multumit! Ori oi mai fi imbatrinit.... :whistle:

#277 Useril este offline   niki 

• Membru senior
  • Postari: 1169
  • Inregistrat: 23-January 05

Postat 01 December 2014 - 09:41 PM

Jennings Heilig (mare caracter! :-) ) a.k.a. Fündekals, a.k.a. Liveries Unlimited urmeaza a pune curand in vanzare, taman la fix pentru noul IL-62 de la Zvezda, urmatoarea coala de decal din care pot iesi doua 'Taroame':

Imagine postata

Imagine postata

Urmaresc problema si revin cu detaliile privind achizitia cand vor aparea - poate intereseaza pe vreo unul-doi dintre voi :good: Stiu ca pasagerele 1/144 sunt cam rusinea familiei aici pe forum :-D

P.S.: si schema initiala Aeroflot arata bine :dribble:

Imagine postata

#278 Useril este offline   neobluenet 

• Membru deplin
  • Postari: 20
  • Inregistrat: 23-August 08

Postat 02 December 2014 - 08:29 AM

Vezi postareaniki, la 01 December 2014 - 09:41 PM, a spus:

Jennings Heilig (mare caracter! :-) ) a.k.a. Fündekals, a.k.a. Liveries Unlimited urmeaza a pune curand in vanzare, taman la fix pentru noul IL-62 de la Zvezda, urmatoarea coala de decal din care pot iesi doua 'Taroame':

Cei de la modellversium.de au facut ieri un review la kit-ul de la Zvezda. E mai bine detaliat decat cele de la Revell. Decal-urile astea pot fi comandate si in Romania? Daca se vor strange doritori se poate face o comanda comuna?

#279 Useril este offline   niki 

• Membru senior

Postat 02 December 2014 - 03:08 PM

Macheta de IL-62 va veni cel mai probabil si la Hobby-Park.ro. Sa vedem in ce cantitati :-)

Despre decal-uri, asteptam ca tov. Jennings sa anunte detalii privind comercializarea. Din cate am inteles sunt la tipografie deja primele doua coli din serie (LOT si Interflug), prin urmare nu mai poate dura chiar atat de mult - o luna, doua, trei :-D

Si o rezolvam noi cumva si cu achizitia :good:

.

Aceasta postare a fost editata de niki: 02 December 2014 - 03:09 PM

#280 Useril este offline   niki 

• Membru senior

Postat 04 December 2014 - 07:18 PM

Hai, sa ne fie de bine!

Imagine postata
Imagine postata

Dat ca future release la Aviationmegastore.

.

Aceasta postare a fost editata de niki: 04 December 2014 - 07:20 PM

Arata acest topic

• 28 Pagini +
  • « Prima
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou