Noutati interesante ...cu subiecte Romanesti
Postat 12 August 2014 - 09:47 AM
In jur de 50 euro, dar arata foarte foarte bine :
http://www.jadarhobb...acturers_id=459
Postat 12 August 2014 - 05:56 PM
Mai multe poze aici:
https://www.facebook...43331733&type=3
1-0-9, la 12 August 2014 - 09:47 AM, a spus:
In jur de 50 euro, dar arata foarte foarte bine :
http://www.jadarhobb...acturers_id=459
Postat 02 October 2014 - 12:21 AM
http://rsmodels.cz/e...k-11-c-11-moose
Din pacate nu se ofera nici o inmatriculare romaneasca.
Postat 03 October 2014 - 11:07 AM
Poza de pe cutie (daca ramane aia) e cu inmatriculare suedeza iar modelul are inmatriculare nemteasca - deci, probabil nema inmatriculare romaneasca.
Eu zic ca a fost totusi Romania a fost cea mai reprezentativa utilizatoare a tipului.
Nu pae sa aiba nici montantii specifici tipului folosit de HARR.
Postat 12 October 2014 - 08:35 PM
Cum sa nu-mi aduc aminte , Flo .
Ce mult imi doream Fiat g50 sau Hurricane pe care nu le vazusem decat intr-un articol al revistei Modelism , unde te invata cum sa realizezi invecheala cu mine de creion sau fumul de la esapamente cu vopsele de ulei parca .
Erau din plastic sau era ceva material asemanator cu cel utilizat de dentisti ?
Citeaza
P.s Sau vreun borcanel cu Sigmaron ...
Citeaza
Dar tu cum le-ai gasit Adi , ca la mine era ca-n bancul acela cu Ilie Macelaru . Nu dadeam decat de vanzatoare .
Aceasta postare a fost editata de dany: 12 October 2014 - 08:54 PM
Postat 12 October 2014 - 09:47 PM
Postat 13 October 2014 - 09:36 AM
paul, la 12 October 2014 - 09:47 PM, a spus:
Prima mea macheta a fost Hurricane-ul, l-am cumparat dintr-o librarie din Lugoj de pe centru. Am facut economii vreo 3 saptamani sa il cumpar, iar cand in sfarsit l-am luat ,la fel ca Fiat-ul tau avea fuselajul din doua parti la fel. Tin minte ca il intorceam pe toate partile cautand o solutie sa-l fac. Am abandonat pana la urma...De atunci mi se trage pasiunea pentru machete.
Postat 13 October 2014 - 11:47 AM
Fiatul sta si acuma intr-o cutie, dezmembrat si asteptand sa moara frumos.
Imi incoltise ideea de al face cu o cupola inchisa, masina zburata de Bolzano in razboiul civil spaniol, drept pentru care taiasem coamele jumatatilor de fuselaj incercand (peste alti vreo 5-6 ani) sa adaptez cupola unui 190 D9 Italeri (cea bombata).
Hurricane-ul mi-a dat cele mai mari batai de cap, caci maroul Sigmaron nu avea suficient pigment si rosul plasticului razbatea perfit de sub fiecare strat de vopsea. Pana la urma l-am dat gata cu Sigmaron si Emaur auto, ultimul furat din "rezerva" pentru masina lui taica-mio.
A fost vremea cand machetele ni le faceam din carton de dosare, lemn, tabla de cupru sau alama (atat eu cat si Longinus), folosind planurile din Modelarz, Model Bau Heute, Modelism, Modelist Kostructor sau orice ne cadea la indemana, scara fiind cea din revista ce oferea planurile.
Printre picaturi mai montam si cate un RDG-ist, in miros de vopsea si lipici gasit in cutia unora din ele.
Aceasta postare a fost editata de AdiP: 13 October 2014 - 11:55 AM
Postat 13 October 2014 - 08:02 PM
Erau 34 lei. Pe cele mai multe le-am luat imediat dupa revolutie, cind erau foarte accesibile.
Hurricane - plasticul galben chihlimbar
Fiat g50 - cu piese rosii si indigo - copie dupa Airfix
Avro 504 - Plastic alb sticlos. - tot copie dupa Airfix. Din asta am avut multe, in toate variantele, monoplan, triplan, hdro, schiuri :)))) Faceam si eu what-ifuri pe vremea aia...
Spitfire (!) - plastic rosu - l-am vazut si luat dintr-un singur loc , dupa revolutie...era tot 34 lei in perioada in care cu banii aia luai un covrig :))
Mai tarziu a aparut si un fel de rombac care era mai degraba un fel de falcon sau ceva gen private jet.
O dubita in genul celei din A-team.
Dornier Skyservant. Asta era groaznic..dar luasem mai multe, facute SF in toate variantele...hidro, gunship etc :)))
Din carton, am avut o gramada de IAR-80 , Nardi si vasul cu zbaturi Romania. Parca erau si ceva tancuri in reclame dar nu am vazut
Aceasta postare a fost editata de 1-0-9: 13 October 2014 - 08:04 PM