cartula, la 29 Oct 2007, 17:37, a spus:
Repet, nu neg ca a facut treaba 80-ul. Mai citeste inca o data ce am scris. Si da, normal, ca Iar-80-ul a doborat avioane. Doar aveam Iar-uri 80 in dotare. Logic, nu? Ca doar nu am fi putut sa doboram avioane cu aparate care nu le aveam in dotare. Insa pana si romanii in '44 considerau Iar-ul 80 ca nemaifiind de multisor la inaltimea cerintelor zilei.
In schema lucrurilor, tot usor obscur e Iar-ul 80. Chit ca nu va place termenul. Si asta nu o sa-l ajute sa apara in forma de kit. Cum de altfel nici discutia asta n-o sa ajute la aparitia unui kit.
PS: buna rau gluma cu inspiratia pentru Fw... Foarte tare!
Chestia de la Pipera chiar a fost "la fundul gol",ca-ti place sau nu!!! In ceea ce priveste"gluma cu inspiratia pentru Fw" trebuie sa-ti spun ca am cartea in care se vorbeste de asa ceva...nu vreau sa spun mai mult,deocamdata.Am sa ma uit in biblioteca si am sa-ti spun titlul si autorul;din cate-mi aduc aminte e vorba de seful sectiei motoare de la IAR. Oricum e de notat spiritul de "wolf pack" in care actionati voi...si sunteti vreo 5,6!...eu sunt singur...ah, nu! a fost si un mic ajutor din partea lui Blue-Max!Deocamdata atit,pt.ca va spun sincer m-am plictisit crunt...nu mi-am propus sa preaslavesc avioanele romanesti comparativ cu altele mult mai cunoscute,ar fi o mare prostie din partea mea,am vrut doar sa va atrag atentia c-ar merita mai multa consideratie si nimic mai mult!! Daca ma gindesc de la ce-am plecat si unde am ajuns ma apuca risul! P.S. IAR-ul80 era depasit inca de la Stalingrad si o stiau f.bine toti,piloti si comandanti,de aceea l-au folosit doar in apararea teritoriului iar pe frontul de vest in atacuri la sol!