N-ai de ce sa ma contrazici, pentru ca respectivul cod TARIC e valid si curent. Ca si taxa de 0%
TARIC-ul e pentru "Trenuri electrice, inclusiv șinele, semnalele și alte accesorii; minimodele, animate sau nu, pentru asamblare". Sublinez,
minimodele, animate sau nu, pentru asamblare.
Ce spui tu, cu cota de 4,7%, e pentru TARIC 9503003500 "Alte seturi și jucării de construcție din material plastic". Subliniez,
altele. Adica altele decat minimodele.
Respectivul vames a incadrat gresit, o macheta ESTE minimodel pentru asamblare, deci intra in 9503003000. Orice altceva, care NU este minimodel (macheta) intra in 9503003500. Bine ca ai spus, ca asa mai afla lumea cum stau treburile.
Apropos, ca sa nu existe nelamuriri. De pe vremea TARIR, si actual TARIC, am tot platit la vama taxele. Ultima data acum doua saptamani. Am verificat informatia la mai multe vami cu care am avut treaba (inclusiv EMS-ul din Virgiliu), asa ca nu cred ca e strecurata vreo eroare.
Oricum, discutia despre codul TARIC e irelevanta pentru colete de sub 150EUR, nu se platesc taxe vamale oricum, indiferent de cota sau de continut. Peste, mergeti cu TARIC-ul la indemana, si daca nu iese ca voi, insistati politicos. Incadrarea corecta aceea este.
Pentru referinta, denumirile in engleza
Citeaza
9503 Tricycles, scooters, pedal cars and similar wheeled toys; dolls' carriages; dolls; other toys; reduced-size (scale) models and similar recreational models, working or not; puzzles of all kinds
- 9503 00 10 Tricycles, scooters, pedal cars and similar toys; dolls' carriages
- 9503 00 21 Dolls representing only human beings and parts and accessories thereof
- 9503 00 30 Electric trains, including tracks, signals and other accessories therefor; reduced-size (scale) model assembly kits
- 9503 00 35 Other construction sets and constructional toys
- 9503 00 41 Toys representing animals or non-human creatures
- 9503 00 55 Toy musical instruments and apparatus
- 9503 00 61 Puzzles
- 9503 00 70 Other toys, put up in sets or outfits
- 9503 00 75 Other toys and models, incorporating a motor
- 9503 00 81 Other