Carton Sfat pt un incepator
Postat 13 October 2007 - 02:32 PM
Aceasta postare a fost editata de repan: 13 October 2007 - 02:53 PM
Postat 13 October 2007 - 02:36 PM
Oricum, problema ta pare sa fie ca nu ai o lama destul de ascutita. Cand tai rame, mai intai tai partea din interior si dupa aia cea din exterior. De asemenea, se pare ca tu tai fara ghid. Incearca sa tai cu lama de-a lungul unei rigle de metal. Iti trebuie neaparat un cutit de modelism ascutit.
arunca-ti o privire si pe la FAQ aici http://www.zealot.co...=cardmodels.net
HTH
Radu
Postat 13 October 2007 - 04:58 PM
Postat 13 October 2007 - 06:53 PM
Cit despre scula taietoare iti recomand un bisturiu cu lama interschimbaila. Se gasesc la magazinele de tehnica medicala. Lama recomnadata e nr 11.
Tizule, eu, la cele 3970 (cu asta 3971

Postat 13 October 2007 - 07:07 PM
yeeeeeeeeeeeee ..... al n-spelea post yupiiiiiiiiiiiiiiiiiii ce tare sunt

Postat 13 October 2007 - 09:36 PM
Ca bisturiu, nu iti trebuie cine stie ce scula speciala. Se gasesc cu usurinta scule de genul asta http://www.olfa.co.j.../kind/4_p1.html chiar si pe la chioscuri la colt de strada.
Hartia Bristol este o hartie groasa de 0.2 sau 0.3mm, plana pe amandoua partile. Asa cum s-a sugerat si mai sus, e genul de hartie folosita pentru carti de vizita. Unele magazine de unde se poate lua hartie de imprimanta au si hartie pentru carti de vizita.
Hartia Bristol are avantajul ca are fibrele foarte fine, de aceea la taiere are marginile foarte bine definite. Cartoanele de calitate mai slaba, cu fibra mai groasa, fac "frajuri" pe margine la taiere.
O librarie mai cu shtaif trebuie sa stie ce e aia Bristol. Unii au avut succes cu hartie de bloc de desen - cauta hartie pentru Aquaforte groasa.
Cat despre fragilitatea pieselor, e inerenta la genul asta de machete, dar cu timpul o sa iti dai mana. Un secret e sa nu incerci sa tai dintr-o sinura miscare - cateodata doua taieturi cu presiune relativa redusa duc la un rezultat mai bun decat o singura taietura cu multa presiune. Asta este in special ceva la care trebuie sa te gandesti cat tai piese foarte fine.
HTH
Radu
Postat 14 October 2007 - 09:50 AM
Aceasta postare a fost editata de cristi: 14 October 2007 - 09:52 AM
Postat 14 October 2007 - 12:07 PM

Kamikaze, nu incurca vopseaua ciocan cu hirtia/catonul ciocan. Acesta din urma este un carton cu fibra foarte fina, de densitate mare, lucios si de un alb stralucitor. Noi cel putin, faceam pe ele desene pentru placile de circuit integrat pentru a putea fi apoi fotografiate. Iti dai seama ca aici nu se pune problema de denivelari!

De acest tip de bisturiu vorbeam. (iari nu am avut aparat foto)
Postat 14 October 2007 - 01:59 PM

De ceva vreme lucrez intr-un centru, care pe langa altele se ocupa si cu carti de vizita...; cartonul pe care-l avem noi si se numeste "lovitura de ciocan" are denivelari ( cum zice si numele, exact cum ar aparea daca ai lovi cu un ciocan o coala pe o suprafata destul de dura..); acum, ce sa zic, poate exista mai multe tipuri????!!
Postat 15 October 2007 - 10:17 AM
Astfel descrierea ca lucioasa mi se pare mai apropiata de cartonul cretat sau duplex.
De unde stiu ? Pai am facut desen la facultate de mi-a iesit pe trompa si folii de amprentare mai tarziu pe acelasi tip de carton.