Crios, si nu numai, eu as separa nitel subiectul. Una peste alta acest kit este, nu rideti, cel mai corect de pe piata! Adica e mai corect in forme si detalii decit MPM. Nu mai spun al cui e meritul (nu al meu!) ca nu are rost. Asta e un aspect. Wurger a aratat foarte bine cum au mers lucrurile in acesta faza.
Din pacate, celalalt aspect, executia tehnica, este execrabila (sa-mi fie iertat cuvintul

) si asta nu e vina domnului Pavel! De aici incepe treaba care nu a prea depins de el.
In primul rind au folosit un alt plastic.
Apoi, dupa o prima corectie la cere cupola era cit de cit de IAR 80, la "editia semifinla" (daca pot sa ma exprim asa) apare cupola pe care a vazut-o Crios! Nimeni nu le-a spus a o modifice dar ei au modificat-o.
Este o injectie de joasa presiune. Dupa cum arata plasticul as zice ca e o injectie de foare joasa presiune.

Pe bordul de fuga pui un kil de chit ca sa rezolvi treaba! Fuselajul are denivelari tot din cauza injectiei.
S-a cerut corectrea ranforsarilor de pe lateralele fuzelajului care erau, ca inaltime, de 1 mm! Nu s-a facut. Bun, asta nu era o problema, se puteau pili.
Decuparile din capota motorului las ade dorit atit ca pozitie cit si ca forma, cu toate ca s-a cerut corectatrea lor.
Zona de imbucare a intradosului aripilor se face din trei piese, taietura find prin baia trenului. Greu de lucrat si finisat o astfel de lipitura.
Furca rotii are "inaltimea" mai mica decit raza rotii!
Astea toate nu au depins de Pavel. Ce a depins de el s-a facut bine dar nu ai cum sa-l faci pe "mesteri" sa gindeasca altfel (decit romāneste: lasa, merge si asa!) pe executant!
Vreu sa se inteleaga ca nu a fost vorba nicidecum de o competitie, gen cine scoate primul kit-ul pe piata, ci de incompetenta "meseriasilor". Pavel, si nu numai, a dorit sa scoata un kit de IAR 80 cit mai bun cu putinta, din pacate....
Radub, Wurger a timis o scrisoare, acum citiva ani buni, celor de la MPM in care arata greselile kit-ului lor si remedierile necesare. Sper ca ei sa fii tinut cont de ele.