Forum Machete,Modelism,Hobby: Panther G Revell KIT NOU?? - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Panther G Revell KIT NOU??

#1 Useril este offline   Bazu 

• 'al mai pletos
  • Grup: Members
  • Postari: 604
  • Inregistrat: 09-March 07

Postat 29 September 2007 - 08:19 PM

Dragii mei io-te ce gasisi intamplator. L-au reimbuteliat pe batranu'? Daca e mai vechi si nu stiu eu, atunci va rog sa ma scuzati.

#2 Useril este offline   Bazu 

• 'al mai pletos

Postat 29 September 2007 - 08:20 PM

Repezit ca de obicei am uitat sa dau linkul
http://www.moduni.de...ucts_id/8103171

#3 Useril este offline   marhaba 

• Membru senior
  • Grup: Banned
  • Postari: 1329
  • Inregistrat: 30-November 04

Postat 30 September 2007 - 09:55 AM

Apropo de braille. se pare ca Hobby Boss a decis sa faca 3 variante de Karl, Leopold si Br-52-ul in varianta 1/72. Cel putin dupa spusele celor de la AFV News. Asteptam cu nerabdare.

#4 Useril este offline   Blue-Max 

• Membru senior
  • Postari: 2473
  • Inregistrat: 06-December 04

Postat 30 September 2007 - 10:19 AM

Bazu, la Sep 29 2007, 09:19 PM, a spus:

Dragii mei io-te ce gasisi intamplator. L-au reimbuteliat pe batranu'? Daca e mai vechi si nu stiu eu, atunci va rog sa ma scuzati.

Pai daca ne gandim ca vechiul kit de Panther Ausf.G de revell avea codul 03109 ( http://henk.fox3000....Revell/3109.jpg ) iar acesta are codul 03171 si in plus, e anuntat chiar pe site-ul revell ca si noutate, eu zic ca e un kit nou !? :-?

#5 Useril este offline   Bazu 

• 'al mai pletos

Postat 30 September 2007 - 10:26 AM

Eram curios daca stie cineva ceva de el, adica daca l-a pipait si stie daca Revell a corectat ceva din greselile de la vechiul G. Greselile nu erau asa multe si banuiesc ca o sa "reimbutelieze" si A-ul care are mai multe chiftelute. Ce e nou de fapt in kitul asta?

#6 Useril este offline   AlexGiuglea 

• Membru senior
  • Postari: 419
  • Inregistrat: 29-April 06

Postat 30 September 2007 - 10:46 AM

marhaba, la Sep 30 2007, 09:55 AM, a spus:

Apropo de braille. se pare ca Hobby Boss a decis sa faca 3 variante de Karl, Leopold si Br-52-ul in varianta 1/72. Cel putin dupa spusele celor de la AFV News. Asteptam cu nerabdare.

Daca tot fac Karl si Leopold, ar fi interesant sa faca si Gustav. Gustav 1/72... :roll: .

#7 Useril este offline   cartula 

• Administrator forum
  • Grup: Administrare
  • Postari: 4017
  • Inregistrat: 15-April 04

Postat 30 September 2007 - 11:17 AM

Daca vorbiti de HobbyBoss, eu sunt dispus sa fac pariu ca respectivele kit-uri vor fi cele Trumpeter la 1/35 pantografiate la 1/72. Asa s-a intamplat cu seria de KV-uri (reduse la 1/48), seria de T-34 (reduse de la 1/16 la 1/48), etc...

#8 Useril este offline   marhaba 

• Membru senior
  • Grup: Banned
  • Postari: 1329
  • Inregistrat: 30-November 04

Postat 30 September 2007 - 12:12 PM

cartula, la Sep 30 2007, 11:17 AM, a spus:

Daca vorbiti de HobbyBoss, eu sunt dispus sa fac pariu ca respectivele kit-uri vor fi cele Trumpeter la 1/35 pantografiate la 1/72. Asa s-a intamplat cu seria de KV-uri (reduse la 1/48), seria de T-34 (reduse de la 1/16 la 1/48), etc...

Oricum , treaba buna. Mai ales in ceea ca BR-ul nu stiu sa-l faca cineva la scara asta. In plastic. Doar ca de la povesti la fapte e un drum uneori destul de lung...

Aceasta postare a fost editata de marhaba: 30 September 2007 - 12:13 PM

#9 Useril este offline   FlyBoy 

• Membru senior
  • Postari: 1937
  • Inregistrat: 24-February 06

Postat 30 September 2007 - 07:59 PM

daca e reimbuteliere revell atunci e super :-D

#10 Useril este offline   radub 

• Membru senior
  • Postari: 2061
  • Inregistrat: 13-August 05

Postat 30 September 2007 - 08:19 PM

E posibil sa fie kitul Dragon? (ca Revell a mai facut asta si cu avioane)
Radu

#11 Useril este offline   GRIZZLEA 

• Membru senior
  • Postari: 1496
  • Inregistrat: 02-August 05
  • Interests:The One True Scale.
    Scara 1:48.

Postat 10 October 2007 - 09:02 AM

Bazu, la Sep 30 2007, 10:26 AM, a spus:

Eram curios daca stie cineva ceva de el, adica daca l-a pipait si stie daca Revell a corectat ceva din greselile de la vechiul G. Greselile nu erau asa multe si banuiesc ca o sa "reimbutelieze" si A-ul care are mai multe chiftelute. Ce e nou de fapt in kitul asta?

Io m-as hazarda sa pariez ca-i VECHIUL kit de la inceputurile seriei Revell, pe care din motive obscure l-au scos din catalog 'fo doi-trei ani, lasand in fabricatie curenta doar kitul D/A... cu mult mai multe "chiftelute" asa cum bine zice Bazu.
Pentru lamuriri complete:

http://www.onthewayuk.com/reviews/RevellAG...anthersPrev.htm

Pe langa foarte bunele observatii ale lui Doug Chaltry, pot zice cu amaraciune si frustrare (sunt fan Revell... in general...), ca am descoperit RECENT o eroare SI MAI GRAVA, comuna ambelor kituri.
Placa frontala a carcasei blindate superioare, este mai inclinata (spre spate) decat ESTE CORECT ! Eroarea este de cateva grade, greu de observat aparent (d'aia nici nu a prea fost remarcata...), DAR aceasta duce la O ALTA EROARE, de data asta observabila si deranjanta.
Anume datorita inclinarii mai accentuate a botului, "tavanul" carcasei superioare, PANA IN PUNTEA MOTORULUI, este mai scurt cu 2-3mm. Si, pentru a nu deforma prea rau proportiile, l-au lasat (relativ) CORECT in partea din fata a turelei, fiind scurtat IN SPATELE turelei. Astfel, turela este impinsa mult mai in spate, "incalecand" prea mult puntea motorului si dand un aer ciudat intregului model...

Stiu ca asta nu o sa va ajute la ceva, dar, ma rog...

#12 Useril este offline   Ahmed 

• Membru senior
  • Postari: 989
  • Inregistrat: 13-December 04

Postat 10 October 2007 - 12:40 PM

Servus Dragos,

Ce zici de pantera dragonoasa atunci? Ma tenteaza aia cu zimmerit, da stiu ca are ceva probleme. Sunt remediabile, eventual cu ajutorul unui donor Revell?

#13 Useril este offline   GRIZZLEA 

• Membru senior

Postat 10 October 2007 - 02:56 PM

Fratioare Ahmed... din Dragon si din Revell, ceva-ceva (mai bun) tot o sa iasa !

Cat despre kitul Revell, misterul s-a dezlegat. Iata NOUA cutie :

Fisiere atasate

• Fisier atasat  PantherG (39.49K)
    Numar de descarcari: 0

#14 Useril este offline   Bazu 

• 'al mai pletos

Postat 10 October 2007 - 02:58 PM

DRAGOS, la Oct 10 2007, 10:02 AM, a spus:

Io m-as hazarda sa pariez ca-i VECHIUL kit de la inceputurile seriei Revell, pe care din motive obscure l-au scos din catalog 'fo doi-trei ani, lasand in fabricatie curenta doar kitul D/A... cu mult mai multe "chiftelute" asa cum bine zice Bazu.
Pentru lamuriri complete:

http://www.onthewayuk.com/reviews/RevellAG...anthersPrev.htm

Pe langa foarte bunele observatii ale lui Doug Chaltry, pot zice cu amaraciune si frustrare (sunt fan Revell... in general...), ca am descoperit RECENT o eroare SI MAI GRAVA, comuna ambelor kituri.
Placa frontala a carcasei blindate superioare, este mai inclinata (spre spate) decat ESTE CORECT ! Eroarea este de cateva grade, greu de observat aparent (d'aia nici nu a prea fost remarcata...), DAR aceasta duce la O ALTA EROARE, de data asta observabila si deranjanta.
Anume datorita inclinarii mai accentuate a botului, "tavanul" carcasei superioare, PANA IN PUNTEA MOTORULUI, este mai scurt cu 2-3mm. Si, pentru a nu deforma prea rau proportiile, l-au lasat (relativ) CORECT in partea din fata a turelei, fiind scurtat IN SPATELE turelei. Astfel, turela este impinsa mult mai in spate, "incalecand" prea mult puntea motorului si dand un aer ciudat intregului model...

Stiu ca asta nu o sa va ajute la ceva, dar, ma rog...

Citeaza

Eroarea este de cateva grade, greu de observat aparent [...] pentru a nu deforma prea rau proportiile, l-au lasat (relativ) CORECT in partea din fata a turelei, fiind scurtat IN SPATELE turelei. Astfel, turela este impinsa mult mai in spate, "incalecand" prea mult puntea motorului si dand un aer ciudat intregului model...

Practic kitul e aiurea de la bun inceput. Asta sa o luam comparativ cu turela Esci

#15 Useril este offline   GRIZZLEA 

• Membru senior

Postat 10 October 2007 - 02:59 PM

Misterul s-a dezlegat, iar pariul meu "hazardat"... DIN PACATE, l-am castigat...
In NOUA cutie, acelasi plastic binecunoscut gasim:

Fisiere atasate

#16 Useril este offline   GRIZZLEA 

• Membru senior

Postat 10 October 2007 - 03:04 PM

Bazu, la Oct 10 2007, 02:58 PM, a spus:

Practic kitul e aiurea de la bun inceput. Asta sa o luam comparativ cu turela Esci

Turela ESCI este in forme, inferioara celei de la Revell.
Placa frontala este NESIMTIT de lata, o scoate total din proportii !
Totusi are detalii dragutze si o cupola a comandantului cu numarul corect de periscoape...
DE FAPT, turela Revell, consider ca este superioara si celei Dragon. Pana apare Trumpeter (si vom vedea)... cred ca-i cea mai faina turela de Panther, ca forme.

#17 Useril este offline   Ahmed 

• Membru senior
  • Postari: 989
  • Inregistrat: 13-December 04

Postat 10 October 2007 - 03:44 PM

Multumesc Dragos, asteptarea continua.

#18 Useril este offline   dani 

• Membru senior
  • Postari: 1653
  • Inregistrat: 09-May 05

Postat 12 October 2007 - 10:48 AM

Se pare ca, in noua cutie, e vorba de un Panther G timpuriu...pe care-l gasim si la Dragon,cu multe altele in plus-zimm,pe-uri.E adevarat ca ,kitul Dragon lasa de dorit la montaj,dar toate sunt remediabile cu putina rabdare...mai putin senilele :-) .

#19 Useril este offline   GRIZZLEA 

• Membru senior

Postat 12 October 2007 - 01:20 PM

dani, la Oct 12 2007, 10:48 AM, a spus:

Se pare ca, in noua cutie, e vorba de un Panther G timpuriu...

Daca studiezi mai cu atentie "culeea specifica" a acestui kit (restul sunt comune si se gasesc si in kitul D/A)...

http://www.onthewayuk.com/reviews/RevellAG...ntherGSprue.jpg

... ai sa observi ca poti face ORICE Panther G, inclusiv cel foarte tarziu.
Ai ambele tipuri de scuturi pentru tun, ambele tipuri de esapamente, cat si "incalzitorul pentru echipaj" care inlocuieste ventilatorul din stanga !
Doar pentru un G "foarte timpuriu", lipseste "esapamentul triplu" (din stanga), specific A-urilor tarzii. Dar pe acesta il poti lua din kitul D/A.

Cat despre kitul Dragon... Zimmul este fain, PE-urile deasemenea... dar in rest, io am o opinie cam tulbure despre el... sincer prefer Revell-ul, cu toate chiftelele lui (si cu ceva ajutor de la "anticul" Esci/Italeri, sub forma de galeti, rastele de unelte si cupola comandantul).
Pana acum, nu exista un kit de Panther, GROZAV. Cred ca cea mai buna cale este un mariaj intre kiturile Revell si Dragon. Asteptam si pe chinezii Trumpeteristi.

Aceasta postare a fost editata de DRAGOS: 12 October 2007 - 01:26 PM

#20 Useril este offline   GRIZZLEA 

• Membru senior

Postat 14 October 2007 - 11:50 AM

marhaba, la Sep 30 2007, 09:55 AM, a spus:

Apropo de braille. se pare ca Hobby Boss a decis sa faca 3 variante de Karl... Asteptam cu nerabdare.

Si, io-te pe prima :

http://geraet040.web.infoseek.co.jp/karl_h...ss_kit-eng.html

Cam impresionant, as zice...

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

9 useri citesc topicul
0 membri, 9 vizitatori, 0 utilizatori anonimi