Forum Machete,Modelism,Hobby: Panzer IV Ausf. F2 romanesc - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Panzer IV Ausf. F2 romanesc In Armata Romana

#1 Useril este offline   blue wolf 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 243
  • Inregistrat: 13-March 06

Postat 11 September 2007 - 06:48 PM

Intrebarea este daca am avut asa ceva sau nu ( Panzer IV Ausf. F2 ). In urma cu cativa ani mia sunat ( nu ceasul :bang: ) pe la urechi aceasta informatie: Ca am fi primit de la aliatii nostrii de pe vremea aceea 11 bucati din resturile lor care trebuiau sa ajunga in Africa, ca acestea erau vocsite in acea culoare ( misterioasa pt mine si in acest moment ) a nisipului si ca ar fi ajuns direct pe front ( fara escala :bang: prin tara ). Cei care sunt mai bine documentati sunt rugati sa posteze ( inclusiv poze ). Spor la treaba si noroc la loto :bang: :bang: :bang: :roll: :bang: 8-) :bang:

#2 Useril este offline   Danu 

• Membru senior
  • Postari: 328
  • Inregistrat: 02-August 05

Postat 11 September 2007 - 09:22 PM

Ai dreptate in legatura cu provenienta tancurilor si fosta lor destinatie, dar din cate stiu erau Panzer IV Ausf. G. Panzer IV F2 a aparut in martie 1942, iar G i-a urmat destul de repede in productie, asa ca la sfarsitul lui 1942, cand le-am primit noi, era foarte putin probabil sa fie F2-uri.

#3 Useril este offline   kingtiger3002 

• Membru senior
  • Postari: 475
  • Inregistrat: 07-May 05
  • Interests:Blindate ww2

Postat 11 September 2007 - 09:37 PM

asta sha este cit despre F2 nu am avut asha ceva doar G si H nu stiu de unde tia ajuns la ureche dar este foarte eronata acea sursa

#4 Useril este offline   marhaba 

• Membru senior
  • Grup: Banned
  • Postari: 1329
  • Inregistrat: 30-November 04

Postat 12 September 2007 - 11:19 AM

Au fost si J-uri.

#5 Useril este offline   kingtiger3002 

• Membru senior

Postat 12 September 2007 - 03:10 PM

mda au fost si J dar doar cele de captura dupa toate cunostintele mele

#6 Useril este offline   blue wolf 

• Membru senior

Postat 13 September 2007 - 01:11 AM

Prima chestie de care miam adus aminte este ca in modelism in nr 80 ( 1/2003 ) apare la pag 15 in stanga sus urmatorul " text " : " Una din variantele romanesti a inclus tipurile F2 si 4G cu tunul de 75 mm, usor diferit de cel prezentat in acest plan "

Evident " 4G " insemna Panzer IV ( 4 ) Ausf. G. In " plan " este reprezentat un Panzer IV Ausf. E.
Take a look! Alex.

Si a doua ar fi de pe http://www.worldwar2...me/?article=244

On 9 October 1942, 1st Tank Regiment of 1st Romanian Armored Division received 11 T-3 (Pzkpfw III N) and 11 T-4 (Pzkpfw IV G) tanks, that formed two medium tank companies. 2nd Tank Regiment, stationed behind front for training and security, also received one T-3 and one T-4. During the battle of Don's Bend, 1st Tank Regiment lost 10 of the 11 T-4 tanks.

In early 1943, MIAPR (Romanian Ministry of Army Endowment and War Production) placed an order of 150 T-3 and T-4 tanks and 56 self-propelled guns, quantities that had to be delivered by Germany within two years. The delivery was slow and by August 1944 only a total of 110 T-4 tanks had been received. Delivery included PzKpfw IV F, G, H anf J models. Some of these tanks were already worn as they were conveyed from 23rd Panzer Division.

11 ar fi numai ca aici zice ca sunt G-uri
apoi spune ca ar fi fost in alea 110 F-uri, G-uri, H-uri, si surpriza J-uri ( nu imposibil avand in vedere ca productia J-ului a inceput in iunie ). Si ce F-uri nu zice!?

Si totusi FFFFFFFFFFF-uri!!!!!!!!!!!! :hammer: :bang: :bang: :bang: :-? :bang:

Aceasta postare a fost editata de osmulikevicialexandru: 13 September 2007 - 01:58 AM

#7 Useril este offline   kingtiger3002 

• Membru senior

Postat 13 September 2007 - 05:49 PM

scuze poate dar F nu stiu ca ai nostri sa fi avut chiar si pentru scoala nu cred,,,,eu unul cit am sapat despre blindatele romane mai ales panzer4 care ma intereseaza in special nu am gasit nimic despre F folosit de ai nostri G.H.J asta da . mai incearca si tu dar nu cred sa primesti un raspuns despre F eu unul caut un camo laH pe Divizia Romania Mare inainte de 23 august sau macar daca erau cu camo german si nu gasesc, dar cine stie poate reusesti sa gasesti ceva despre F-urile romane si poate gasesc si eu despre H romane ceva

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: pz4np7.jpg

#8 Useril este offline   blue wolf 

• Membru senior

Postat 18 September 2007 - 05:44 PM

kingtiger3002, la Sep 13 2007, 05:49 PM, a spus:

...eu unul cit am sapat despre blindatele romane ..

Ai putea sa ne dai ceva informatii cu privire la locul ( saitu' , cartea... ) de unde ai poza cu H-ul in slovacia ( ma bazez pe faptul ca steaua kaki in cerc alb a fost " adoptata " pt campania din 45 ).

#9 Useril este offline   kingtiger3002 

• Membru senior

Postat 18 September 2007 - 06:33 PM

din pacate nu mai tin minte de unde am copiat poza din carte mu dar parca de pe un forum in limba maghiara mi se pare ?(cica cred nu sunt sigur) dar asta este unJ late ca tot am cautat poze cu tankurile ramane T4 dar nu prea se gasesc in afara de cele obisnuite ded dupa 46 altele nu gasesti .....acelas tank acuma din alt unghi este un J clasic cu zimmerit pe el

#10 Useril este offline   kingtiger3002 

• Membru senior

Postat 18 September 2007 - 07:54 PM

din pacate nu pot sa postez pozele cu T4j ....nu le ia o sa mai incerc nu merg sa le postez poate nu le ia in formatul care le ia dar sigur este un T4J cu zimmerit pe el ca si stugul 3 care lau capturat americani intro garnitura germana de tren pentru a fi trimis la reparatii undeva prin moravia pe unde au fost lupte grele cu divizia 2 ramana de tankuri dar vad ca desi am tot intrebat daca cineva poate sa ma lumineze despre divizia Romania Mare cu privire la camo care lau avut T4h romane vad ca cum sunt patrioti toti .....am primit foarte multe raspunsuri asha este .....nu sunt o persoana importanta pe forum ca altii,,colegi din Bucuresti,,,,,dar asta este o sa ma mai documentez

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: pz415fi.JPG

#11 Useril este offline   malasorte 

• Membru senior
  • Postari: 266
  • Inregistrat: 12-November 06

Postat 23 October 2007 - 09:17 PM

PANZER IV ROMANESC

:-P

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: Nr.006.JPG
  • Imagine atasata: t4.JPG
  • Imagine atasata: tanc4.JPG

#12 Useril este offline   zimbrulcarpatin 

• Nou venit
  • Postari: 1
  • Inregistrat: 18-July 09

Postat 19 July 2009 - 08:17 AM

Tancul din acasta fotografie (http://www.cartula.r...st-a11716-.html) este un PzKpfw IV Ausf J din '44 si a suferit o revopsire, in cursul careia a "pierdut" coroana regala... ;-) Cu exceptia motoroului, care dupa parerea mea este nefunctional, tancul NU mai are nimic in interior... :wacko: Teava tunului este infundata cu un fel de "dop" metalic.

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi