Forum Machete,Modelism,Hobby: Arado 234 - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 6 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Arado 234

#1 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12666
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 11 September 2007 - 04:17 PM

Are cineva imagini cu interiorul cocpitului de arado 234 C.
Multumiri anticipate!

Aceasta postare a fost editata de Z-mare: 11 September 2007 - 04:17 PM

#2 Useril este offline   alexie 

• Membru senior
  • Grup: Validating
  • Postari: 1701
  • Inregistrat: 04-December 04

Postat 11 September 2007 - 08:59 PM

Culmea este ca am eu doua foto de Ar234, dar care difera :bang:

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: ar234a.jpg

#3 Useril este offline   alexie 

• Membru senior

Postat 11 September 2007 - 09:00 PM

asta pare a fi 234 B

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: Copy_of_ar_234Cockp_gross.jpg

#4 Useril este offline   alexie 

• Membru senior

Postat 11 September 2007 - 09:04 PM

Z-mare sper sa-ti fie de folos, nu incerca sa-ti consumi orzul pe gaste explicandu-mi diferentele dintre variantele A, B, C, etc. :bang:

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: Copy_of_AR234_4.JPG

#5 Useril este offline   wurger 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 4049
  • Inregistrat: 21-February 05

Postat 12 September 2007 - 02:22 AM

Formidabil !!! S-a intors lumea cu susu-n jos.
Z-Mare in zecile alea de CD-uri cu carti si imagini nu ai gasit cockpit de Ar 234 ???
In cazul asta ma pregatesc sa le pun pe foc pe ale mele.
Cand ma gandesc pe cati i-am stresat cu - o vreau si p-aia si imi trebuie neaparat ailalta.
:bang: :bang: :bang: :bang:

#6 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior

Postat 12 September 2007 - 07:38 AM

:bang: Wurger, pai taman asta e problema: am fro cinci carti, care de care mai ceheasca (nu ca engleza as stii foarte bine :bang: ) si toate au poze cu mocurile pentru variantele A si B sau poze reale cu B-ul, dar ioc C
Alexie, cum la productia de orz stau bine :bang:, la varianta C aparatura de navigatie nu e dispusa ca la variantele A si B, in fata, ci pe o consola laterala (stinga). Mai sunt diferente si la dispunerea aparaturii in zona din spate, acolo-i buba, ca nu am nimic cu acea zona!

#7 Useril este offline   Cata 

• Simplul 'eu'
  • Postari: 1066
  • Inregistrat: 03-April 06
  • Interests:In secial 1/72.

Postat 12 September 2007 - 09:30 AM

Dragi prieteni,
Ca intotdeauna nu ma pricep dar vreau sa ajut. :bang: In cartea "AJ Press - Monografie loctnitze No.7- Arado Ar234", subiectul "C" este tratat pe cateva pagini cu tot cu foto din cocpit: fata, spate, dreapta, satnga.
Dupa cum am vazut din pozele puse de voi, varianta "C" este cu mult diferita.
Prin urmare, mare Z daca nu ai cum sa dai de aceasta carte, o am eu. :bang:

#8 Useril este offline   radub 

• Membru senior
  • Postari: 2061
  • Inregistrat: 13-August 05

Postat 12 September 2007 - 12:44 PM

Atentie la AJ Press (ca de obicei :bang: ). Desenele sunt pur si simplu copii nerusinate ale desenelor de Barry Hygate si Gunter Sengfelder. Singura problema e ca desenele lui Barry Hygate sunt extrem de eronate (iar erorile repetate de AJ press demonstreaza plagiatul). desenele lui Gunter Sengfelder sunt corecte, dar nu sunt complete, ci sunt doar pe componente (cabina, tren de aterizare, etc)Acum un an am creat un set nou de desene cu ajutorul lui Arthur Bentley (mi-a dat copii ale desenelor de uzina, masuratori si o gramada de poze), pe care le-am folosit la macheta mea.

Fotografille cu "cockpitul de C" din cartea AJ Press sunt un melanj de poze ale machetei demonstrative din lemn la scara 1/1 (Attrappe) pentru localizarea instrumentelor.
Cand au fost facute aceste machete la 1/1, au fost facute in cateva versiuni. In cartea AJ Press au publicat poze cu partea din fata ale unei versiuni de C2 si ale unei versiuni de C5 (fara sa explice care e care) si poze cu partea din spate a uneia dintre versiunile de C3, dar nu cea care a fost folosita in productie.

Poze mai bune pot fi gasite in cartea scoasa de Kagero acum vreo doua luni (dar desenele sunt tot desenele lui Barry Hygate si Gunter Sengfelder)

La momentul asta, nu exista un set complet de desene corecte pentru Arado 234, cu exceptia versiunii A, care au fost create de Arthur Bentley pe baza schitelor de Hans-Georg Dachner si Gunter Sengfelder.

Radu

#9 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior

Postat 12 September 2007 - 01:18 PM

Radub, interesante informatiile, dar in cazul in speta...nu prea ma ajuta! :bang:
Dar nu-i bai, dupa ce o sa termin macheta, sigur apar si poze cu toate detaliile de interes!:bang: Ce-a fi sa zic ca am terminat-o?? Oare tine? :bang:

#10 Useril este offline   Romi 

• Membru senior
  • Postari: 1933
  • Inregistrat: 05-September 05
  • Interests:Aviation

Postat 12 September 2007 - 02:54 PM

eu am gasit asta

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: Ar234v_2.jpg

#11 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior

Postat 12 September 2007 - 06:40 PM

Buuun Romi, asa da! Mersi mult! :hammer:
Mai lipseste partea din spate...pote cine stie, cineva, undeva....

#12 Useril este offline   radub 

• Membru senior

Postat 12 September 2007 - 06:51 PM

Poza pusa de Romi este cu una dintre machetele de cabina din lemn la 1/1 care nu a fost folosita in productie. O poza cu versiunea folosita apare pe pagina 69 a cartii "Aero detail Arado Ar234 Blitz", in partea de sus a paginii 10 in cartea "Flugzeug Profile 33 Arado 234, pe pagina 88 a cartii "Arado 234 Blitz, Monogram Monarch-1", si in cartea Kagero descrisa mai sus (unde sunt si poze cu lateralele si spatele).

Sa stii ca imi displace aluzia ta, Z-mare... NU EU sunt ala care pandeste greselile altora ca apoi sa strige "gresesti" in asa fel incat el sa para destept. Ma confunzi cu altcineva! Ce date vor apare dupa? Ti-am spus acum unde sa cauti. Stii foarte bine de ce nu vreau sa iti dau scanuri tie.

De priceput, eu zic ca ma pricep... http://forum.largescaleplanes.com/index.ph...90&#entry127524

Radu

#13 Useril este offline   AlexPl 

• Membru senior
  • Postari: 768
  • Inregistrat: 30-November 04

Postat 12 September 2007 - 09:55 PM

Radub, nu te ambala.
Z-etul face haz de necaz
La ultima lui constructie (un B-17 sau B-24) a fost o discutie despre detaliile din cabina ale variantei pe care o construia el. A stat topicul deschis cam doua luni si dupa ce Z-etul a inchis fuzelajul si a postat poze cu macheta aproape terminata, cineva a gasit din greseala pe net un site cu poze cu toate detaliile de care avea nevoie Z-etul.
Si stii tu cum este el, ca si tine de altfel.
Adica trebuie totul sa fie "eczact ca in realitate", ca altfel, macheta nu e cum trebuie :bang:

Sper sa nu o iei in nume de rau. Desi nu practic acest gen de detaliere, ii admir pe cei care au vointa sa astepte cu macheta neterminata luni intregi doar pentru faptul ca nu sunt siguri unde vine un ceas in cabina, sau daca santul ala de pe aripa era si in realitate sa nu.

#14 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior

Postat 13 September 2007 - 08:31 AM

Citeaza

Sa stii ca imi displace aluzia ta, Z-mare
Radub, cred ca te ambalezi prea tare taman cind nu-si are rostul. Era, cum bine a remarcat AlexPl, un haz, amar, de necaz. Nu numai la B-24 am patit asa ci si la alte machete (Macchi 205 de exemplu) si aici treburile nu au nici o legatura cu tine ci cu celebrul Murphy si legile lui! :bang:

Citeaza

Stii foarte bine de ce nu vreau sa iti dau scanuri tie.
Credeam ca suntem machetisti, nu copii de gradinitia! Eu zic ca in aceasta pasiune orgoliile nu au ce cauta!
Radub, nu crezi ca daca aveam acele carti nu mai puneam intrebarea?
Astea fiind zise sa revenim la ale noastre.
Problema e nitel mai "adinca". Nu am neaparata nevoie de detalii ale variantei "C" ci mai degraba ale variantei "P". Cum "P"-ul a fost numai pe hirtie (dupa stiinta mea, poate gresesc) si venea dint-un "C", m-am gindit ca mari diferente nu ar fi in zona cocpitului, mai ales zona din spate. P-ul, avind radarul in fata, nu-si mai are rostul montarea consolei pe stinga, oricum vizibilitatea in fata este obturata. Parerea mea. :bang:

#15 Useril este offline   radub 

• Membru senior

Postat 13 September 2007 - 10:37 AM

Z-Mare,
Am date si despre P.
Aici este intr-adevar vorba de orgoliu, asa cum foarte bine ai spus. Stii foarte bine ca mi l-ai ranit de atatea ori. De aia nu vreau sa iti dau scanuri. Nu pentru ca ma comport ca un copil de gradinita ci pentru ca tu te comporti asa.

Problema ta e ca nu esti capabil sa spui "Radu, ai dreptate" sau "multumesc Radu". Indiferent de ce spun eu, raspunsul tau e "nu e bun" sau "gresesti".
Vrei exemple? Uita-te doar mai sus chiar in acest thread. Ti-am spus unde sunt datele pe care le cauti. Raspunusl tau? In loc de "te rog sa ma ajuti cu niste scanuri" ai spus "Nu mi-e de folos". E oare cumva pentru ca dacai ai cere ajutorul meu, in vreun fel anume ai recunoaste pe o cale ocolita ca sunt mai informat decat tine, ceea ce automat te face mai "slab" decat mine iar aceasta "slabiciune" nu poate fi acceptata?
Sunt zeci de cazuri in care eu am pierdut ore intregi cautand prin carti si scanand, ca pana la urma tu sa spui "Nu e bun", "Sursele tale nu sunt corecte", "Cartea aia nu e buna".

In aceasta ordine de idei, de ce ti-as da niste scanuri care prin simplu fapt ca provin de la mine sunt automat lipsite de folos? Te las pe tine sa le cauti, si atunci vor avea valoare.

Problema ta Z-mare e ca acest dispret pe care il ai pentru mine e la un nivel atat de subliminal incat tu nici nu il realizezi, dar a fost observat (si imitatat) si de altii. Felul in care in ochii tai eu nu sunt capabil sa fac sau sa spun un lucru bun ma irita la culme.

Eu sunt dispus sa ajut, si sunt o gramada aici care pot confirma asta, dar vreau sa fie apreciat gestul.

Radu

#16 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior

Postat 13 September 2007 - 12:31 PM

No (alte) comment.

#17 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior

Postat 13 September 2007 - 12:33 PM

Deci, are cineva poze cu, cel putin, patrea din spate a cocpitului pentru Ar 234 C?

#18 Useril este offline   radub 

• Membru senior

Postat 13 September 2007 - 12:55 PM

Z-mare,

O sa iti fac un bine, ca sa vezi ca nu sunt un rau. O sa postez acele scanuri. Nici nu imi pasa cum vei privi acest gest.

Radu

#19 Useril este offline   radub 

• Membru senior

Postat 13 September 2007 - 01:31 PM

Cabina de C5 - astea sunt poze de uzina ale machetei din lemn la 1/1

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Toate scanurile din cartea "Arado 234 Blitz" de Marek J. Murawski, tiparita de Kagero.

Radu

#20 Useril este offline   radub 

• Membru senior

Postat 13 September 2007 - 01:42 PM

Pentru care sunt vexati de ce se intampla, acum vreo patru luni, Z-mare si un "amic de-al lui" mi-au "ranit orgoliul" (si dupa cum va dati seama, a avea orgoliu e un lucru rau de aceea ranirea orgoliului e un lucru acceptabil, poate chiar de pus pe panoplie). Ca urmare, nu am mai contribuit pe aici vreo patru luni.
Poate ca imi mai trebuie niste "time out". Mai vorbim...
Radu

Arata acest topic

• 6 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

5 useri citesc topicul
0 membri, 5 vizitatori, 0 utilizatori anonimi