Atentie la AJ Press (ca de obicei
). Desenele sunt pur si simplu copii nerusinate ale desenelor de Barry Hygate si Gunter Sengfelder. Singura problema e ca desenele lui Barry Hygate sunt extrem de eronate (iar erorile repetate de AJ press demonstreaza plagiatul). desenele lui Gunter Sengfelder sunt corecte, dar nu sunt complete, ci sunt doar pe componente (cabina, tren de aterizare, etc)Acum un an am creat un set nou de desene cu ajutorul lui Arthur Bentley (mi-a dat copii ale desenelor de uzina, masuratori si o gramada de poze), pe care le-am folosit la macheta mea.
Fotografille cu "cockpitul de C" din cartea AJ Press sunt un melanj de poze ale machetei demonstrative din lemn la scara 1/1 (Attrappe) pentru localizarea instrumentelor.
Cand au fost facute aceste machete la 1/1, au fost facute in cateva versiuni. In cartea AJ Press au publicat poze cu partea din fata ale unei versiuni de C2 si ale unei versiuni de C5 (fara sa explice care e care) si poze cu partea din spate a uneia dintre versiunile de C3, dar nu cea care a fost folosita in productie.
Poze mai bune pot fi gasite in cartea scoasa de Kagero acum vreo doua luni (dar desenele sunt tot desenele lui Barry Hygate si Gunter Sengfelder)
La momentul asta, nu exista un set complet de desene corecte pentru Arado 234, cu exceptia versiunii A, care au fost create de Arthur Bentley pe baza schitelor de Hans-Georg Dachner si Gunter Sengfelder.
Radu