Arado 234
Postat 06 September 2008 - 01:19 PM
Am terminat si cu detaliile cocpitului la P, o sa-l inchid si-l lipesc de fuselaj. Fiind in intregime din plastic transparent, cam gros, m-am tot gindit cum sa-l vopsesc: pe dinauntru sau pe dinafara. Daca il vopseam pe dinauntru, din cauza grosimii plasticului se vedea o dunga urita, daca il vopseam pe dinafara, partea dinauntru apare cam aiurea din cauza luciului plasticului. M-am gindit sa dau cu lac mat, dar apare acelasi efect ca la vopsea, o dunnga nasoala din cauza gosimii plasticului. Pina la urma am ales sa-l vopsesc pe dinafara.
Postat 14 October 2008 - 07:13 PM
Am mascat mai intii ce a fost, am facut un sablon si am purces la treaba
Am folosit si eu cerneala/tus argintie(Ca nu-s in clar ce e. Cele de la Hanul cu Tei ziceau ca nu au nici cerneala, nici tus, iar cind am scos sticluta de pe raft, au zimbit tîmp si au balmajit ceva...) pentru evidentierea erorilor, zgirieturilor etc, data cu pensula. Merge foarte bine. Mersi Cartula!
Aceasta postare a fost editata de Z-mare: 14 October 2008 - 07:27 PM
Postat 14 October 2008 - 07:22 PM
Au fost ceva probleme la varianta B, cupola fiind nitem mai mica. Am tras de ea cum am putut, dar...fara prea mare succes.
Cu P-ul am patit alta nasolie: am scapat fuselajul pe jos (il lustruiam dupa gravare) si a crapat taman partea ce acopera cocpitul. Pina una alta crapatura s-a oprit in rama parbrizului, sper sa nu inainteze
Nu prea stiu ce schema de vopsire sa aleg pentru P. Ma gindeam la RLM81/82/76 apoi niste cirnati cu RLM 76 iar un motor sa-l fac negru, cica imprumutat de la un C. Oricum nu ma poate contrazice nimeni!
Azi am amestecat toata ziua la un RLM 76, sper ca zilele astea sa trec la vopsit, mascat si iar vopsit!
Tineti aproape!
P.S. Ma uit ca prima postare a fost in septembrie 2007!
Aceasta postare a fost editata de Z-mare: 14 October 2008 - 07:29 PM
Postat 02 November 2008 - 08:53 PM
Postat 02 November 2008 - 09:07 PM
Am decupat crucile de pe aripi, le pun in apa, se inmoaie si cind sa le trasfer pe macheta....surpraiz! Se fac farime, farimite!!!! Ambele doua ( ) , normal!!!! Cum taiasem si pe cele de pe intrados si laterale si le pusesem in apa, le-am lasat acolo. Ma uit pe foaia de decal, crapata toata, mai ceva ca obrazul unei babute!! Marele canion, nu altceva!!!
Noroc cu foia de decal de la P, ca avea in plus o gramada ca cruci, asa ca ma pregateam sa decupoez de acolo ceva. Dau sa scot decalurile de la B de pe burete si constat ca marele canion a ...disparut! Incerc un transfer si ...merge! O transfer si pe cealalta, merge!!!!! Transfer si cea de pe laterala stinga si merge. Din pacate pe cea de pe dreapta am rupt-o!!! Pina la urma am luat doua cruci de la P si le-am pus! Restul decalurilor nu mi-au mai facut probleme! Pe intrados am folosit nitica zeama Wurger, facuse putin silvering, dar s-a rezolvat!
Mai ramin cirnatii....
Postat 03 November 2008 - 12:28 AM
Da' matale nu ti-ai luat vreo 3 colite numai de cruci de la Parcmodels cumva ?! Si daca da, cu alea ce planuiesti sa faci ? Avionul camuflat cu cruci ?
Aceasta postare a fost editata de wurger: 03 November 2008 - 12:28 AM
Postat 03 November 2008 - 08:08 AM
Viopa, ma stradui!!! N-ar mai fi mult de lucru: cirnatii, uzura, lacuit, trenul de bot cu detaliile de pe acolo, rotile, rachetele ajutatoare, rezervoarele suplimentare, antenele, tunurile, pitoatele si ...cam atit!
Aceasta postare a fost editata de Z-mare: 03 November 2008 - 08:12 AM
Postat 09 November 2008 - 08:49 PM