Forum Machete,Modelism,Hobby: T54 sau T55 (A, AM)? - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

T54 sau T55 (A, AM)? skif sau trumpeter

#1 Useril este offline   borissorin 

• Membru deplin
  • Grup: Members
  • Postari: 56
  • Inregistrat: 21-January 07

Postat 10 September 2007 - 01:30 PM

Avand putin timp liber m-am gandit sa incep un kit la 1:35 si cum pentru mine "the tank" este modelul T55, el va fi.
Problema e ca nu am acces decat la kiturile Skif si Trumpeter iar reviewurile gasite m-au incurcat de tot, cam toti spunand ca sunt proaste. Dar cat de proaste? In fond nu vreau decat sa vad cum se construieste un kit, nu sa particip la un concurs sau sa fac o replica 100%. Si cu cat ma gandesc mai mult, cu atat ma indepartez de achizitionare!

Prin urmare, pentru o constructie "out of the box", ce sa iau? Skif sau Trumpeter? T55 (A) sau T54? T55 cu lama buldozer?

Aceasta postare a fost editata de borissorin: 10 September 2007 - 01:31 PM

#2 Useril este offline   Robotzel 

• Membru senior
  • Postari: 175
  • Inregistrat: 18-April 06

Postat 10 September 2007 - 01:45 PM

http://www5b.biglobe...T-REVIEW06.html
http://www.kitreview...8reviewcs_1.htm

eu zic sa-ti iei trumpeter-ul, detaliile sunt ceva mai fine si necesita ceva mai putina munca (dar vei avea destul de lucru oricum). kitul nu e 'prost', are niste probleme dimensionale fata de obiectul real, dar de asamblat se asambleaza binisor. oricare ar fi, ia-l si infige-te in el pana nu trece cheful de lucru :bang:

P.S. sper sa nu se supere kamob de recomandare, e opinia mea personala, al lui a iesit foarte bine 8-)

Aceasta postare a fost editata de Robotzel: 10 September 2007 - 01:49 PM

#3 Useril este offline   FlyBoy 

• Membru senior
  • Postari: 1937
  • Inregistrat: 24-February 06

Postat 10 September 2007 - 01:50 PM

Cred ca s-a mai raspuns la intrebarea asta...

Pentru OOB (si nu numai) 1/35, cel mai bun kit la ora actuala de pe piata este Tamiya.

Costa mai mult dar face fiecare banut, si daca ii iei senile de la Friul (Ok nu mai e OOB :bang:)...o sa fie "da real shit" :bang:

http://www.kitreview...5reviewta_1.htm
http://www.kitreview...5reviewcs_1.htm

Asta ca sa te conving :hammer:

Aceasta postare a fost editata de Flyboy: 10 September 2007 - 01:52 PM

#4 Useril este offline   Kamob 50 

• Membru senior
  • Postari: 1970
  • Inregistrat: 13-May 06

Postat 10 September 2007 - 10:45 PM

Eu sunt de parere ca shit-ul e cam la fel, lovelele din porcofel, in schimb, mai ajung si pentru trei "kile" de cartofi cu caviar :bang: Nu am de comentat prea multe la Skif, in afara de cele zise deja, insa daca poti sa iei un T-55A cu fotoincizii la 45RON in loc de 40EUR, merge sa mai dai si din cot sa faci ceva extra la macheta. Parerea mea (nesuparat).

#5 Useril este offline   Ahmed 

• Membru senior
  • Postari: 989
  • Inregistrat: 13-December 04

Postat 11 September 2007 - 08:16 AM

La www.luckymodel.com il gasesti la 25$+10$=35$ cu transport par avion in Romania, doar ca temporar nu e in stoc.

Daca poti, chiar pentru mai multi bani si efort, ia Tamiya.
Nu stiu cat de mult iti place T-55-ul, dar daca il cunosti un pic, kiturile Trumpeter si Skif iti vor parea departe de asteptari. Nu e vorba de mici detalii gesite, toata forma complexa si voluptoasa e compromisa. De exemplu galetii, cu forma semirotunda a "spitelor" care la Skif sunt patratoase, sau forma turelei, etc..
Parerea mea, extrema vor gasi unii, e ca daca nu il faci Tamyia mai bine nu il faci deloc si investesti efortul in alt proiect pana cand o sa faci rost de kit.

Senilele poti sa le folosesti pe cele cauciucoase din kit. Sunt detaliate si se lipesc, singura problema e sa le asezi pe trenul de rulare in mod realist.

Aceasta postare a fost editata de Ahmed: 11 September 2007 - 08:19 AM

#6 Useril este offline   FlyBoy 

• Membru senior

Postat 11 September 2007 - 10:12 AM

Ahmed, la Sep 11 2007, 08:16 AM, a spus:

... singura problema e sa le asezi pe trenul de rulare in mod realist.

Pai cam ai dreptate coane Ahmed ca nu stau si ca atare iti trebuie ceva cianoacrilat ca sa le faci sa stea, sau metoda lui Cristi cu ace cu gamalie... :bang:

Kamob, iti respect munca dar daca ai sa vezi kitul Tamiya, iti schimbi rapid parerile de spre Skif. Cred ca mai bine dai un ban sa stai in fata decat sa fii in randul coishpe si sa te lauzi ca ai fost la concert dar nu i-ai vazut pe Rolling Stones :bang:
Oricum Skif e mult mai bun decat Trumpi, care gafeaza monumental la dimensiuni si care are niste senile de tot ....cacaoul!

Aceasta postare a fost editata de Flyboy: 11 September 2007 - 10:14 AM

#7 Useril este offline   Kamob 50 

• Membru senior

Postat 11 September 2007 - 07:24 PM

Indubitabil...

#8 Useril este offline   borissorin 

• Membru deplin

Postat 12 September 2007 - 09:26 PM

Multumesc tuturor pentru raspunsuri.
Stiam ca Tamyia este cel mai bun kit, dar e si normal la 135Ron!

Revenind pe Pamant, cred ca o sa-l iau pe cel de la Skif. Nu numai ca are PE si l-am vazut pe cel al lui Kamob (care imi place), dar e facut tot de rusi (ma rog, ucraineni) ca si tancul propriu-zis.
:bang:
Si daca tot il iau, o sa-i iau si o pereche: BTR 80A!

#9 Useril este offline   Kamob 50 

• Membru senior

Postat 12 September 2007 - 10:57 PM

:bang: Ha-ha, astai tare! :bang:

Bravo! Ai facut alegerea cea mai eficienta! Doua lucruri iti zic (pe care eu nu le-am facut din lipsa de documentatie la acel moment): refa cu o freza sau cu un burghiu montura capacului stanga (numai Skif nu il are corect) si cu o pila creaza forma de burduf la incastrarea tunului in turela.

Oricum, doua la mai putin din pretul unuia e o super-alegere corecta, indiferent de cine ma bombaneste acum :bang:

#10 Useril este offline   Ahmed 

• Membru senior

Postat 13 September 2007 - 08:43 AM

Sorin, tu citesti posturile?
Ti-am indicat un site pe care T-55 Tamyia este cu transport 35 USD=83.65 lei noi.
Robotzel ti-a indicat 2 recenzi f bune in care reiese clar cat de irelevant e faptul ca Skiful e facut de ucrainieni...kitul e departe de realitate.

Nu doresc sa par pretios, dar daca ceri un sfat altora macar sa le citesti si sa tii cont de ele, chiar daca ai luat o alta decizie decat cea sugerata.

Kamob, nu te bombaneste nimeni 8-) . Dar.... "doua la mai putin din pretul unuia "- doua ce? Bucati de plastic? Atunci ai perfecta dreptate.

#11 Useril este offline   FlyBoy 

• Membru senior

Postat 13 September 2007 - 09:20 AM

Deh, mai nene Ahmed, de bombanit il bombaneste nu-i vorba :bang:, dar fiecare e liber sa faca ce vrea.
Lasa omul sa isi ia plasticele, lasa-l sa le faca, si ulterior om mai vedea ce si cum :bang:
Cheap isn't everyhting...si pana la urma conteaza ce vrei sa iasa din...plasticul ala! :bang:

#12 Useril este offline   blue wolf 

• Membru senior
  • Postari: 243
  • Inregistrat: 13-March 06

Postat 13 September 2007 - 10:11 AM

borissorin, la Sep 10 2007, 01:30 PM, a spus:

Avand putin timp liber m-am gandit sa incep un kit la 1:35 si cum pentru mine "the tank" este modelul T55, el va fi.
Problema e ca nu am acces decat la kiturile Skif si Trumpeter iar reviewurile gasite m-au incurcat de tot, cam toti spunand ca sunt proaste. Dar cat de proaste? In fond nu vreau decat sa vad cum se construieste un kit, nu sa particip la un concurs sau sa fac o replica 100%. Si cu cat ma gandesc mai mult, cu atat ma indepartez de achizitionare!

Prin urmare, pentru o constructie "out of the box", ce sa iau? Skif sau Trumpeter? T55 (A) sau T54? T55 cu lama buldozer?

Fratilor vrea doar sa vada cum e cu tancurile mai cetiti odata. Sfatul meu: ai banii, te duci la magazin ( care vrei tu ) is pui laba pe ala careti face cu ochiul. Simplu si la obect NU! :bang: :bang: :-x

P.S. Cred ca ar trebui sa tratam mai simplu lucrurile nu sa ne afundam in nisipuri miscatoare!

#13 Useril este offline   Kamob 50 

• Membru senior

Postat 13 September 2007 - 10:26 AM

:bang: Maicutaaaa!.... ce furtuna!!!

Stiti si voi ca daca ai baza se pot face multe lucruri, de ce sunteti carcotasi??? Omu' s-a hotarat pe baza celor spuse de comunitate, si va actiona in consecinta. Tocmai de aceea i-am si spus ce ar fi de imbunatatit la macheta, pentru un rezultat mai mult decat decent. Oricum o sa munceasca din greu pana le rezolva pe amandoua, asa ca: placerea modelitului la rang de arta!

Macheta corecta 100% nu se gaseste, asa ca... lama ascutita si chit din greu!

Spor!

#14 Useril este offline   borissorin 

• Membru deplin

Postat 13 September 2007 - 05:14 PM

Ahmed, la Sep 13 2007, 08:43 AM, a spus:

Sorin, tu citesti posturile?
Ti-am indicat un site pe care T-55 Tamyia este cu transport 35 USD=83.65 lei noi.
Robotzel ti-a indicat 2 recenzi f bune in care reiese clar cat de irelevant e faptul ca Skiful e facut de ucrainieni...kitul e departe de realitate.

Nu doresc sa par pretios, dar daca ceri un sfat altora macar sa le citesti si sa tii cont de ele, chiar daca ai luat o alta decizie decat cea sugerata.

Kamob, nu te bombaneste nimeni 8-) . Dar.... "doua la mai putin din pretul unuia "- doua ce? Bucati de plastic? Atunci ai perfecta dreptate.

Te asigur ca am citit totul cu mare atentie :bang: .
Sunt convins ca Tamiya este exceptional, dar eu am vrut sa iau de la magazinele locale (parcm.ro sau machete.ro) ca sa nu ma incurc cu deschidere de cont, card Mastercard si altele plus timpul de asteptare. Iar la celalalt magazin local (bobbyx.ro) este 135Ron.
Deci, am dorit ceva accesibil ca pret si care sa ajunga rapid la mine ca sa ma apuc cat mai repede, ca de citit si vazut ce fac altii o fac de cateva luni bune tot amanand momentul debutului meu modelistic.

Si repet, citesc sfaturile altora, dar eu am intrebat "care e mai putin prost dintre Skif si Trumpeter", nu care e cel mai bun kit de pe piata. :bang:

#15 Useril este offline   Ahmed 

• Membru senior

Postat 14 September 2007 - 08:40 AM

Citeaza

momentul debutului meu modelistic

Gata, am inteles. Daca e prima macheta, trebuie sa te intereseze care e mai usor de construit (probabil Skif). Mult succes si spor, cu acuratetea te caut peste cativa anisori:)

#16 Useril este offline   borissorin 

• Membru deplin

Postat 18 September 2007 - 09:35 AM

Ehe, tocmai a sosit T-55 de la Skif si BTR80A de la Zvezda! (foarte buna impachetarea, se vede grija fata client :-D )
Sunt foarte incantat de ce am gasit in cutii, dar se pare ca o sa fie un pic de treaba la ele. DEh, multe piese si mici pe deasupra (cum o fi la 1:72? :lol: )Ca prima impresie, plasticul de la Skif pare mai "serios" si mai pretabil la excese si prelucrari (pila, smirghel etc). E si mult mai gros, cutia Skif e aproape dubla ca greutate fata de Zvezda. Om vedea ce-o iesi, dar deja ma gandesc la un T-64 si un T-72, desigur nu de la Tamiya.

Multumesc tuturor pentru ajutor. :angry:

Aceasta postare a fost editata de borissorin: 18 September 2007 - 09:37 AM

#17 Useril este offline   Kamob 50 

• Membru senior

Postat 18 September 2007 - 11:07 AM

In ceea ce priveste cutia de la Skif, poti sa o folosesti precum cala la Airbus 310, asa e de robusta; dar nu aici e smecheria: acum, cat nu ai intrat in galeti, baga mare la turela, mai exact, ia niste planuri si baga modificarile si detalierile pe sus. Ca sfat, nu inchide turela decat atunci cand pasul urmator e vopsirea, ca o sa faci ceva excursii p-acolo prin ea. Nu inchide nici sasiul pana nu esti COMPLET satisfacut, ca ajungi sa faci machetism cu endoscopul :angry:

Succes si pune poze :hammer:

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

3 useri citesc topicul
0 membri, 3 vizitatori, 0 utilizatori anonimi