Mai intai si mai intai : cartula, crios, avem voie cu asemenea topicuri "comerciale" ? :-?
Eu recomand Revell. Calitatea plasticului este foarte buna (nu este nici tare, nici cauciucos), iar sculptura (textura) este foarte bine realizata - la 1/72 este aproape la fel de detaliata precum la 1/35 - diferenta e foarte mica. De asemenea, piesele se imbina foarte bine; la tancuri nu ai nevoie de chit. Eu sunt fan Revell
. Vestita calitate germana
.
Italeri sunt sculptate frumusel, dar vei intalni dificultati la asamblare. De asemenea s-ar putea sa intalnesti si greseli dpdv tehnic. Iar plasticul nu e chiar asa de moale.
Dragon, la 1/72, nu prea are sculptor bun (detaliile nu prea se vad - la Revell sunt mult mai bine conturate). Oricum, din cate am auzit, este o firma buna - dintre cele mai bune chiar. :roll:
Tamiya mi-a cam lasat un gust amar - ce-i drept am facut si un kit pe al carui sasiu scria 1970 (Pz.Kpfw. IV Ausf. D 1/35, cel din imagine). Cu toate acestea Tamiya este o firma foarte apreciata.
La Trumpeter m-a impresionat numarul de piese si calitatea detaliilor, insa acele roti descentrate ale Sd.Kfz. 9 FAMO 1/72 m-au dezamagit. Nu te speria : Trumpeter este firma chinezeasca, dar
nu e chinezarie.
De Hasegawa ce sa mai zic
... m-au dezamagit complet - altcumva nu pot sa zic deoarece nu cred ca este voie.
Btw, punem poll ? :hammer: