Citeaza
Cea mai buna companie?
#23
Postat 15 September 2007 - 07:12 PM
Eu cred ca totusi asta nu s-a inteles din toata discutia, o companie e in genere buna la ceva si poate fi nu chiar asa buna la altele Si mai ales...
Generalizarea e un proces de baza, si esenta invatarii pentru orice fiinta. Insa folosit prea des duce la limitari, si prejudecati, care se pot dovedi nocive... In cazul ideal, fiecare kit ar trebui studiat de sine statator
PS:
Ziceam sa nu zic nimic, dar daca tot am postat... Christian, ai pornit de la niste premise incorecte cred, in ceea ce spui.
- La-7 NU este matrita Eduard, ci e vorba de Gavia. E unul din cazurile in care plasticul din cutia Eduard nu e al lor...
- Daca parerile tale despre Revell se bazeaza pe 109 K-4-le vechi la 1/48, ar trebui sa stii ca e dintr-o perioada demult apusa a firmei, cand era Revell US. Putine kit-uri din perioada aia mai sunt in productie In plus, Revell n-a reboxat vreodata kit-uri Tamiya, ci doar Hasegawa in cazul aviatiei 1/32 si 1/48, cu decal-uri mai bune in genere (tinde preferinte) fata de Hase.
#24
Postat 15 September 2007 - 07:21 PM
Si la figurine am avut unele probleme (cate un obraz neturnat...), dar cele mai noi kit-uri sunt absolut superbe. By the way, Tamyia a folosit figurine ICM in unele kit-uri editie limitata si se pare ca va mai relansa si pe viitor.
#25
Postat 15 September 2007 - 07:55 PM
Vreau sa stiu de decaluri( sa nu fac stop cardiac cum era sa patesc cu cele de la Parcmodels) , bravuri si cum decurge treaba pe la imbinari...
P.S. Referitor la decalurile Parcmodels, treaba sta cam asa...
Am vrut sa pun decalul cu panoul de bord si la vreo 2 sec dupa ce l-am pus 'la inmuiat" s-a desprins de pe hartie . Am dres-o bagand panoul in apa si ridicandu-l astfel incat sa se aseze decalul cat de cat la locul lui...
Va dati seama cum m-am speriat? Eram obijnuit cu decaluri Revell. :hammer:
#30
Postat 16 September 2007 - 11:29 PM
In al doilea rand are un rol extrem de important GUSTUL fiecaruia dintre noi. Unora le place exactitatea, altora le place ca macheta sa aiba suprafete perfecte, in timp ce altii au atractie la neregularitati, unii fac machete care sa respecte cat mai exact toate detaliile originalelor iar altii le fac si le admira (se bucura de ele) din ratiuni estetice.
In al treilea rand, asa cum nu poti sa compari mere cu rodii, tot la fel nu poti pune in balanta exigentele unuia care face avioane cu ale unuia care face nave si ale altuia care face figurine. Exista un numitor comun - bavuri, calitatea matritei, frumusetea subiectului dar aici se cam opresc asemanarile.
La decaluri treaba sta cam tot asa. Se urmareste precizia imprimarii, scara, calitatea filmului purtator. Pana nu ai lucrat vreo 20 de firme diferite (si asta inseamna cateva kituri bune de la fiecare) e greu sa dai verdicte.
Roden are niste decaluri imprimate dumnezeieste dar filmul purtator e oribil (sau era ca poate s-a mai remediat ceva de cand nu am mai lucrat eu Roden). Dragon are pe foaia de decaluri un film extrem de gros dar odata pus pe macheta se subtiaza si apare perfect. De multe ori regret decalurile de la Airfix si Heller de prin anii 80-90 care mergeau puse pe vopsea mata fara nici un fel de solutii de conformare si nu faceau silvering deloc.
In era asta moderna a machetismului, cea mai buna solutie este sa consulti site-urtile de specialitate sau, daca rabdarea (sau lipsa ei) nu-ti permite, sa-ti asumi riscurile si sa cumperi Ro-44 de la Octopus imediat ce apare. Ce, n-ati auzit de firma asta ????!!!
#31
Postat 17 September 2007 - 09:19 AM
@AlexGiuglea si Messerschmitt: Nu aveam nici eu in general rabdare sa descopar o macheta si sa o iau a analizat mai profund, dar am descoperit cu timpul ca daca nu fac asa, iese ori prost, ori nu iese deloc. NU va mai grabiti sa trageti concluzii. Daca aveti dubii, puneti macheta pe un plan, scrieti de ce nu e buna, si dati-ne s noua, ca informatia tre sa circule.
Unele machete au nevoie de atentie, nu de nervi si spume, ca nu faci hobby ca sa te enervezi ci ca sa te destinzi
Si daca decalul e gros e putin mai bine decat sa ti se faramiteze la desprinderea de pe coala. Ia sa vedeti voi un decal Tamiya Early Build, ca zici ca-s facute din sacosa de 1 (un) leu... dar avantajul e ca unde le pui, acolo mor
#32
Postat 17 September 2007 - 04:36 PM
Flyboy, la Sep 17 2007, 09:19 AM, a spus:
Am patit-o cu decalurile f subtiri...la un kit matchbox...mai demult cand eram mic...dar folia era de vina. Decaluri subtiri au si Revell si Italeri, dar nu se rup. A. Ca o paranteza, decaluri ce n-au facut silvering si au fost si subtiri au fost decalurile setului Me262/P51 Mustang , 1/72, Revell si ale He111 H6 1/72, Italeri.
#33
Postat 17 September 2007 - 07:38 PM
Si inca ceva, nu subtirimea filmului face sa crape decalul ci proasta calitate a acestuia! Un film subtire, desi se lucreaza mai greutz cu el, este de preferat unui film gros. Filmul subtire "adera" mai usor la "denivelarile" machetei. Cum spunea si Wurger, Roden a avut un film oribil, tabla nu alta, care nu raspundea la nimic si care se lipea de curburile machetei ca nuca de perete. In urma reclamatiilor, banui eu, au schimbat filmul, dar inca este departe de ceea ce trebuie sa fie.
Aceasta postare a fost editata de Z-mare: 17 September 2007 - 07:45 PM
#35
Postat 18 September 2007 - 12:06 AM
Cel mai prost decal din univers a fost cel de la Arado Ar 240 B (Revell). Nu s-a lipit nici cu aracet saracu.
Cel mai bun decal - Me 262 Profipack Smer (O foaie A5 imprimata de nota 10 si asa subtire ca daca nu erai atent se plia si pa....Poate doar daca o bagai la loc in apa sa o mai dezpliezi (ce cuvinte domne !!!))