Forum Machete,Modelism,Hobby: Aeronave cu insemne romanesti - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 28 Pagini +
  • « Prima
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Aeronave cu insemne romanesti Yak-52,An-2, L-29, Alouette III

#241 Useril este offline   DragosP 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 538
  • Inregistrat: 22-June 07

Postat 17 January 2008 - 08:13 PM

Topicul devine din ce in ce mai hilar. De armata klingoniana ce se aude? Ne ajuta sa cucerim galaxia?

:friends: :yahoo: :-P :-)

#242 Useril este offline   goposaurus 

• Membru senior
  • Postari: 2091
  • Inregistrat: 22-June 06
  • Interests:Aviatia, in general

Postat 17 January 2008 - 08:21 PM

Mai oameni buni!
Eu am deschis topicul in ideea de a ajuta fratii intru ale modelismului cu ceva poze si, eventual date. Daca s-a ajuns la discutii din astea ,,filozofice'' ma vad nevoit sa cer Admin-ului sa-l inchida.
Nu vad cum ajuta comentariile aiuristice sau acide la constructia de machete de ,,zburatoare''.
Am zis!

#243 Useril este offline   eugen 

• Membru senior
  • Postari: 1530
  • Inregistrat: 02-November 04
  • Interests:Aviatie post WWII

Postat 17 January 2008 - 08:36 PM

Tare mi-as dori sa nu stearga nimeni postarile astea... si mult mai mult mi-as dori sa incerce cineva sa ma asculte, cat de cat...

Ma mai gandesc daca initiez eu o discutie gen "Hai sa aberam, aberatii" sau invit pe oricare altcineva s-o inceapa, si pe toti s-o continue...

Vreti exemple de aberatii cat cuprinde? Singurul exemplu care-mi vine acum: In topicul despre revista Modelism (ultima, 6) de la discutii despre revista, s-a ajuns la "vand,cumpar, schimb". E normal? O fi! Da' pana cand?

Aceasta postare a fost editata de eugen: 17 January 2008 - 08:44 PM

#244 Useril este offline   eugen 

• Membru senior
  • Postari: 1530
  • Inregistrat: 02-November 04
  • Interests:Aviatie post WWII

Postat 17 January 2008 - 09:26 PM

Vezi postareagoposaurus, la 17 Jan 2008, 20:21, a spus:

[...] ma vad nevoit sa cer Admin-ului sa-l inchida (pe topic).[...]

Samanta de scandal: Am/are sau n-am/n-are dreptate ca daca ai ceva de zis, zi, daca nu taci in veci?

Aceasta postare a fost editata de eugen: 17 January 2008 - 09:28 PM

#245 Useril este offline   Razeer 

• Membru senior
  • Postari: 546
  • Inregistrat: 04-December 07

Postat 17 January 2008 - 09:54 PM

ma declar de acord, putem sa aberam in alta parte. De la faptul ca am scris ceva ce am citi intr-o sursa mai mult sau mai putin autorizata, adica o revista pentru cei care nu stiu ce e aia , am ajuns sa lansam atacuri la persoana , ca de obicei as zice. Nu cred ca trebuie inchis topicul, mai degraba postate poze si legendele respective(ale pozei fireste) si cu asta basta.Inteleg dezamagirea lui Gopo da nu strica sa corectezi cand topicul a luat-o pe aratura si nu sa tai direct. Sincer daca imi permiti o gluma nu as dorii sa imi acorzi tu CAS daca pozitia mea e pe cale de a fii overruned :D. Cu ocazia asta promit sa ma rezum la poze(daca gasesc ceva demn de a fii postat)

#246 Useril este offline   Kamob 50 

• Membru senior
  • Postari: 1970
  • Inregistrat: 13-May 06

Postat 17 January 2008 - 10:19 PM

Eu nu ma bag in ce s-a scris aici, insa am o intrebare: cum ati reusit sa determinati SIGUR ca palele sunt in miscare la AN-2??? Va rog sa dati sursa sau imaginea mare, ca mie nu-mi pare deloc, ca m-ati facut foarte curios!

#247 Useril este offline   virusu 

• Membru senior
  • Postari: 479
  • Inregistrat: 05-January 07
  • Interests:avioaneeeee

Postat 17 January 2008 - 10:59 PM

Vezi postareaKamob 50, la 17 Jan 2008, 22:19, a spus:

Eu nu ma bag in ce s-a scris aici, insa am o intrebare: cum ati reusit sa determinati SIGUR ca palele sunt in miscare la AN-2??? Va rog sa dati sursa sau imaginea mare, ca mie nu-mi pare deloc, ca m-ati facut foarte curios!

pai priveste atent la poza... daca nu ar fi in miscare, ar insemna ca pe partea dreapta (vazut din fata) nu are pala... asta e una, iar a doua, unele aparate digitale mai vechi care nu au stabilizare de imagine (nu sunt 100% sigur ca asta e cauza si rog expertii in aprate sa ma contrazica) sau au timpul de expunere mai mare, mai fac gafe de genu... iar ca sa dovedesc ce zic, atasez 2 poze cu o wilga pe aerodrom la deva, pozata cu primul meu aparat foto acu 5 ani... se poate vedea ce forma au palele in miscare...

aici e wilga cu palele in miscare...

Imagine atasata: AAAA0062.JPG

si aceeasi wilga cu motorul oprit

Imagine atasata: Picture_053.jpg

Aceasta postare a fost editata de virusu: 17 January 2008 - 11:01 PM

#248 Useril este offline   Kamob 50 

• Membru senior
  • Postari: 1970
  • Inregistrat: 13-May 06

Postat 17 January 2008 - 11:40 PM

:friends: Hai sa fiu mai explicit: imaginea este atat de mica, incat nu se poate determina miscarea aparenta a elicei. Din potriva, as putea sa zic ca e oprita, din ce se vede.
Si mai clar: in imaginea mare, daca cineva o are, se pot vedea urmele de blur sau nu ale elicei.

Crede-ma, ca stiu foarte exact cum sa determin daca o elice se misca sau nu. Punctul era pus asupra calitatii/marimii imaginii, care, in acest caz nu este concludenta.

Deci: exista si e disponibila o versiune mai mare?

#249 Useril este offline   cartula 

• Administrator forum
  • Grup: Administrare
  • Postari: 4017
  • Inregistrat: 15-April 04

Postat 17 January 2008 - 11:54 PM

Vezi postareaKamob 50, la 17 Jan 2008, 23:40, a spus:

Crede-ma, ca stiu foarte exact cum sa determin daca o elice se misca sau nu. Punctul era pus asupra calitatii/marimii imaginii, care, in acest caz nu este concludenta.

Uite, nu te credem :friends: ... Ai mai vazut un An-2 cu o elice care sa arate asa? indiferent de marimea pozei, se vede ca-i deformata, zau asa... Sau un Wilga cu elicea asa stramba ca in poza de mai sus ? :yahoo:

Efectul asta apare la foto digitale mai slabute, care simuleaza obturatorul prin mijloace electronice (neavand obturator mecanic). Cand incepe scanarea CCD-ului elicea are o pozitie, cand termina e deja in alta parte... De aici aspectul deformat, care iti indica fix faptul ca a fost in miscare elicea.
Oarecum non-intuitiv fata de obturatoarele mecanice, unde asa cum bine stii, imagine elicii se imprima simultan pe tot sezorul/filmul, de unde si efectul obisnuit, de blur.

Uite si alte cazuri, mult mai spectaculoase:
http://www.flickr.com/photos/27466406@N00/...57601568908509/
http://www.peteconnolly.co.uk/blog/wordpre...opeller-effect/
O explicatie cu poza aici, http://forums.dpreview.com/forums/readflat...2175&page=4

PS: Mr. Razeer, da, esti liber sa aberezi in alta parte. Aici deja esti la al 3 subiect deraiat daca nu ma insel. Ar fi bine sa te tii de promisiune, macar de data asta :-P

#250 Useril este offline   Razeer 

• Membru senior

Postat 18 January 2008 - 12:05 AM

Mr Cartula tie nu ti-am promis nimic, deraiata e doar rautatea , ma miram sa nu arunci inca ceva in mine si de data asta, Daca crezi ca nu am explicat destul de bine randurile de mai sus mai citeste odata.

#251 Useril este offline   cartula 

• Administrator forum

Postat 18 January 2008 - 12:21 AM

N-am ce sa citesc mai mult de reactia celorlalti utilizatori la postarea ta pe aratura, e destul de clara. Dupa cum am spus, nu e o situatie izolata in cazul tau ci mai degraba un obicei nefericit. Ai un avertisment, si iti recomand sa-ti urmezi PROPRIA promisiune, macar de data asta.

#252 Useril este offline   Razeer 

• Membru senior

Postat 18 January 2008 - 08:36 AM

mda, frumoasa atitudine nu am ce zice!!!Luatul pe aratura e cumva atunci cand nu e cineva de acord cu altcineva?Nu ma mira ca nu aveti nici un succes in demersurile oficiale cu atitudinea asta.Si cu avertismentul ce? Crezi ca imi faci un favor pentru ca postez aici?Daca e neinteresant cea ce am aratat atunci din partea mea nu ai decat sa imi suspenzi contul.Poate asa te simti mai bine....

#253 Useril este offline   Tatuca 

• Membru senior
  • Postari: 236
  • Inregistrat: 09-August 06

Postat 18 January 2008 - 11:44 AM

Salut!

Razeer, eu cred ca tu o iei prea personal. Incearca te rog, sa filtrezi cat de cat informatia pe care vrei sa o postezi sau sa o analizezi cu colegii de forum. Incearca un exercitiu logic si apoi aduna si dovezi(documente/arhiva/carti samd) si o sa iti dai seama ca ce ai citit tu in acel articol nici macar nu trebuie luat in seama. Tu de exemplu, chiar ai fost convins ca dupa o "lovitura" preventiva aviatia sovietica ar fi fost paralizata sase luni?????? Si cu trenul daca veneau de la Vladivostok si tot ar fi fost peste noi intr-o saptamana.De aviatie nu cred ca trebuie sa mai zic ca in urmatoarele ore tara noastra arata probabil ca pe luna. Sincer eu m-am saturat de tampeniile legate de posibilul conflict din 68. Crede-ma ca daca se dorea ne invadau si ne reduceau la tacere destul de repede. Nu vreau sa intru in detalii dar vreau sa iti spun ca pe aceasta tema am aflat niste lucruri interesante de la un pilot de MiG de la Deveselu -actualmente pensionar- si care m-a edificat mai ales cu treaba cu tratatul de asistenta cu URSS in ce privea armele AA. Pe tema asta vezi ca se gasesc niste lucrari foarte bine documentate:

- Ion Patroiu, Alexandru Osca, Vasile Popa - Inghet in plina vara, Praga august 1968 - - Ed Paideia 1998

- Mihai Retegan - Din primavara pana in toamna - Ed Rao 1998

- Jean Francois Soulet - Istoria comparata a astatelor comuniste - Ed polirom 1998

Si vreau sa iti spun ca unii dintre autori sunt cunoscuti pentru munca de documentatie facuta, iar Alexandru Osca este cadru militar si Director al Arhivelor Militare

Cartile sunt bazate numai pe documente..Ia de citeste si vei vedea un adevar putin diferit fata de cel "popular" cu lasere,omuleti verzi si planuri de atac ale universului.

Numai Bine!

P.S: Daca ai fi Comandant al unei forte de 350 de avioane(din care multe neutilizabile) cum ai ataca, sa zicem, 100 de aerodromuri ce se intind din RDG(Armata 16 GSFG) pana in Crimeea la Est si apoi pana la Baltica in Nord?????

#254 Useril este offline   grek 

• Membru senior
  • Postari: 617
  • Inregistrat: 20-December 04
  • Interests:blindate si aviatie

Postat 18 January 2008 - 11:46 AM

Nu cred ca elicea e deformata dintr-un efect optic si nici nu cred ca e in miscare. Poza din care am extras avionul e mult mai mare si are in prim plan o persoana.
Am facut destul de multe poze la elici in miscare cu camera digitala. Se cunoaste ca sunt in miscare. Mai ales daca stii cum arata pala respectiva.
Au existat variante de elice pentru AN 2 cu 4 pale in forma de iatagan. Semanau cu palele de la ATR.
Elicei din poza ii lipsesc contragreutatile de la sistemul de reglare a pasului. Eu cred ca e un model experimentat de cei de la fabrica din Bacau. Am fost acolo anul trecut si am vazut in lucru un AN 2 identic din punct de vedere al camuflajului cu modelul asta. Din pacate, inca nu avea motorul montat.
Am sa incerc sa aflu mai multe despre poza respectiva si detalii despre avion.

#255 Useril este offline   cartula 

• Administrator forum

Postat 18 January 2008 - 12:12 PM

Luatul pe aratura de ex. sunt postari care nu au legatura cu subiectul topicului, sau si mai rau, al forumului, si care degenereaza in alte alea. Punct. Daca nu vrei sa intelegi, asta e. Eu unul m-am plictisit sa-ti tot atrag atentia, si in plus vad ca iti place sa crezi ca am ceva personal cu tine, in loc sa pricepi care e problema ta exact.

#256 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12661
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 18 January 2008 - 05:44 PM

Kamob, Grek, alea sunt pale in miscre! O astfel de elice nu s-ar putea roti, ar fi smulsa pur si smplu din butuc iar motorul distrus de fortele ce iau nestere acolo, la rotire! Pala de sus este mult mai mare ca cea de jos, cu toate ca e "privita" din aceeasi perspectiva! Palele par grupate toate in partea stinga a butucului! Mai este o imagine, nu o gasesc, cu replica avionului lui Vuia. "Are" si aia o elice de cazi pe spate! Efecte similare au aprut cind s-a trecut de la obturatoarele (mecanice) centrale la cele cu pardea: daca obiectul se deplasa in sensul de deplasare al perdelei, aprea mai lung decit in realitate si mai scurt, daca se deplasa in sens contrar deplasarii perdelelor obturatorului.
Faptul ca nu exista neclaritate nu sune mai nimic!

#257 Useril este offline   Suburban 

• Membru senior
  • Postari: 415
  • Inregistrat: 13-December 04

Postat 18 January 2008 - 07:00 PM

Vezi postareaRazeer, la 18 Jan 2008, 08:36, a spus:

mda, frumoasa atitudine nu am ce zice!!!Luatul pe aratura e cumva atunci cand nu e cineva de acord cu altcineva?Nu ma mira ca nu aveti nici un succes in demersurile oficiale cu atitudinea asta.Si cu avertismentul ce? Crezi ca imi faci un favor pentru ca postez aici?Daca e neinteresant cea ce am aratat atunci din partea mea nu ai decat sa imi suspenzi contul.Poate asa te simti mai bine....

Mare noroc ca io nu-s moderator...Sau mai bine, admin...

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: banhim.jpg

#258 Useril este offline   crios 

• Membru senior
  • Postari: 4898
  • Inregistrat: 29-November 04

Postat 18 January 2008 - 08:03 PM

Vezi postareaRazeer, la 18 Jan 2008, 08:36, a spus:

Nu ma mira ca nu aveti nici un succes in demersurile oficiale cu atitudinea asta.

Eu as fi mirat daca am fi avut succes, nu de alta, dar n-a facut nimeni nici un demers, cu atat mai putin oficial.
In orice caz, ai scris aici pe forum, cu ceva vreme in urma, ca pui umarul si de atunci te-ai facut ca ploua.
Nu comentez mai mult ca si asa sunt off topic.

Bafta!

#259 Useril este offline   mack 

• Membru senior
  • Postari: 697
  • Inregistrat: 15-April 05

Postat 18 January 2008 - 11:54 PM

Vezi postareacartula, la 17 Jan 2008, 23:54, a spus:

...
Oarecum non-intuitiv fata de obturatoarele mecanice, unde asa cum bine stii, imagine elicii se imprima simultan pe tot sezorul/filmul, de unde si efectul obisnuit, de blur.
...

Salut,

Fara sa caut nod in papura, este spre binele bunei informari sa fac urmatoarea precizare... afirmatia de mai sus este adevarata pentru aparatele echipate cu obturator central dar lucrurile stau oarecum altfel la cele echipate cu obturator focal (cu sunt cele cu obiectiv interschimbabil).

mack

#260 Useril este offline   cartula 

• Administrator forum

Postat 19 January 2008 - 12:19 AM

Vezi postareamack, la 18 Jan 2008, 23:54, a spus:

Vezi postareacartula, la 17 Jan 2008, 23:54, a spus:

...
...

Salut,

Fara sa caut nod in papura, este spre binele bunei informari sa fac urmatoarea precizare... afirmatia de mai sus este adevarata pentru aparatele echipate cu obturator central dar lucrurile stau oarecum altfel la cele echipate cu obturator focal (cu sunt cele cu obiectiv interschimbabil).

mack

Ai dreptate in ce spui, am simplificat prea mult problema :friends:. Daca ar fi sa reformulez, CCD-urile camerelor slabute sunt scanate linie cu linie, pe cand un obturator mecanic expune o suprafata semnificativa (ceva mai mare decat o singura linie) din senzor la un moment dat. Adevarat ce spui, cu obturatorul iris si obturatorul perdea, cazul CCD-urilor de care vorbim fiind similar unui obturator perdea care deschide doar un rand de pixeli simultan. In fine, discutia e lunga, si cred ca s-a inteles care e treaba cu palele in cauza.

Arata acest topic

• 28 Pagini +
  • « Prima
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

4 useri citesc topicul