Forum Machete,Modelism,Hobby: SPAD XIII - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

SPAD XIII Primul razboi mondial - avion pe camp

#1 Useril este offline   endo 

• Membru deplin
  • Grup: Members
  • Postari: 12
  • Inregistrat: 25-August 07

Postat 27 August 2007 - 08:05 PM

Trei imagini cu cea de-a doua vigneta (daca am inteles bine asa se numesc minidioramele astea cu 2-3 figurine).

Am incercat sa traduc cate ceva de pe specificatiile din cutiuta :whistle: .
Este vorba despre SPAD XIII, un avion biplan de lupta cu un singur loc in cockpit, folosit in primul razboi mondial de armatele Frantei, Italiei, Angliei si Statelor Unite ale Americii. A zburat prima data in august 1917 si era dotat cu doua mitraliere, avand un motor de 220 cai putere, iar ulterior 235 cai putere. Georges Guynemer a fost un renumit pilot francez care a zburat cu aparatul, la 11 septembrie 1917 fiind doborat, insa nu inainte de a inregistra 53 victorii in lupta.
Viteza maxima 220 km/h la 2000 m alt.
Anvergura aripilor 8.02 m, lungime 6.20 m, inaltime 2.30 m, armament 2 mitraliere fixe 7.9 mm.

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

#2 Useril este offline   tgr 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 1493
  • Inregistrat: 14-April 07

Postat 27 August 2007 - 08:14 PM

asta e diorama toata ziua...noaptea nu stiu
Ti-a iesit mai bine vopsirea

apropo dar baiatul cu binoclul nu s-aintors in timp?

Aceasta postare a fost editata de tomapaul: 27 August 2007 - 08:16 PM

#3 Useril este offline   AlexGiuglea 

• Membru senior
  • Postari: 419
  • Inregistrat: 29-April 06

Postat 27 August 2007 - 08:32 PM

Mmm...eu cred ca ar trebui sa mai umpleti cu ceva...niste tufisuri sau ceva de genul asta. :whistle:

#4 Useril este offline   endo 

• Membru deplin

Postat 28 August 2007 - 07:29 AM

Citeaza

apropo dar baiatul cu binoclul nu s-aintors in timp?

Ba da ... se uita cu binoclul sa vada anul din care s-a intors :-P
Eu nu am inteles exact ce are pe cap ... plasa, ceva un camuflaj ? Ca mie mi-a iesit ca un rocker pletos :whistle: .

Citeaza

u cred ca ar trebui sa mai umpleti cu ceva...niste tufisuri sau ceva de genul asta. smiles-wink.gif

Buna idee ... o sa-i bag la boscheti aluia de se uita prin binoclu pana o sa fie ca un ... boschetar ;-) .

Profit de ocazie sa pun o intrebare legata de iarba. Dupa presararea ierbii si uscarea ei se desprinde aproape jumatate. E normal ? Pun eu prea multa ? Desi nu as zice dupa aspect. Ori nu folosesc suficient aracet sau nu ud suficient relieful.

Si o alta intrebare importanta. Cum fac sa se lipeasca iarba in pozitie fireasca, nu culcata ? :hammer: :-o :hammer:

#5 Useril este offline   AlexGiuglea 

• Membru senior
  • Postari: 419
  • Inregistrat: 29-April 06

Postat 28 August 2007 - 07:56 AM

endo_ro, la Aug 28 2007, 07:29 AM, a spus:

Si o alta intrebare importanta. Cum fac sa se lipeasca iarba in pozitie fireasca, nu culcata ? :hammer: :whistle: :hammer:

De problema asta am dat si eu :-o . Covorasele de la trenulete au iarba in pozitie fireasca. Altfel am auzit ca Noch ar fi scos un pistol...electric...cu care se infige iarba in pozitie verticala...dar nu stiu mai multe :-? .

#6 Useril este offline   endo 

• Membru deplin

Postat 28 August 2007 - 08:19 AM

Citeaza

am auzit ca Noch ar fi scos un pistol...electric...cu care se infige iarba in pozitie verticala

Am vazut aplicatorul acela de iarba, dar nu stiam ca o aseaza bine si mi se paruse cam scumpicel pe atunci. Nu mai retin cat costa. :whistle:

#7 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12674
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 28 August 2007 - 08:37 AM

O iau de la coda la cap.
- ca sa stea drept, "iarba" se pune cu o scula speciala asemanatoare cu un uscator de par. Are un mic ventilator (dar fara rezistenta de incalzire :whistle: ), totul e din plastic, firele se incarca cu electricitate statica si stau zbirlite inspre in sus.
- este normal ca parte din iarba sa se desprinda, dar nu prea multa. Poate nu ai avut un lipici corespunzator sau nu ai pus destul. Fa incercari sa deprinzi tehnica.
- trebuie sa mai exersezi tehnica vopsitului cu pesnula. Se vad urme inestetice. Apoi, (pote este un efect al fotografiei) unele culori par lucioase altele mate. Toate trebuie sa fie cel mult semimate. Sa nu uitam ca este vorba de pinza vopsita.
- elicele la WWI erau din lemn natur lacuit. Vopsirea era mai degraba o exceptie.
- inceraca sa pui si hobanele. Asta-i farmecul la "zmeele" acelei epoci. Montantii sunt tot din lemn natur, lacuit.
- imi pare rau, binoclaristul ala nu are ce cauta acolo! Actiunea este total nefireasca. Ce face el acolo cu AKM-ul in mina? :-o Incearca sa gasesti niste figurine WWI.

#8 Useril este offline   endo 

• Membru deplin

Postat 28 August 2007 - 11:23 AM

Citeaza

binoclaristul ala nu are ce cauta acolo!

Si am figurine cred din WWI :whistle: ... o sa incerc sa-l schimb .

#9 Useril este offline   FlyBoy 

• Membru senior
  • Postari: 1937
  • Inregistrat: 24-February 06

Postat 28 August 2007 - 12:01 PM

Ma bag si eu ca e rost de comentarii... :whistle:

Daca aia e pajistea pe care a aterizat nenea ala, atunci avea de mult, sau mai bine zis nu mai avea de mult tren de aterizare....incearca sa o indrepti mai mult, ca la relieful ala accidentat sigur ateriza in ...BOT!!! :-o

#10 Useril este offline   claudiu_ne2000 

• Membru senior
  • Postari: 599
  • Inregistrat: 09-July 07

Postat 13 May 2009 - 09:39 PM

intrucat am si eu ceva cu acest tip de avion...cred ca pe acest post ar fi cel mai potrivit sa-l atasez. Cine stie poate e cineva interesat de vechiul avion a lui Eddie Rickenbacker

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 162641781.JPG

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi