Minidiorama - Prizonierul Arestarea unui individ suspect
#1
Postat 26 August 2007 - 03:49 PM
Am onoarea sa va prezint minidiorama intitulata Prizonierul. Tema, asa cum reiese din titlu este militara, statica si surprinde momentul in care trupele KFOR retin un individ suspect in vederea efectuarii controlului si stabilirii identitatii acestuia. Totusi, militarii actioneaza precaut, cu mainile pe arme si chiar indreptate catre prizonier, chiar daca acesta pare inofensiv. Niciodata nu poti anticipa pericolul care poate aparea in orice moment, iar misiunea trebuie sa se termine bine pentru toata lumea. :razz:
Dupa cum se vede fotografiile au fost facute imediat ce am terminat aplicarea ierbii, care apare pe figurine :oops: pentru ca nu am avut rabdare sa las sa se usuce si sa le curat .
Astept cu placere parerile si criticile voastre. :wink:
#4
Postat 26 August 2007 - 07:00 PM
Citeaza
Aceasta este prima mea incercare in realizarea unei diorame, motiv pentru care nu am respectat culorile uniformelor sau ale blindatei. Era de ajuns sa-mi iasa cat de cat ceva, in prima faza. Stiam, din cele citite, ca apar fel de fel de probleme atunci cand faci o diorama si pentru a nu strica de pomana materialele le-am imbinat cu ceva ramasite de la feroviare - alta pasiune de-a mea (iarba, tufisuri, zidul, pomul).
Citeaza
Da, 1/72 ... mai putin pomul si zidul cladirii care sunt 1/87 de la trenulete .... dar merge
#6
Postat 26 August 2007 - 10:23 PM
Postamentul pare sa fie ipsos cu contur neregulat ce se "odihneste pe un burete?
Personal recomand lacuirea noroiului de pe roti (sa para proaspat), faptul ca la foto se mai vad unele bavuri si faptul ca n-ai vopsit curelele castilor nu-i o problema asa mare.
Faptul ca te-ai grabit cu foto , inteleg perfect impulsul si il apreciez.
Bun venit!
#7
Postat 26 August 2007 - 10:33 PM
Nu ca ne-ar intreba cineva, dar inteleg ca astepti parerile noastre (si implicit pe a mea)
Singura mea indrumare va fi deocamdata: - Observa cat mai bine natura si ceea ce reprezinti. Nu face noroiul "maro" din cauza ca "stie toata lumea ca noroiul e maro". El nu e de fapt maro. Si cand e uscat nu mai e maro deloc. De fapt, tot a plouat. Ia o hartie, iesi afara, da-o prin noroi si acasa pune-o la uscat undeva ferit de cei ce nu-ntelege. Apoi fa-ti culoarea dupa ea (mostra) sa vezi cum stai cu maro-ul.
Si nuci iarba nu-i verde ca la trenulete si in general traim intr-o lume destul de "putin vesela".
Iarba de pe umarul lu' don caporal poti sa zici ca-i camuflaj in teren...
#8
Postat 26 August 2007 - 10:44 PM
Si inca o chestiune de efect legata de noroi.
Daca folosesti pigmenti , sau nu, dar mai bine cu pigmenti ca-s usor de procurat(nici eu nu stiam dar mi-sa zis ) baga noroiul in crestaturile rotii si pe afara mai putin sau daca chiar vrei namol dai pe toata roata dar esential este in "crestaturi".
Nu de alta dar pare ciudat sa vezi o roata murdara peste tot numai in locul unde se aduna nu.
Imi place forma neregula a dioramei...ce atatea colturi(4)
Si inca o chestie, daca folosesti ipsos vezi ca are ceva greutate deci ai grija la amploarea proiectului sa nu patesti ca mine.
Apropo ipsosul se sparge usor.Foloseste o baza sau adaugi aracet in amestec pentru rezistenta sau si una si alata.
Aceasta postare a fost editata de tomapaul: 26 August 2007 - 10:47 PM
#10
Postat 27 August 2007 - 09:52 AM
Acuma eu zic asa: iarba ta arata mai mult ca finul cosit si cred ca trebuie sa mai exersezi cu aplicarea ei, plus ca poti incerca sa o mai prafuiesti sau chiar vopsesti pe alocuri; la cit e de ierbos locul , noroiul de pe roti nu prea isi are rostul, mai bine ar fi aratat prafuite rotile. De ex. cumperi de la un magazin de chimicale sau materiale de constructii o punguta de oxid de fier galben, iei o pensula si dai pe roti pina la prafuiesti bine, bine. Apoi stergi rotile cu degetul pina cind iti place cum arata.
O sa-ti dai seama (daca n-ai facut-o deja) , ca toata sfiriiala sta in grija pentru detalii. Asa ca e nevoie de multa rabdare. Nu in ultimul rind rabdarea de a rasfoi prezentul forum. In ceea ce priveste aspectele ce tin de diverse tehnici, le vei prinde repede , cred eu , deoarece din ce-ai facut tu aici se vede ca esti si talentat si pasionat. Asa ca da-i inainte si sigur urmatoarea va iesi si mai bine.
Mult succes si nu te lasa!
#11
Postat 27 August 2007 - 09:53 AM
Citeaza
Da, am vopsit cu pensula, in general de 2-3 ori, pt ca nu ma multumea rezultatul. Adica acceptabil privind de la distanta
Citeaza
Postamentul este un burete intr-adevar. Probabil ca este foarte nepotrivit. Normal trebuia ceva rezistent la indoire. Speranta mea este ca odata intarit relieful sa fixeze cat de cat si buretele. Daca nu sta il detasez. :hammer:
Relieful este facut din aracet cu servetele si apa. Pentru a grabi finalizarea, sa nu mai astept uscarea si apoi lipirea ierbii, am adaugat vopsea maronie, pentru culoarea pamantului (care nu a iesit cum trebuie ), si astfel am putut presara iarba direct peste relieful lipicios. Soldateii au fost plantati tot atunci.
Metoda nu este cea mai buna in niciun caz ... dar e foarte rapida pentru incepatorii ca mine, fara rabdare.
Citeaza
O sa incerc sa studiez problema. Noroiul nu arata cum mi-a iesit mie. Daca ne gandim ca e un pamant lutos, cu argila si rosiatic din nu stiu ce motive ale compozitiei solului .... merge :hammer:
O sa fac treaba cu hartia. Dar iarba se poate vopsi si altfel decat cu aerograful ? Aerograful este marea mea teama, ca achizitie si folosire. O enigma.
Citeaza
Chestia aia ma deranjeaza pana si pe mine... :-x
Citeaza
Aracet ... apa ... hartie .... si vopsea.
Citeaza
Si mie imi place. Prima oara o vopsisem bine ... dar am avut proasta idee sa o retusez si am stricat-o
Mai am un avionas facut tot ieri, poate pun foto astazi, chiar daca este foarte simpla ideea dioramei.
#15
Postat 29 August 2007 - 03:25 PM
Nu stiu daca tu ai procedat asa, dar e bine sa nu iei vopseaua direct din recipient. Incearca sa iei o cantitate (cat crezi ca iti trebuie) si o pui in alt recipient mai mic unde poti sa o diluezi cat vrei si pana iti convine. Asa uite ca pe blindata vopseaua este prea groasa si unele detalii au fost imbacsite din cauza asta. nu dilua vopseaua care este in recipientul "mama", pentru ca ii vei scurtat viata foarte mult.
Arunca un ochi pe articolul despre vopsele scris de Z-mare.
Felicitari pentru ideea dioramei!
#17
Postat 06 September 2007 - 01:50 AM
Masina de tuns o iei din piata si cand ajungi la primul tuns in baie (sau unde alegi) tu sau cine tine aparatul e apucat de frica. Daca fac o gaura sau daca se blocheaza sau daca, sau daca.......
Buy it ! Do it ! si lasa temerile pentru alte chestii cu adevarat periculoase. Gasesti aerografe BUNE la preturi sub un milion (binisor). Cam 70 ron si o macheta de "stricat" gasesti la Cocor la magazinul modelism - un PM turcesc de 10 lei. Lipesti cele 4-5 piese si treci repede la vopsit gandindu-te cat de tare o sa razi de prostia care ti-a iesit. Poate n-o sa fie nimic de ras totusi si atunci......
Hopul mai mare e aerograful dar cu mici economii poti sa gasesti unul accesibil si f bun. Nu mai e ca-n 90 cand fiecare folosea ce camera de tractor sau sifon de pet avea.
Asta nu inseamna ca pensulele sunt bune de aruncat. Eu am si acum machete vopsite la pensula la care nu as renunta si la care ma uit cateva minute sa-mi aduc aminte daca sunt suflate sau pensulate. Pentru pensula dilueaza vopseaua 3/2, foloseste pensula cu par fin si elastic (jder sau chiar sintetic - fondul plastic). Diluant White spirit sau 509 (sa miroasa asemanator cu vopseaua) si pensuleaza ordonat si fara sa apesi.
SUPCES !!!