Forum Machete,Modelism,Hobby: Famo si 88 mm - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Famo si 88 mm

#1 Useril este offline   bogy 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 1372
  • Inregistrat: 26-May 05

Postat 22 August 2007 - 07:05 AM

Famo 1:72 Trumpet. O macheta super detaliata si am inteles ca e si cel mai corect Famo la 1:72. E facut pentru Afrikakorps, vopsit in Africa Braun '42 si uzura data cu patinator sand de la Agama.

Tunul de 88 mm este 1:72 de la Hasegawa, o macheta cu ceva probleme, am inteles ca nu ar fi cel mai corect 88 mm la 1:72.

Cele doua urmeaza sa se integreze intr-o diorama.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: bogy_028.jpg

#2 Useril este offline   bogy 

• Membru senior

Postat 22 August 2007 - 07:07 AM

...

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: bogy_029.jpg

#3 Useril este offline   bogy 

• Membru senior

Postat 22 August 2007 - 07:08 AM

...

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: bogy_030.jpg

#4 Useril este offline   bogy 

• Membru senior

Postat 22 August 2007 - 07:12 AM

...

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: bogy_031.jpg

#5 Useril este offline   bogy 

• Membru senior

Postat 22 August 2007 - 07:20 AM

...

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: bogy_037.jpg

#6 Useril este offline   GRIZZLEA 

• Membru senior
  • Postari: 1496
  • Inregistrat: 02-August 05
  • Interests:The One True Scale.
    Scara 1:48.

Postat 22 August 2007 - 09:01 AM

Frumoase modele Bogy, te felicit !

Dar, daca nu te superi, as avea cateva comentarii de facut...

- Flak-ul de 88 de la Hasegawa, inbuteliat in doua variante (Flak18 si Flak36), nu este cel mai corect, adevarat (mai ales cel "36", la care au schimbat teava dar au pastrat acelasi trailer Sd.Anh.201... cand ar fi trebuit sa fie un Sd.Anh.202...) dar este SINGURUL in plastic la 72. Oricum, fata de alte orori din lista lor, este un kit rezonabil dupe mintea mea !

- Problema principala in viitoarea ta diorama, este tocmai alaturarea celor doua modele.
NICIODATA, Sd.Kfz.9 FAMO, nu a fost utilizat ca sa tracteze acest tun. In primul rand, varianta de Famo reprezentata de Trumpeter (cat si de Revell) este a masinii pentru DEPANARE. Este adevarat ca au fost produse si FOARTE PUTINE exemplare de Famo, in varianta de TRACTOR DE ARTILERIE, DAR erau carosate altfel si erau dedicate unor tunuri MULT mai mari, cum ar fi K3. Erau mult prea rare, pretioase si GRELE (18 tone), pentru a le folosi la tractarea 88-ului.
Tractorul STANDARD pentru 88, este Sd.Kfz.7 de 9 tone. Din pacate, kitul Hasegawa este o mizerie absoluta !
Un exemplu al rarissimei variante de Famo-tractor de artilerie, se poate vedea intr-o stare deplorabila in curtea "Muzeului Militar".

- Sunt de acord ca detaliile kitului Trumpeter de FAMO, sunt mai abundente si generoase decat ale kitului Revell. DAR, in umila-mi parere cel Revell (pe langa faptul ca este inginerit mult mai bine si se imbina perfect), reprezinta MULT mai bine felul in care arata masina reala. De exemplu, pe langa alte chiftele (urme de ejectori in cele mai stupide si vizibile locuri, peste detalii care vor fi distruse de eliminarea acestora), lucrul care ma deranjeaza cel mai tare la Trumpeter este suspensia din fata. Caroserie sta absolut aiurea peste rotiile din fata, mult prea sus, iar rotile sunt complet descentrate fata de aripi. Ca sa arate bine, suspensia fata trebe modificata, chestie cam spinoasa... Cel mai bun exemplu, este chiar aceasta fotografie a ta:

Imagine postata

Sper ca datul meu cu presupusul... sa nu te nevrozeze prea tare !

#7 Useril este offline   bogy 

• Membru senior

Postat 22 August 2007 - 09:11 AM

Eh, chestia cu pozitia rotilor fata in raport cu aripile o stiu. Inca ma gandesc cum sa fac sa corectez treaba asta. Mai pe scurt trebuie schimbata pozitia suspensiei (arcului) si inca nu stiu cum s-o fac. Adica ar trebuii prelungite bratele furcii care tine arcul central. Clar o s-o fac dar inca nu stiu cum ar fi cel mai bine si cel mai simplu de realizat asta.

#8 Useril este offline   SteelMaster 

• Membru senior
  • Postari: 2446
  • Inregistrat: 12-April 05

Postat 22 August 2007 - 06:27 PM

Cu nespusa durere ma alatur celor zise de Dragos - FAMO nu a tractat niciodata, dar NICIODATA tun de 88.
Si-mi aduc aminte ca un altul dorea sa faca acelasi lucru.
Singurul comentariu :

Imagini atasate

• Imagine atasata: post-4-1187800051.gif

#9 Useril este offline   SteelMaster 

• Membru senior

Postat 22 August 2007 - 06:28 PM

Si acum foto cu ceea ce obisnuia sa mai tracteze, atunci cin o facea.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 1.jpg

#10 Useril este offline   SteelMaster 

• Membru senior

Postat 22 August 2007 - 06:31 PM

spell check

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 2.jpg

#11 Useril este offline   SteelMaster 

• Membru senior

Postat 22 August 2007 - 06:31 PM

...

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 3.jpg

#12 Useril este offline   wurger 

• Membru senior
  • Postari: 4049
  • Inregistrat: 21-February 05

Postat 23 August 2007 - 10:17 AM

Hahaha :whistle: :-o ! Excelent ! Mergea si-o lumanare.
"Cu nespusa durere ma alatur celor zise de Dragos"
Bogy, daca te uiti la a doua poza pusa de Steel master descopei ca nu-i greu deloc....Niste roti si o prelata.
Sau, mai bine ii atarni un Pz IV si unii care se vaita pe langa el intr-un santz. :-P ;-)

#13 Useril este offline   AlexGiuglea 

• Membru senior
  • Postari: 419
  • Inregistrat: 29-April 06

Postat 23 August 2007 - 12:07 PM

DRAGOS, la Aug 22 2007, 09:01 AM, a spus:

lucrul care ma deranjeaza cel mai tare la Trumpeter este suspensia din fata. Caroserie sta absolut aiurea peste rotiile din fata, mult prea sus, iar rotile sunt complet descentrate fata de aripi. Ca sa arate bine, suspensia fata trebe modificata, chestie cam spinoasa...

:-x
Acest kit il am si eu. Iar asa o greseala chiar imi bate la ochi, cat oi fi eu de paralel cu tehnica. Totusi nu cred ca este chiar intr-atat de greu sa se modifice suspensia... pur si simplu acel ax il lipesc mai in fata (dupa ce ii tai tzamburushele in care se fixeaza).

Btw, ce tematica va avea diorama?

Aceasta postare a fost editata de AlexGiuglea: 23 August 2007 - 12:09 PM

#14 Useril este offline   Ahmed 

• Membru senior
  • Postari: 989
  • Inregistrat: 13-December 04

Postat 23 August 2007 - 01:55 PM

Un alt FAMO Trumpeter, cu suspensia fata corectata:
http://www.planetarmor.com/forums/showthre...hp?t=1133</a

#15 Useril este offline   Blue-Max 

• Membru senior
  • Postari: 2473
  • Inregistrat: 06-December 04

Postat 23 August 2007 - 02:00 PM

Ahmed, la Aug 23 2007, 02:55 PM, a spus:

Un alt FAMO Trumpeter, cu suspensia fata corectata:
http://www.planetarmor.com/forums/showthre...hp?t=1133</a

Excelent link-ul Ahmed :idea:

#16 Useril este offline   GRIZZLEA 

• Membru senior

Postat 23 August 2007 - 04:30 PM

wurger, la Aug 23 2007, 10:17 AM, a spus:

...daca te uiti la a doua poza pusa de Steel master descopei ca nu-i greu deloc....Niste roti si o prelata.

Hmmm... excelenta idee !!!
Dar crezi tu, frate Wurger, ca sub "prelata aceea cu niste roti", se ascunde un Flak 88 ?!
Au o fi alta dracovenie... dar ce conteaza...

De dragul topicului si asumandu-mi riscul de a parea stupid, iata o lista cu ce tracta FAMO, dupe capul teuton:
- 210mm Morser18 "Brumbar"
- 210mm Kanone39, IN 3 INCARCATURI: teava, afetul si baza
- 240mm K3
- 240mm K(t) auf Morserlafette in 4 incarcaturi: teava, afetul din stanga, din dreapta si baza.
- 355mm M1 in 7 incarcaturi
- 420mm Haubize(t) in 4 incarcaturi pe TRAILERE CULMEYER
- 540mm Morser Karl in 4 incarcaturi pe Culmeyer
- 600mm Morser Karl in 4 incarcaturi pe Culmeyer

Oare, care crezi matale ca se ascunde sub prelata aia cu roti ?
Daca vrei, ca sa fiu si mai stupid, m-as hazarda sa prevad ca la anul Revell o sa scoata si varianta de FAMO TRACTOR DE ARTILERIE (cea din prima fotografie postata de SteelMaster). Nu degeaba anul acesta este iminenta aparitia la Revell, a primei piese de artilerie din lista de mai sus.

Citeaza

Sau, mai bine ii atarni un Pz IV si unii care se vaita pe langa el intr-un santz.

Asta-i o sugestie viabila, doar acesta era rolul respectivului monstru. Trebe doar sa imprumute barele de remorcare de la Revell...

PS. Multumesc fain, frate Ahmed pentru grozavul link !

#17 Useril este offline   wurger 

• Membru senior

Postat 24 August 2007 - 01:53 AM

Pai Dragos, redevenind serios, imi face impresia ca si Ace scoate sau a scos deja ceva tunuri de mari dimensiuni.
Daca chiar vrem sa ne uitam sub fustele lui tanti remorca putem sa vedem unul din asta.

Dar, eu sunt de conceptie ca o macheta (expusa) sau o diorama este un exponat care poate fi privit din mai multe puncte - fara a fi atins de public. Asa incat exista unele unghiuri moarte.
Consider deci ca nu are rost sa bagam pesti intr-o diorama cu corabie doar ca sa respectam adevarul ....naturalistic.

Eu am salvat un Jagdpanther (Revell) de la buza galetii de gunoi. Senilele erau lipite cu prenadez. Am salvat ce se putea si am pus unde se vedea. Unde nu am mai avut am pus sorturile laterale. Poti sa stai si doua zile langa ea ca daca nu-ti spun eu ca n-are senile nici ca-ti dai seama.

Hai sa ne mai si jucam un pic :whistle: .

#18 Useril este offline   wurger 

• Membru senior

Postat 24 August 2007 - 02:01 AM

Iete...

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 72230.jpg

#19 Useril este offline   wurger 

• Membru senior

Postat 24 August 2007 - 02:02 AM

Si cu baietii din Famo...Ca probabil la astea erau bune atatea banci.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 2.jpg

#20 Useril este offline   GRIZZLEA 

• Membru senior

Postat 24 August 2007 - 09:11 AM

wurger, la Aug 24 2007, 01:53 AM, a spus:

... doar ca sa respectam adevarul ....naturalistic.

Hai sa ne mai si jucam un pic :whistle: .

Pai da, bre Caline, nu voi sa te contrazic !
Asa cum am mai trancanit io p'acilea, fiecare abordeaza asa-zisul "modelism" cum pohteste muschiuletul lui !
DAR, io nu pot sa tratez jemanfutist modelele cuiva, doar pen'ca nu se potrivesc cu (stupida-mi, se pare...) viziune asupra acestor jucarele plasticoase.
Respect si pe cel care le asambleaza "din cutie", fara sa-si incordeze f'un neuron asupra masinii reale din dosul plasticului... si pe cel care se joaca de-a "licentele artistice"... c-asa pohteste m'nealui, atata timp cat isi ASUMA asta !
Altfel, n-ar fi corect, pen'ca atunci totul s-ar reduce la "cine vede si nu stie, zice c- asa trebe sa fie".

Par egzamplu, matale te omori dupe zburatoare japoneze. BANUIESC (caci habar nu am depre subect') ca-ti documentezi la greu proiectele, daca ma raportez la frankesteinizarile pe care le-am vazut (si admirat genuin) de curand. Taratoarele astea prin noroi, le tratezi mai in gluma. De ce crezi ca altii nu au voie sa le ia "in serios", macar cat iei tu subectele-ti teutono-japoneze, preferate ?!?
Tot par'egzamplu, io, daca m-ar lovi damblana sa asamblez unul din putinele mele zburatoare japoneze, sigur ca nu m-as da de ceasul mortii sa-l studiez pana-n matze (ca doar nu-i un Sherman...), dar tot la fel de sigur, as avea grija sa nu fac erori "contra naturii". Probabil ca n-as da prea mult parale pe "culoarea corecta", dar asta-i alta poveste...

Ce vreau io sa zic, este ca fiecare mod de a aborda acest hobby este "corect", atata vreme cat este asumat si nu avem tentatia belzebubeasca de a considera pe al altuia "stupid". Si cata vreme suntem dispusi de a invata unii de la altii...

PS. Stiam ca "Morser 18" de la ACE, deja a aparut si este disponibil la jupan'Pavel. Io am amintit de cel (viitor) Revell, ca sa-mi argumentez predictia despre un viitor FAMO tractor de artilerie...

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

10 useri citesc topicul
0 membri, 10 vizitatori, 0 utilizatori anonimi