CONCURS VIRTUAL DE MODELISM Romania Pitoreasca
Postat 24 August 2007 - 06:52 PM
Dar avind in vedere ca de citeva nopti incoace ma gindesc doar la slanina, si soricii lui Alexie ( si nu la carcasa porcului ), am zis sa vad ce gasesc in materie de blindate utilizate de glorioasa noastra armata in timpurile respective. Asta desigur vis-a-vis de un blindat cu insemne romanesti ce ar putea participa la actiunea alexiana.
Si am gasit ce? Vax albina cavaler pasta, cum ar veni. Vickers, Renault, Tacam pe care le enumar degeaba deoarece oferta de modele in cazul lor este aproape inexistenta si desigur PIII, PIV, Stug III care de altfel sunt SINGURELE care s-ar preta avind in vedere ca le vreau la nemaipomenita scara 1/48.
Deci nu sunt chiar "destule" variantele si si alea care sunt , tot nemtesti se cheama. Acuma bun pina aici, astea sunt, cu astea ne chinuim. Dar acuma va intreb eu pe voi stimati cititori: aveti voi la cunostinta despre ceva materiale, bibliografii, poze sau alte documentatii de unde sa citim sau si mai bine sa vedem si noi macar o inmatriculare romaneasca pentru repectivele carute? Pentru ca eu degeaba am cautat in 30 de giga de piraterii nerusinate ( sa ridice piatra numai cei care nu ...) ca n-am gasit nimic (vreo 4 poze neclare care se cheama tot nimic).
Asa ca cine stie , sa nu tina numai pentru el, mai ales ca nu cred ca sunt singurul interesat. Cu multumiri.
Postat 24 August 2007 - 06:53 PM
Nu stiu cu ce, dar sper sa am timp sa aflu.
Si daca n-oi termina ca nici n-oi incepe ... n-o fi nici un bai.
'manaince porcul cine-o castiga, ardelar palinca pe cel ce l-o urma, stingelar cu zaibar de n-o castiga!
Bafta!
Postat 24 August 2007 - 07:21 PM
gopo, la Aug 24 2007, 12:13 PM, a spus:
Ma lasi....?! Care-s aia greii si de ce sunt asa.
Si-n al doilea rand, ce, tu esti aici pentru premii.
Arata nene ce vrei si-ti place ca nu-i olimpiada de machete...
Postat 24 August 2007 - 07:35 PM
wurger, la Aug 24 2007, 07:21 PM, a spus:
gopo, la Aug 24 2007, 12:13 PM, a spus:
Ma lasi....?! Care-s aia greii
Calin are dreptate!
Inca nu s-au inscris in concurs Olaf, Danusmaximus, Victordegalati, Modelfan, DRAGOS si nici Suburban.
Marhaba e cam singurul greu, desi il vad cam in dubiu.
Altii mai grei eu nu stiu . Asa ca daca or mai fi din cei trecuti de 100 ar fi cazul sa se inscrie in concurs ca sa-i stim si noi ... de grei
Bafta!
Postat 24 August 2007 - 07:40 PM
Postat 24 August 2007 - 07:43 PM
Nu ca nu m-ar tenta , nu atit ca si competitie ci poate asa ma mai impinge cineva de la spate sa mai lucrez ceva (rusinea de exemplu). Problema este cum spuneam in postarea de mai sus ca nu ma pot hotari neavind informatii. Desigur as putea face orice doua blindate (care au vazut plaiurile mioritice) unul german si unul rusesc , intr-o balta pe care o sa o declar romaneasca, dar mi se pare usor stupid.
In alta ordine de idei: Dany, am inteles ca ai la tine o carte de-a lui Wittman in care s-ar putea sa-mi gasesc alinarea nelinistilor. Ia fa cumva sa o pot rasfoi si eu in timp util.
Aceasta postare a fost editata de marhaba: 24 August 2007 - 07:53 PM
Postat 24 August 2007 - 10:40 PM
gopo, la Aug 24 2007, 12:19 PM, a spus:
Recomandarea mea era ca proiectele sa fie postate pe forum in perioada 25.11-30.11; dar nu sunt probleme daca postezi pe etape (pe masura ce lucrezi).
Asta cu postatul la final m-am gandit sa evit situatii de genul intimidarii, ca ti-a furat sau ai furat ideea si nu in ultimul rand efectul de surpriza.
Aaaa m-am luat cu vorba: Postam pozele
Postat 25 August 2007 - 08:31 AM
Atasez cateva link-uri, dar va recomand sa scobiti personal si nu uitati sa salvati !!
http://www.worldwar2...?showtopic=1778
http://www.worldwar2.ro/forum/index.php?sh...c=426&hl=stug40
Urmarind in timp topicurile de acolo, am mai pus deoparte cate o poza folositoare.
Ca cea de mai jos cu mititelul blindat R1, aka Praga AH-IV-R/R-1.
Voi incerca sa intru in concurs cu acest kit de la Attack la 1/72.
Ma poate ajuta cineva cu un cal 1/72 intr-o pozitie apropiata de cea din poza ?!
Vorba aceea: dau un regat pt. un cal !!
PS: oricine doreste sa se inspire din aceasta poza, e absolut liber s-o faca. Nu detin niciun monopol asupra ei !!
Postat 25 August 2007 - 01:28 PM
Danusule maximule, din ce am gasit eu pina acum rezulta ca pe vremea cind luptau alaturi de nemti , carutele si-au pastrat camuflajele initiale, dar pe alocuri le-au trintit o cruce (a Regelui Mihai ?), iar dupa ce s-au dat cu bolsevicii le-au vopsit in Kaki (olive green, dark green dupa altii) si le-au pictat o stea kaki pe un fond rotund alb. Numere n-am gasit deocamdata, dar mai caut.
Alta chestie ar fi ca dupa unii autori au fost si niscaiva J-uri (PIV), iar dupa altii cica nu. Stie careva mai exact?
Postat 25 August 2007 - 02:01 PM
marhaba, la Aug 25 2007, 02:28 PM, a spus:
Da, am avut si J-uri. Uite scrie aici:
http://www.worldwar2...me/?article=246
V-am zis sa studiati site-ul si forumul www.worldwar2.ro !!
Si cartea asta e de folos. Are si profile color ....
http://www.worldwar2...?showtopic=2770
http://www.cartula.net/modules/ipboard/ind...p?showtopic=918
Aceasta postare a fost editata de Blue-Max: 25 August 2007 - 02:08 PM