pe scurt:
Am avut ocazia sa ajung in Londra (scupa rau). Si cum de la Londra la Cambidge nu e decat un pas am vrut neaparat sa ajung si la Duxford (care e langa Cambridge). Pe un spatiu cam cat aeroportul baneasa, ingramadite bine in hangare, unele la vedere gata, altele la reconditionare am vazut asa:
la Hangarul Aerospace:
Mosquito,
Lancaster,
TSR-2,
Canberra,
York,
Vulcan,
Swordfish,
Lightning,
Spitfire,
Sunderland,
Oxford,
Anson,
Harrier,
concorde,
hunter,
Gloster Meteor
si multe altele care nu-mi vin acum in minte......
la hangarul The American Air Museum
Spad S-13
Boeing Stearman PT-17
North American AT-6D Texan
Consolidated B-24M Liberator
North American P-51D Mustang
Douglas C-47 Skytrain
Boeing B-17G Flying Fortress
Republic P-47D Thunderbolt
Grumman TBM-3 Avenger
Boeing B-29A Superfortress
North American B-25J Mitchell
Lockheed SR-71A Blackbird
Boeing B-52D Stratofortress
Lockheed U2-C
North American F-100D Super Sabre
Bell UH-1 Huey
McDonnell Douglas F-4J Phantom II
General Dynamics F-111E
Fairchild Republic A-10 Thunderbolt II
Lockheed T-33A
Dodge T214-WC54 Ambulance
Ford M718 MUTT Ambulance Conversion
si mai sunt dar nu le mai tin minte.
foarte multe erau abia aduse de prin diverse locuri si erau in restaurare.
problema cea mai mare cu care m-am confruntat a fost facutul pozelor. avioanele erau inghesute si lumina cam slabuta pt aparat.
intrare: 14.95lire
tren londra-cambridge: 17lire
autobuz cambridge-muzeu 3,5 lire.
iata cateva poze:
http://www.dropshots.com/adi_balki
eu unul am fost impresionat.
daca aveti ocazia mergeti. nu o sa regretati. sunt muuuuuult mai multe de vazut decat ce am surprins eu cu aparatul + ca poate aveti bafta unui show aviatic. eu nu am avut. era in ziua urmatoare o demonstratie de spitfire.
aaa, va ia o zi intreaga. normal se face in 2 zile.
bafta.
Pagina 1 din 1
Duxford-Imperial War Museum
Postat 08 August 2007 - 07:37 PM
Felicitari, e intr-adevar un muzeu superb, si cei de acolo chiar se ocupa serios de exponate.
De cand am trecut pe acolo in 2004 vad ca au terminat hangarul nou, si au bagat inauntru multe din aparatele care stateau la marginea pistei sau prin variate colturi si unghere. Daca acum ti se pare aglomerat, sa fi vazut cum era inainte.
N-am vazut parca poze din hangarul unde le tin pe cele in stare de zbor. L-au inchis cumva publicului? Sau n-am fost eu atent?
De cand am trecut pe acolo in 2004 vad ca au terminat hangarul nou, si au bagat inauntru multe din aparatele care stateau la marginea pistei sau prin variate colturi si unghere. Daca acum ti se pare aglomerat, sa fi vazut cum era inainte.
N-am vazut parca poze din hangarul unde le tin pe cele in stare de zbor. L-au inchis cumva publicului? Sau n-am fost eu atent?
Postat 09 August 2007 - 09:49 AM
Cand mai ajungeti prin Londra, remember: intrarea la Royal Air Force Museum si Imperial War Museum (pe langa alte muzee mari gen British Museum) e gratuita.
Iarasi un obiectiv excelent e Cabinet War Rooms si Muzeul Churchill - impreuna 10 lire, face toti banii.
Iarasi un obiectiv excelent e Cabinet War Rooms si Muzeul Churchill - impreuna 10 lire, face toti banii.
Postat 10 August 2007 - 07:52 AM
ca tot venii vorba de muzee, in londra funcioneaza un card ce se numeste "London pass". iti da gratuitate sau reduceri la multe muzee. iar la RAF museum gratuit in simulatorul de zbor. eu nu am mai ajuns la RAF museum
costa 73 lire pe o saptamana, dar daca ai de gand sa vizitezi iesi mai ieftin decat daca ai plati intrarile. se cumpara de la punctul de informare turistica de pe Regent Street nr 1.
costa 73 lire pe o saptamana, dar daca ai de gand sa vizitezi iesi mai ieftin decat daca ai plati intrarile. se cumpara de la punctul de informare turistica de pe Regent Street nr 1.
Aceasta postare a fost editata de balki: 10 August 2007 - 07:52 AM
Arata acest topic
Pagina 1 din 1