Forum Machete,Modelism,Hobby: AIR Racing la constanta - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

AIR Racing la constanta

#1 Useril este offline   toni 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 348
  • Inregistrat: 10-December 04

Postat 05 August 2007 - 01:25 PM

mai multe informatii aici: http://aero-gp.com/romania.htm
nici eu nu stiu prea multe, m-a anuntat un amic...
cica " Municipalitatea organizeaza, in perioada 25 - 26 august, in Mamaia, Aero Grand Prix, competitie aeriana similara Formulei I "
Avioanele vor decola de la Tuzla, vor patrunde in statiune prin nord si vor evolua pe linia digurilor sparge val din Mamaia. In timpul competitiei, sunt atinse viteze de aproximativ 500 de kilometri pe ora. Competitia se desfasoara la doar zece metri deasupra pamantului.
daca mai merge cineva cu camionul ma abonez si eu la un loc pe roata.. :bang: :bang:

#2 Useril este offline   Kamob 50 

• Membru senior
  • Postari: 1970
  • Inregistrat: 13-May 06

Postat 05 August 2007 - 01:46 PM

Pai as merge eu. Cu camion cu tot, numai ca trebuie sa impartim kerosenul :bang: Oricum, pana atunci mai este ceva timp. :bang:

#3 Useril este offline   mack 

• Membru senior
  • Postari: 697
  • Inregistrat: 15-April 05

Postat 28 August 2007 - 09:59 PM

salut,

cateva fotografii realizate la evenimentul cu pricina:

http://picasaweb.google.com/iulianm74/Aero...lengeMamaia2007

mack

#4 Useril este offline   Kamob 50 

• Membru senior

Postat 29 August 2007 - 12:16 AM

Foarte reusit eventul, la fel si fotografiile! Bravos!!! Mi-as fi dorit sa pot sa ajung si eu, dar au intervenit motive... financiare si o noapte petrecuta in club :-D

#5 Useril este offline   toni 

• Membru senior

Postat 29 August 2007 - 12:43 PM

dinpotriva eu nu m-am mai dus tocmai fiindca nu mi-a placut deloc ideea ca prima oara sa anunti cu tobe si trambite ca-i mare etapa de GP, iar mai apoi cu cateva zile inainte sa recunosti ca de fapt nu-i decat un test pentru o astfel de etapa si nu vor fi ..prea multe aripi pe cer....vechea problema romaneasca care mie unu' nici macar nervi nu-mi mai provoaca.... :-x
oricum cred ca-i prima oara cand la un concurs GP, zboara...AN-2.... :-D

Aceasta postare a fost editata de toni: 29 August 2007 - 12:46 PM

#6 Useril este offline   Kamob 50 

• Membru senior

Postat 29 August 2007 - 01:00 PM

@toni: tu faci politica, sau te duci sa te bucuri de zbor? Mie mi se pare ca orice chinuiala sa ridici mai mult de un avion in aer si sa-l zbori pentru public, cu sau fara sa fie etapa de ceva, e mai important. Banuiesc, de asemenea, ca au fost implicate mai multe lucruri in aceasta treaba, de unde a rezulat altceva, dar sa ramanem la rezultat: s-a zburat, a fost frumos, si cine a reusit sa se duca acolo a avut parte de un mic spectacol foarte placut. Si asta e singurul lucru important.

Mack a reusit sa faca si foto si din cat am dat si eu cu ochiul, a iesit ceva ce nu s-a vazut recent pe aici. Pentru ca n-am fost ar merita sa-mi fac nervi :-D

#7 Useril este offline   mack 

• Membru senior

Postat 29 August 2007 - 01:13 PM

Salutare,

Eu las polemica de-o parte si spun asa: chiar daca a trebuit sa parcurg 500 Km la dus si tot atat la intors, spectacolul aerian a meritat cu varf si indesat. Participarea straina a fost cu adevarat restransa insa demonstratiile au fost fara cusur. S-a putut vedea si pe cerul patriei noastre ce poate sa faca o Extra 300 in materie de acrobatie aeriana - aviz Aeroclubul Romaniei! - iar demonstratiile cu AN-2 au fost cu adevarat la limita. Icarii Acrobati si-au demonstrat inca odata clasa si nu pot sa spun decat "jos palaria domnilor". Memorabila a fost si "batalia aeriana" intre Yak-52 WT si Extra 300.

Pozele mele nu redau decat intr-o mica masura dimensiunea evenimentului.

Mack

#8 Useril este offline   toni 

• Membru senior

Postat 29 August 2007 - 01:25 PM

nu neg ca a fost fain ori ca n-ar fi meritat spectacolul...insa una-i sa mergi la hungaroring la o etapa de formula 1 si acolo sa te trezesti cu o cursa de cartinguri...
mack, extra 300 acelea sunt romanesti si chiar ale aeroclubului roman din cate stiu eu ( au 4 aparate)..au mai fost mitinguri aviatice la care au evoluat....
dar asta este, fiecare cu parerea lui..a mea a fost de un sictir nemarginit... :-D, atunci cand am auzit la tv ce va fi de fapt... ;-)

#9 Useril este offline   Kamob 50 

• Membru senior

Postat 29 August 2007 - 01:33 PM

Toni, nu mai compara auzitul la tv cu mersul la fata locului, sunt alte lucruri!
:-D

#10 Useril este offline   mack 

• Membru senior

Postat 29 August 2007 - 02:50 PM

toni, la Aug 29 2007, 01:25 PM, a spus:

...mack, extra 300 acelea sunt romanesti si chiar ale aeroclubului roman din cate stiu eu ( au 4 aparate)..au mai fost mitinguri aviatice la care au evoluat....

Salut,

Probabil nu m-am exprimat suficient de clar, la Aero GP Challenge Mamaia au fost prezente doua Extra 300 (o dubla si o simpla) altele decat cele ale Aeroclubului Romaniei:
-aceasta http://picasaweb.google.com/iulianm74/Aero...791764549903778
-si aceasta http://picasaweb.google.com/iulianm74/Aero...791794614674882

Aparatele Extra 300 ale Aeroclubului Romaniei arata cam asa:
http://picasaweb.google.com/iulianm74/LRIA...982662653809506
nu au fost prezente la aceasta manifestare si se misca mediocru :(

mack

#11 Useril este offline   zapacitu 

• Membru senior
  • Postari: 335
  • Inregistrat: 13-August 06

Postat 29 August 2007 - 04:05 PM

Citeaza

Aparatele Extra 300 ale Aeroclubului Romaniei arata cam asa:
http://picasaweb.goo...982662653809506
nu au fost prezente la aceasta manifestare si se misca mediocru :(

Asta am auzit-o si in alte locuri. Care ar fi motivul?
Nu se zboara destul cu ele? Sau cei care le zboara sunt alesi pe alte criterii (decat performanta)?

#12 Useril este offline   MiG 

• Membru senior
  • Postari: 827
  • Inregistrat: 19-January 05

Postat 29 August 2007 - 04:16 PM

Oare ce e in zona luminoasa? O indoire a invelisului sau mi se pare mie?

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: extra.jpg

#13 Useril este offline   mack 

• Membru senior

Postat 29 August 2007 - 05:12 PM

MiG, la Aug 29 2007, 04:16 PM, a spus:

Oare ce e in zona luminoasa? O indoire a invelisului sau mi se pare mie?

mai mult ca sigur - se vede bine si in alte poze - este vorba despre o deformare a invelisului!

#14 Useril este offline   Kamob 50 

• Membru senior

Postat 29 August 2007 - 09:44 PM

Pai asta e si motivul pentru care am spus ce-am scris in thread-ul cu Ziua marinei. Aerocub-ul nostru vrea sa lase mostenire 300-urile, bag seama, ca altfel nu se explica. Nu incercati sa ii aparati, atata vreme cat nu vor sa zboare. Si eu stiu ca pot :-x

Oamenii astia de afara, care s-au muncit sa vina pana aici, trag de ele asa cum se cuvine, si fac ce trebuie facut, zi de zi. Poate ca intr-o zi de dimineata si ai nostri o sa realizeze ca un luping la 3,5g max cu raza de 800m nu se compara cu o spirala derapata in urcare sau cine stie ce alte nebunii mestesugarite mai inventeaza pilotii care se respecta.

#15 Useril este offline   virusu 

• Membru senior
  • Postari: 479
  • Inregistrat: 05-January 07
  • Interests:avioaneeeee

Postat 23 October 2007 - 12:39 PM

problema nu e ca nu pot, ci, cum a zis conducerea aeroclubului: "sa faca ce vor cu ele si mai ales la joasa inaltime cand vor fi avioanele lor private"....deci... :-P

#16 Useril este offline   paul 

• Membru senior
  • Postari: 634
  • Inregistrat: 06-April 05

Postat 23 October 2007 - 01:04 PM

Nu am vazut prea multe demonstratii in cadrul mitingurilor aeriene cu extra 300 romanesti dar in schimb vreo 4 luni le-am vazut zburand aproape zilnic pe Clinceni. Pot sa spun sincer ca zburau aproape de limita, mai ales in cazul demonstratiilor solo efectuau manevre f grele.

#17 Useril este offline   Kamob 50 

• Membru senior

Postat 23 October 2007 - 08:21 PM

:-P V-am zis eu ca le lasa mostenire... probabil ca o sa le gasiti si la muzeul de istorie.

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

9 useri citesc topicul
0 membri, 9 vizitatori, 0 utilizatori anonimi