Poate ca va veti minuna afland ca multi dintre cei care au cumparat ''aveoane'' doar pentru dural erau ''colorati'' de la natura, care apoi s-au dus pe la Slatina sa-l vanda. Ca Armata n-a fost in stare sa faca asta... :-x
Dar asta e alta poveste. N-are legatura cu faptul ca noi, romanii, n-am fost in stare sa ne pastram faramele necesare de istorie. Ca sa dau doar cateva exemple din Aviatie: IAR-80, Me-109 si , favoritul meu IAR-317, care inca exista...
Mig-23, parca vad, il vor aduce la Muzeu pe 224, ala vopsit ca un papagal :-x La Timisoara am vazut o gramada care stateau degeaba...
IAR-93 , tot de la Muzeu (al Aviatiei), e vopsit aiurea...Sunt o gramada la Craiova si la Ianca.
Mig-29. Au adus Sniper-ul. Bine macar ca nu l-au revopsit in roz visiniu. La cate Mig-29 stau si se bronzeaza la soarele dobrogean, puteau sa mai aduca unul vopsit in camuflajul origial.
La toate aceste avioane puteau sa aduca si ''munitia'' necesara, ca oricum a expirat cu tonele (preparata pentru expozitie, bineinteles)
Nu mai zic nimic de Puma si Mi-8. Macar pe astea ar fi avut de unde sa le completeze, cat de cat.
Nu mai zic nimic ca ma ...