Ex. matchbox 1/76 ?!? Kit-ul nu e 1/72 ? Sau au luat platforma 1/76 de la Matchbox si au facut-o set cu un kit 1/72 ?
Sdkfz-ul din imagine are senile de cauciuc (specific matchbox 1/76). Ori machetele Revell 1/72 au senile de plastic, iar titlul topicului este "PAK 40 Afrikakorps Revell 1:72".
Am intrat in ceata
![:whistle:](http://www.cartula.ro/forum/public/style_emoticons/default/laugh.gif)
.
Cat despre cladire : o fi o cladire din desert ... pe care nemtii au montat vulturul ... probabil ... doar setul se numeste 03150 Sd.Kfz m. Motorbike&
Africa Corps ... iar pe cutie este ilustrat teatrul african :-? ... .
Si acum partea istorica ...
![:-o](http://www.cartula.ro/forum/public/style_emoticons/default/laugh.gif)
: atunci cand trebuie sa opui 510 de tancuri (dintre care 300 italienesti) unei armate universale si cu resurse practic nelimitate ce are 1351 de tancuri (care pot fi inlocuite oricand in caz ca sunt pierdute) este cam dificil sa obtii victoria. Aliatii beneficiau de intariri, provizii si combustibil, pe cand nemtii nu. Btw, atacul principal nu s-a dat in sectorul sudic, cel aparat de Divizia 21 Panzer, ci in sectorul nordic, cel aparat de Divizia 15 Panzer. Si cum toate astea nu ar fi de ajuns, Rommel nici macar nu era pe front in momentul lansarii atacului aliat (23 octombrie) ... era in Austria si se trata de icter - a fost o victima a lipsei acute de mancare. Cand a revenit (25 octombrie), a gasit un dezastru printre trupele lui ... dar tot a reusit sa-l devanseze pe Montgomery cand si-a retras trupele spre vest.
Problema nr. 1 a lui Rommel n-a fost Montgomery, ci Hitler. Pe Fuhrer nu l-a interesat niciodata frontul mediteranean si nu i-a alocat lui Rommel suficiente trupe, tancuri, provizii si combustibil pentru a purta o campanie victorioasa (primele victorii rasunatoare ale lui Rommel in desert, in primavara lui 1941, le-a obtinut chiar fara niciun tanc). Ca o paranteza, Hilter a trimis Armata a V-a Panzer pentru a contracara invazia anglo-americana din vestul Africii (Torch, 8 noiembrie 1942). Rommel a afirmat ca daca Fuhrer-ul i-ar fi trimis in primavara lui 1942 macar o parte din trupele aruncate in Tunisia, ar fi putut cuceri Egiptul, Suezul si Orientul Mijlociu.
Multi istorici sustin ideea ca Rommel a facut minuni in desert avand in vedere conditiile pe care le-a avut.