crios, la Mar 30 2005, 12:16 PM, a spus:
Spalarea, ca de obicei cu diluantul in care fac spalarea grosiera a pensulelor si care este un gri tare ciudat si care difera de la spalare la spalare pentru ca se adauga in el, de fiecare data altfel de pigmenti, sau creste pigmentarea intr-o anumita directie in functie de culorile pe care le folosesc mai mult.
Bafta!
@ Pletila, citeste si tu tot nu numai printre randuri
Diluantul respectiv devine in timp o culoare (indecisa) diluata asa ca si daca dizolva vopseaua deja aplicata, aceasta se amesteca cu cealalta culoare (cea din diluant) si o inlocuieste practic cu altceva mai deschis ca originalul dar avand alta nuanta.
Incearca ca nu te costa nimic, sau ma rog, cateva picaturi de vopsea
Alternativa a spus-o Olaf - acrilice si a fost descrisa de Z-mare pe undeva pe aici prin forum doar ca nu mai gasesc pe unde.
Z-mare a zis:
Citeaza
Wasching (*): spalare. Operatia se executa numai pe suprafata lucioasa si consta in spalarea suprafetei cu o solutie foarte diluata de vopsea in solvent. Solventul nu trebie sa atace suprafata vopsita. Ex: daca suprafata este vopsita cu email, solventul esta apa sau alcool iar vopseaua utilizata pentru spalare, acrilica. Capilaritatea “aduna” solutia in locurile in care in mod normal se aduna si murdaria: imbinare table, nituri, articulatiile janbelor, cutele imbracamintii sau echipamentului, etc. Scaoae in evidenta aceste detalii. Se foloseste pentru simularea murdariei, petelor de ulei, praf, noroi, etc. Se pot utiliza uleiuri, emailuri, acrilice, acuarela, tempera.
Na c-am gasit. Era la Discutii libere/Glosar termeni lb. Romana.
Bafta!