Forum Machete,Modelism,Hobby: Ceva STUG-uri - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ceva STUG-uri

#1 Useril este offline   marhaba 

• Membru senior
  • Grup: Banned
  • Postari: 1329
  • Inregistrat: 30-November 04

Postat 25 July 2007 - 07:58 PM

Ca sa va racoresc putin pe canicula asta, voi incepe cu un Stug III G, Tamiya 1/48. Macheta este facuta "din cutie", singurele adaosuri fiind grilele radiatoarelor facute dintr-un filtru de sirma.

Imagine postata

Vopsit cu acrilice Tamiya si patinat cu pasteluri, este de altfel primul camo de iarna pe care-l incerc. Zapada din Bicarbonat de sodiu alimentar, iar turturii din culee transparenta trasa la cald.

Imagine postata

Locul sau va fi intr-o diorama (de iarna evident, daca tot suntem in sezon), pe care o veti viziona imediat ce va fi gata.

Imagine postata

Aceasta postare a fost editata de marhaba: 25 July 2007 - 08:32 PM

#2 Useril este offline   dani 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 1653
  • Inregistrat: 09-May 05

Postat 25 July 2007 - 10:57 PM

No comment...absolut superb.Astept urmatorul... :hammer:

#3 Useril este offline   GRIZZLEA 

• Membru senior
  • Postari: 1496
  • Inregistrat: 02-August 05
  • Interests:The One True Scale.
    Scara 1:48.

Postat 26 July 2007 - 06:21 AM

Dulce frate, m-ai lasat "bouche bee" !

Este cel mai fain, mai interesant si mai original afevismo-pasoptism, care a aparut pana acum pe meleagurile noastre mioritice... si nu numai !
Vana de artist genuin, pe care ti-am suspectat-o de la mai vechile tale vignette brailliste, s-a confirmat intr-un mod indubitabil.

Felicitari, DIN TOT SUFLETUL !

#4 Userul este online   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12661
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 26 July 2007 - 07:26 AM

Mai....ce sa mai zic. Fain de tot. Facut la meserie...
Unde mai pui ca este si una din masinile ce-mi plac mult.

#5 Useril este offline   Ahmed 

• Membru senior
  • Postari: 989
  • Inregistrat: 13-December 04

Postat 26 July 2007 - 07:51 AM

He, he, he....Ce facusi tu acolo Ovidiule?
Grozav arata. Sunt curios ce ai in gand cu diorama. Poate ne intalnim sa discutam? :whistle:

#6 Useril este offline   Bill 

• Membru senior
  • Postari: 1879
  • Inregistrat: 06-December 04

Postat 26 July 2007 - 08:13 AM

Excelent fratioare, felicitari. Pasoptismul se raspindeste tot mai viguros si la blindate.
Sunt convins ca si suratele vor fi la fel de frumoase.
SPor,
Bill :whistle:

#7 Useril este offline   AlexPl 

• Membru senior
  • Postari: 768

Postat 26 July 2007 - 08:31 AM

Extraordinara realizare. Am insa si o mica carcoteala care sa imi fie iertata daca se dovedeste neintemeiata.
Din ultima poza postata, mi se pare ca ai facut turturi doar pe o singura laterala a tancului, probabil cea care va fi mai expusa in diorama.
Pa partea cealalta, nu vad nici un turtur...

#8 Useril este offline   wurger 

• Membru senior
  • Postari: 4049
  • Inregistrat: 21-February 05

Postat 26 July 2007 - 09:32 AM

Pai e simplu. Stug-ul a stat langa o casa pe o usoara panta. Ziua cand a batut soarele zapada de pe acoperisul casei s-a topit si a curs pe stug care fiind inclinat a trimis siroaiele mai mult pe o parte.
Acum e drept ca ele trebuiau sa curga mai mult pe langa niste accidente in care s-ar fi oprit apa si mai putin in mijlocul aripii. Dar daca aripa era ciobita de un glont acolo e explicabil.
Ti-a iesit f misto. Mereu cand vad hibernale imi revin visele si planurile. Eh, poate odata o sa finalizez si eu ceva.
Felicitari. Vorba lui Ahmed, ar fi pacat sa nu-l bagi intr-o diorama.
Parca si vad niste nemti cu nasurile rosii si frecandu-si mainile langa o galeata cu jar sau chiar la esapamente.

#9 Useril este offline   FlyBoy 

• Membru senior
  • Postari: 1937
  • Inregistrat: 24-February 06

Postat 26 July 2007 - 09:37 AM

:lol: :angry: :angry: a... blah...pai...mda...ahem!!! Deci este... :bang: :bang: :bang:

Cred ca ti-ai propus sa ne scoti modelismul din cap!!! Pe bune!!! :whistle:

#10 Useril este offline   marhaba 

• Membru senior

Postat 26 July 2007 - 10:02 AM

Multam fain. Daca va place, ma bucur.
Exact asta era explicatia, cum stii tu Caline :whistle: . Acuma lasind gluma la o parte , n-am pus turturi pe cealalta parte din doua motive: unul ar fi lenea si celalalt ar fi ca in diorama in care va sta, partea respectiva nu se va prea vedea. Si dupa bunele principii romanesti ale efortului minim si al ascunderii mizeriei sub covor, am zis ca ajunge pe o parte. Ce sa zic, oricum recomand cu caldura celor care fac chestii de iarna sa incerce treaba cu turturii facuti din culee transparenta , pentru ca e posibil sa iasa o treaba buna, mai buna decit mi-a reusit mie (aici ma refer la faptul ca i-am pozitionat destul de aiuristic, dupa cum ati observat, dar mergind pe ideea ciobiturii de glont... merge :lol: ). Cit despre bicarbonat asta l-am presarat pe portiuni pe care in prealabil le-am umezit cu alcool izopropilic, dupa care am suflat surplusul. Cit o sa tina sunt si eu curios.
Cu voia Dvs. am sa va supun curind atentiei si celelalte doua masini scoase de Tamiya la 1/48.

#11 Useril este offline   AlexGiuglea 

• Membru senior
  • Postari: 419
  • Inregistrat: 29-April 06

Postat 26 July 2007 - 11:12 AM

Ce tematica va avea diorama ? :whistle:

Cum ati facut de nu se vede silvering-ul ?

Arata superb, felicitari ! :lol:

Aceasta postare a fost editata de AlexGiuglea: 26 July 2007 - 11:13 AM

#12 Useril este offline   marhaba 

• Membru senior

Postat 26 July 2007 - 11:57 AM

Tematica zici? :whistle: Ce-mi place! Deja incep sa ma simt important.
Tematica va fi un Stug intepenit la un colt de strada , linga un parc (vezi copac si un panou publicitar nazist), pe zidul ce imprejmuieste parcul sunt (vor fi) vopsite diverse zvastici si alte indemnuri gen "Sieg Heil", iar un tinar caporal german (de ex. Joseph Porta - coloana vertebrala a Wermachtului) se pisa pe respectivele inscriptii. Cu greu, din cauza frigului. (Scuzati franceza). Si ma gindesc si la nemtii cu nasurile rosii (vorba Calinului) dar usor de spus, sa vad ce reusesc.
Silveringul am reusit sa-l evit citind ce au scris altii mai priceputi aici pe forum. Adica: Pe vopseaua bine uscata (!) am "pensulat" future in zona de aplicare a decalului, dupa uscare am pus "abtibildul", apoi inca un strat de future pe deasupra decalului, iar dupa uscare lac mat Sinto cu aerograful, vreo 2-3 straturi. Atit.
Multumesc pentru aprecieri.

Imagine postata

Aceasta postare a fost editata de marhaba: 26 July 2007 - 12:25 PM

#13 Useril este offline   dany 

• Membru senior
  • Postari: 4818
  • Inregistrat: 24-November 06

Postat 26 July 2007 - 12:22 PM

Marhaba , m-ai facut PRAF-PILAF!... :whistle: .De exceptie ,intr-adevar realizarea.

#14 Useril este offline   alexie 

• Membru senior
  • Grup: Validating
  • Postari: 1701
  • Inregistrat: 04-December 04

Postat 26 July 2007 - 12:32 PM

Tre' sa fie Batranul, Porta poate fi responsabil pentru ciobiturile de glont.
Imi tot fac curaj sa rup pisica-n doua legat de blindate (sau legata de blindate) dar vine cate un confrate, frate marhaba si tare ma intimideaza.
Astept cu mare interes evolutia, sper sa nu fie perturbata de sindromul MIKASA, asa incat sa aflu cat mai multe amanunte (tematica postamentului-zid fiindu-mi complet necunoscuta).

#15 Useril este offline   dany 

• Membru senior
  • Postari: 4818
  • Inregistrat: 24-November 06

Postat 26 July 2007 - 12:43 PM

O"cheshtie" :Deja in acea perioada , se cam "inmuiase" Sieg Heil ! Era mai la "moda" Wir Kapitulieren Nein !.

#16 Useril este offline   marhaba 

• Membru senior

Postat 26 July 2007 - 01:00 PM

:whistle: Aproape ca sunt gata sa te cred fratioare Alexie , desi aruncind o privire pe-aici http://alexie.neosite.ro/ - daca ti se pare cunoscuta adresa, n-as zice ca esti din cale-afara de intimidat :-o . Cit despre sindromul Mikasa nu cred ca trebuie sa-ti faci griji. E o chestie care te-apuca de doua ori in viata - o data in tinerete cind suferi de naivitate imbecilo-entuziasmatica si o data la batrinete cind te-apuci sa termini neterminatele. Ori pina atunci mai am o bucata buna.
In ceea ce priveste postamentul zid este facut dintr-o singura bucata de polistiren extrudat, taiat circular si apoi cioplit si scrijelit. Mai jos se vad doua etape intermediare, in ultima in stinga este urmatorul Stug pe care Vi-l voi prezenta dupa ce ii mai corectez mici chestii care nu-mi plac cum au iesit.

Imagine postata

Imagine postata

#17 Useril este offline   AlexGiuglea 

• Membru senior
  • Postari: 419
  • Inregistrat: 29-April 06

Postat 26 July 2007 - 04:09 PM

Am impresia ca este vorba de iarna 1944-1945 :whistle: ...v-ati gandit ce batalie...sau macar care grup de armate german (nordic, central sau sudic) :-o ? Ar fi inca un plus pentru toata diorama ;-) .

:-D

Btw, lamp post - ul e scratch ?

Aceasta postare a fost editata de AlexGiuglea: 26 July 2007 - 04:24 PM

#18 Useril este offline   Ahmed 

• Membru senior
  • Postari: 989
  • Inregistrat: 13-December 04

Postat 26 July 2007 - 04:15 PM

Cu ce l-ai taiat rotund asa perfect? Ca eu sunt exasperat, nici un dreptunghi ca lumea nu imi iese cu ce am prin casa.

#19 Useril este offline   AlexPl 

• Membru senior
  • Postari: 768

Postat 26 July 2007 - 05:36 PM

Ahmed, la Jul 26 2007, 02:15 PM, a spus:

Cu ce l-ai taiat rotund asa perfect? Ca eu sunt exasperat, nici un dreptunghi ca lumea nu imi iese cu ce am prin casa.

Pai dupa cate imi dau eu seama din prima poza, utilajul ar fi format din urmatoarele:
una bucata stativ foto, cu posibilitati de rotire 360 grade ( de cerc, nu celsius)
una bucata dispozitiv termic formata dintr-un vachi cadru de traforaj (sau posibil altceva), la care este atasata o sirma legata la curent, probabil si cu un transformator si un regulator de tensiune. In acest fel, fara riscuri mari de a te curenta, se poate obtine in sarma o temperatura optima de x grade ( de data asta celsius, nu de cerc) care realizeaza acea frumoasa taietura in polistiren

Am dreptate frate marhaba?

Cred ca prelucrezi destul de mult polistiren de ai ajuns sa fabrici acest arsenal de scule...

#20 Useril este offline   Blue-Max 

• Membru senior
  • Postari: 2473
  • Inregistrat: 06-December 04

Postat 26 July 2007 - 05:48 PM

marhaba, la Jul 25 2007, 08:58 PM, a spus:

, iar turturii din culee transparenta trasa la cald.

Ce simpla si eficienta ideea !! Bravos !!
Si eu sunt un mare amator de hibernale, mai ales de "Frontul de Est" ....
Ti-a iesit excelent !!

Citeaza

Era mai la "moda" Wir Kapitulieren Nein !

Nu, nu !
"Wir kapitulieren NICHT !"
Nein si Nicht, cu toate ca inseamna NU, nu sunt chiar interschimbabile :whistle:

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

8 useri citesc topicul
0 membri, 8 vizitatori, 0 utilizatori anonimi