Vopselele Model Master acrilic se pot dilua cu apa???? Am avut azi surpriza sa primesc doua borcanele ...dar amandoua au consistenta unei paste......e normal????????? :-x
Pagina 1 din 1
Model Master acrilic
Postat 10 July 2007 - 12:44 AM
Nu am avut niciodata model master acrilic. Sa nu fie vechi.
Apoi sa stii ca acrilicele pt artisti sunt chiar pasta, ca guasele din scoala (nu stiu daca ai prins).
Mai ales daca sunt pasta se dilueaza cu apa. Apoi in functie de ce recomanda producatorul pe ambalaj se mai pot dilua cu alcool izopropilic sau cu "si altele" despre care eu n-am cunostinta deci nu te mai sfatuiesc.
Apoi sa stii ca acrilicele pt artisti sunt chiar pasta, ca guasele din scoala (nu stiu daca ai prins).
Mai ales daca sunt pasta se dilueaza cu apa. Apoi in functie de ce recomanda producatorul pe ambalaj se mai pot dilua cu alcool izopropilic sau cu "si altele" despre care eu n-am cunostinta deci nu te mai sfatuiesc.
Postat 10 July 2007 - 07:44 AM
Acrilicele, in general, se pot dilua cu apa. Din pacate apare un mic neajuns: creste tensiunea superficiala si ne trezim ca vopseaua se aduna "brobonele". Ca atare trebuie pus si putin alcool, etilic sau izopropilic dupa caz. Proportia poate merge pina la 1/1 dar e suficient si 2/1 (apa distilata/alcool). Unii recomanda utilizarea chiar a unui detergent, acesta avind si rol de marire a timpului de uscare (retarder). Nu am incercat niciodata sa folosesc detergent la vopsit, dar am folosit la washing.
Acum, in cazul particular al vopselelor MM seria 4xxx, nu stiu ce sa spun, nu am folosit decit cele vechi, de prin anii '95, '97 care, intre noi fie vorba, nu prea erau de calitate.
Incearca sa diluezi cu una din solutiile de mai sus si vezi ce se intimpla. Vopseaua trebuie sa dilueze bine, sa nu se "brinzeasca" sau sa "precipite", sa nu prezinte efectul de "maioneza" sau "iaurt" si sa nu faca "brobonele" cind o dai pe plastic.
O recomandare: spala bine macheta inainte de a folosi aclilice utilizind un detergent obisnuit care nu lasa pelicula, clateste bine, iar dupa spalare se recomanda manevrarea machetei folosind manusi din bumbac.
Acum, in cazul particular al vopselelor MM seria 4xxx, nu stiu ce sa spun, nu am folosit decit cele vechi, de prin anii '95, '97 care, intre noi fie vorba, nu prea erau de calitate.
Incearca sa diluezi cu una din solutiile de mai sus si vezi ce se intimpla. Vopseaua trebuie sa dilueze bine, sa nu se "brinzeasca" sau sa "precipite", sa nu prezinte efectul de "maioneza" sau "iaurt" si sa nu faca "brobonele" cind o dai pe plastic.
O recomandare: spala bine macheta inainte de a folosi aclilice utilizind un detergent obisnuit care nu lasa pelicula, clateste bine, iar dupa spalare se recomanda manevrarea machetei folosind manusi din bumbac.
Postat 10 July 2007 - 08:11 AM
Razvancs2006, la Jul 9 2007, 11:43 PM, a spus:
amandoua au consistenta unei paste
Nu cred ca e normal! Eu nu am decat un borcan MM acrilic (alb). Este destul de fluida (parca ar mai trebui totusi diluata), in nici intr-un caz pasta! Ca idee, mi se pare un pic mai vascoasa decat cele de la Agama. Dar, repet, n-am decat una singura. Apropo, de unde le-ai luat? A mea e de la noul magazin de la Cocor.
Arata acest topic
Pagina 1 din 1