King Tiger ( Henschel ) 1:35 Zvezda No 3601
Postat 10 July 2007 - 03:02 PM
Posibilitatea ca doua tancuri 1+09 sa fi existat este foarte mica, avand in vedere faptul ca 1+09 era o deviatie de la modul de notare regulamentar, iar cel din Ardeni este cunoscut tocmai pentru senile. Daca a mai existat unul, vreau sa-i vad si eu poza.
Ps: acum ceva timp, o problema asemanatoare s-a pus pe un alt forum, in legatura cu Panther G late Smart DML: o poza cu tancul 421 distrus a fost postata, in vreme ce despre 421 din instructiunile de asamblare ale kitului se stia ca a fost capturat de americani in Bavaria la sfarsitul razboiului cat de cat intact. Ambele tancuri erau produse de MAN cu galeti de otel pe ultima pozitie, fara sina pentru mitraliera antiaeriana si cu acelasi model de camuflaj in 2 culori, dar cel distrus avea scutul turelei model timpuriu... S-a ajuns la concluzia ca au fost 2 tancuri diferite dar foarte asemanatoare cu acelasi numar la turela, dintr-un lot de aprox. 24-25 produse...
Postat 10 July 2007 - 10:52 PM
Citeaza
Si ce va mira! Se stie fapul ca daca un comandant de tanc scapa dintr-o batalie si primea un tanc nou, (sau rechizitiona un tanc de la alt subordonat), de multe ori acelasi numar era rescris pe noul vehicul si in acelasi timp de cele mai multe ori in memoria comandantului decedat numarul nu se mai purta in acelasi regiment, asa ca nu e nici o regula in aceasta privinta!
Din cat am cautat :-? 109 nu a fost decat un singur KT! La data de 15.12.1944 care apartinea Detasamentului 2 din Compania 1 ale Batalionului 506. ( Seful mare al acestui batalion era Maiorul Lanhge)
8-) Alexandru, ar trebuii sa te hotarasti la o varinta de inmatriculare si dupa asta poate te mai putem ajuta cu diferitete modificari care au fost pe varianta aleasa. Mai trebuie sa iei in considerare ca de prin Ardeni pana la sfarsit nu s-a mai folosit zimmeritul, pana la acea perioada va trebuii sa-l cumperi/faci, mai trebuie sa aplici decalul pe zimmerit, care e un alt lucru care mai strica cate un model din cand in cand si de aici mai sunt multe de zis.
Postat 11 July 2007 - 01:18 AM
Am mai citit in stanga si-n dreapta si am aflat ca din iulie 44 " tanchistii " au fost pusi sa inlocuiasca rotile motoare cu 18 dinti cu cele cu 9 sau sa-si taie dinti rotii motoare din doi in doi a.i. sa poata pune pe tanc noul model de senile.
Ok sa eliminam de pe lista pe 1+09! ca pune multe bete in roata motoare
Ok cade si REZERVA ca nu ne bagam cu capu inainte si vedem porma daca-l mai avem pe umeri
Ar mai fi 104 de care am gasit ceva dar se bate cap in cap cu alte chestii din aceiasi carticica ( de 160 si ceva de pagini: Germany,s Tiger tanks VK45.02 to Tiger II Thomas L Jentz & Hilary L. Doyle ) daca stiti ceva de 104 puneti aici
La camuflaj " ambuscada " nu am nimic despre cele doua puse de mine daca stiti voi ceva sau altul la fel de colorat!!!
Cel de iarna ( vopsit aparent in alb ) zice ca ar fi din Ungaria noiembrie '44 apartinand de 503 cu " numarul " ( codul, cum este trecut in carte ) " I " ( vezi pe trapa din spatele turelei
mai carcotiti un pic si pe seama celor 3 ramase in cursa ca sa alegem ( asia )pe unul dintre ele si sa mergem la culcare
Aceasta postare a fost editata de osmulikevicialexandru: 11 July 2007 - 01:19 AM
Postat 11 July 2007 - 09:14 AM
Citeaza
Dupa cum ti-am zis: A fost decat un singur 109 la KT. Acest regiment a primit inmatriculari la rand incepnd de la 10+ al Maiorului Langhe. Daca s-ar putea emite o ipoteza ar fi ca acest comandant de 1+09 ar fi venit de pe un Tigru 1 cu acelasi numar. Dar foarte, foarte putin probabil!!
Despre cel cu "I" este clar ca e tancul de comanda al sefului mare de batalion. Toate cu "I" au fost tancuri de comndanti de batalion.
Citeaza
:-x Vezi ca citind la dreapta si la stanga ai pierdut sirul povesti! Al doilea model de senile era " single link" si necesita 18 dinti.
Cat despre ales este numai alegerea ta! Eu zic ca daca ai profile bune si poze cu obiectul real sa-l faci si gata. Daca vrei unul si cu istorie completa nu o sa-l mai faci niciodata.
Postat 11 July 2007 - 10:41 AM
Citeaza
Cata, si eu am crezut ca nu am citit bine, dar la o privire fugitiva in 'Germany's Tiger tanks: VK 45.02 to Kingtiger' am gasit exact asta la capitolul Field modifications.
Cat despre tancuri:
Primul in ambush scheme (parca l-am mai vazut undeva...) are senile de transport, si nu o sa poti sa-l faci OOTB.
Al doilea pare sa aiba modelul tarziu de camuflaj ambuscada.
Despre 104 stiu ce doar ce am citit din sus numita carte - cu ce se bate cap in cap asta?
Cel in camuflaj de iarna este un tanc de comanda - vezi antenele. Nu prea se disting detalii care sa indice cand a fost produs, cu exceptia zimmeritului (ala de langa e cumva un 251/21 ausf D drilling?).
Dupa ce iti alegi tancul pe care vrei sa-l faci, citeste cartea lui Jentz si Doyle din scoarta in scoarta ca sa identifici piesele necesare. Am facut KT Ardeni (kitul cu parasutisti) si Dragon a pus o multime de piese pe care nu le-am folosit.
Ordinul de batalie al unui batalion ramanea acelasi si dupa ce schimba tancurile, iar comandantii aveau pe turela acelasi numar. Spre exemplu, Kurt Sowa a avut in Normandia Tiger 222 (pe care unii zic ca l-a folosit Wittmann in celebra lui actiune). In Ardeni a avut Kingtiger 222, cel din poza cu parasutistii pe el.
Spor la treaba
Postat 12 July 2007 - 09:22 AM
http://www.angelfire...tank/rosen.html
Eu inteleg ca a ramas in oras. Daca aveti ceva profile sau informatii despre tancul lui Freiherr Von Rosen bagati tare( victorii, nr tancului.. ).
Danu-le ai prezis-o pasta cu Ungaria ( esti cumva clarvazator ? )
" PS: Probabil cineva o sa sara cu un link si o sa spuna ca problema asta s-a mai discutat (parca la 72...) dar 'Repetitia este mama invataturii' "
Asi vrea niste poze sau desene cu emblemele unitatilor de pe frontul de est care au avut KT si detalii despre cum se stabilea CULOAREA NUMARULUI ( am vazut galbene, rosii albastre si negre, cu sau fara margine alba.
Si pt ca nu am stat si am mai lipit una alta pe el ( chestii care se afla pe toate modelele ) va mai intrb: Zvezda da un fir din care trebuie sa fac doua cabluir de remorcare ( banuiesc, cele groase!! ) si zice sa tai firul ( din plastic ) in bucati de 240 mm. Intrebarea: este corecta dimensiunea de 240 pt cablu de remorcare? caci nu am gasit nimica despre acestea. Si mai am una: Trapa din spatele turelei putea sau era folosita si de echipaj pt acces? ( am citit ca era folosita pt inlocuirea tunului si " alimentare " cu munitie )
Aceasta postare a fost editata de osmulikevicialexandru: 12 July 2007 - 09:26 AM
Postat 12 July 2007 - 08:42 PM
In afara de 501 in Ardeni, nu stiu ce culori aveau numerele tancurilor in batalioane.
Ceva despre embleme gasesti aici
Nu inteleg cum e cu taiatul cablurilor; poti sa fii mai precis? DML furnizeaza 2 tipuri de cabluri met ca sa inlocuiesti cablurile de remorcare (si care nu stau in ruptul capului drepte...)
Postat 13 July 2007 - 10:21 AM
Treaba cu cablurile e simpla, nu trebuie sa-ti explice nimeni lungimea lui. Iei firul il lipasti in manseta ochetului la un capat, urmaresti dupa o poza traseul lui, si la celalat capat dupa ce il tai, faci din nou prima operatie.