Forum Machete,Modelism,Hobby: macheta remorcher DDSG - ex.Samson - Decebal - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 6 Pagini +
  • « Prima
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

macheta remorcher DDSG - ex.Samson - Decebal machete de remorchere de pe dunarea de s

#81 Useril este offline   Torquemada 

• Membru deplin
  • Grup: Members
  • Postari: 22
  • Inregistrat: 07-July 08

Postat 27 July 2008 - 03:22 PM

altele

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: republica_3.jpg

#82 Useril este offline   Torquemada 

• Membru deplin

Postat 27 July 2008 - 03:25 PM

altele.scuze de calitatea pozelor dar sunt facute cu tel

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: republica_4.jpg

#83 Useril este offline   Torquemada 

• Membru deplin

Postat 27 July 2008 - 03:28 PM

alta

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: republica_5.jpg

#84 Useril este offline   Prof.Woland 

• Membru deplin
  • Postari: 24
  • Inregistrat: 11-July 07

Postat 27 July 2008 - 03:30 PM

Bune poyele, multumim! Unde e vasul, ce stii despre el?
Ai idee ce nume a avut inainte de "Republica"?

#85 Useril este offline   Prof.Woland 

• Membru deplin
  • Postari: 24
  • Inregistrat: 11-July 07

Postat 27 July 2008 - 03:32 PM

Acum am observat ca scrie Tulcea pe el, deci presupun ca acolo e.

#86 Useril este offline   claudiu_ne2000 

• Membru senior
  • Postari: 599
  • Inregistrat: 09-July 07

Postat 27 July 2008 - 07:29 PM

foarte faine pozele,multumesc mult de ele si daca mai ai si altele, mai ales cu bordurile si cu casa zbaturilor si nu in ultimul rand cu detalii de pe punte (prova - pupa) ar fis super...

Vasul s-a numit intai si intai Csobanc, clasa Balaton si a fost o fregata fluviala a imperiului Austro-Ungar,apoi dupa 1918,a revenit Romaniei...aici a avut mai multe nume printre care si "Comandor Vasile Paun" si Republica...dupa ultimele stiri de prin ziarele de azi, vasul se afla in proprietatea Consiliului Local Tulcea...si e discoteca...si bar...iar un destept de prin armata i-a luat cazanele si le-a dus la o centrala termica, dar masinile cu aburi sunt inca intacte si pot fi functionale.

foarte frumoase poze inca odata

Aceasta postare a fost editata de claudiu_ne2000: 27 July 2008 - 07:30 PM

#87 Useril este offline   Torquemada 

• Membru deplin

Postat 28 July 2008 - 11:41 PM

nu mai am alte poze (iesisem sambata pe faleza si mi-am adus aminte de topikul asta si am facut cateva cu telefonul).ma bucur ca va plac.cand mai am timp de plimbari pe faleza am sa mai fac.daca vreti detalii de pe punte am sa ma duc acolo sa "ling" niste beri si sa ma joc cu tel.am sa fac mai multe poze.din pacate nu am nici-o camera foto deocamdata ca sa pot face unele cu zoom.sa vad daca gasesc vreuna de imprumut.vasul e la noi pe faleza de multi ani,iar ca "bar plutitor" de mai bine de 5 ani (cred).din cate stiu eu e doar terasa,fara discoteca.nu stiu nimic de cazane (posibil sa le fi luat vreun intreprinzator),daca nu uit poate intreb pe careva de pe acolo sau pe vreun marinar.am sa ma interesez care e faza cu consiliul, din cate stiam eu era cumparat de un fost primar,dar posibil sa nu fiu eu prea bine informat(stiam ca il cumparase si vroia sa il restaureze si sa faca "croaziere" prin delta cu turisti,dar din motive financiare la facut bar).ma bucur ca sunt persoane interesate de acest vas.si eu ma bucur de cate ori il vad cu toate ca face parte din peisaj.
mai sunt niste vase atipice pe faleza,de ex 2 catamarane de pasageri care fac curse regulate la sulina sau sf.gheorge(nu stiu exact) ,cred;niste "sageti" sau "rachete" de fabricatie ruseasca care tot cursa sulina fac si unele izmail(la ucraineni).
pe vremuri ,mai exact anii 80-90 nu aveai loc sa bagi o barca pe faleza de vapoare , salupe si alte ambarcatiuni;de la polare,pescadoare pana la bm-uri si rusoaice.apropo, cineva pe un topic intreba de hidroglisoare.am vazut cand eram mai mic in incinta santierului naval si in incinta la IPO(intreprinderea de pescuit oceanic) 2 hidroglisoare.unul mai mare si unul mai mic.erau pe mal.precizez ca erau hidroglisoare in adevaratul sens al cuvantului,adica dealea cu carme ca la avion si cu elici de propulsie ca la avion.acum mai sunt un soi de salupe pe perna de aer dar care nu au propulsia cu elice aeriana ci tot cumva subacvatica de le zice hidrobuze.unii probabil stiu despre ce vorbesc.erau cateva pe la noi.poate mai vad vreuna si ii fac poze .

#88 Useril este offline   chrisrotlmacin 

• Membru deplin
  • Postari: 57
  • Inregistrat: 24-June 09
  • Interests:Nave, Navigatie, Airsoft

Postat 14 July 2009 - 01:07 AM

Cam vechi topicul dar interesant .

Tatal meu a fost imbarcat pe Decebal in tinerete , daca mai este cineva interesat pot sa-l intreb cum era vopsit in anii 50-60 .

Cu cateva saptamani in urma i-am aratat o fotografie si m-a corectat , intre Alba Iulia si Decebal e diferenta la cosuri etc .

Stie multe detalii , am cautat prin negativele lui alb negru dar momentan nu am gasit nimic interesant , a fotografiat echipaje :rolleyes:

Tatal meu a fost imbarcat pe Decebal in tinerete , daca mai este cineva interesat pot sa-l intreb cum era vopsit in anii 50-60 .

Cu cateva saptamani in urma i-am aratat o fotografie si m-a corectat , intre Alba Iulia si Decebal e diferenta la cosuri etc .

Stie multe detalii , am cautat prin negativele lui alb negru dar momentan nu am gasit nimic interesant , a fotografiat echipaje :dribble:

Aceasta postare a fost editata de chrisrotlmacin: 14 July 2009 - 01:19 AM

#89 Useril este offline   claudiu_ne2000 

• Membru senior

Postat 19 July 2009 - 10:05 PM

Vezi postareachrisrotlmacin, la 14 Jul 2009, 01:07, a spus:

Cam vechi topicul dar interesant .

Stie multe detalii , am cautat prin negativele lui alb negru dar momentan nu am gasit nimic interesant , a fotografiat echipaje ;-)

Topicul asta e ca si vinul...cu cat e mai vechi cu atat e mai interesant...oricum daca ai informatii noi sau chiar fotografii linistit poti sa le postezi...

PS..."chiar acum 1 saptamana am fost in concediu la mare...si binenteles m-am abatut putin pana in zona portului Cosntanta sud - Agigea...sa vad daca pot sa zaresc pe undeva printr-o dana, silueta remorcherului. Dar nici poveste ori a fost mutat ori nu m-am uitat eu bine."

#90 Useril este offline   chrisrotlmacin 

• Membru deplin

Postat 27 July 2009 - 10:16 AM

Vezi postareaclaudiu_ne2000, la 19 Jul 2009, 23:05, a spus:

Topicul asta e ca si vinul...cu cat e mai vechi cu atat e mai interesant...oricum daca ai informatii noi sau chiar fotografii linistit poti sa le postezi...

PS..."chiar acum 1 saptamana am fost in concediu la mare...si binenteles m-am abatut putin pana in zona portului Cosntanta sud - Agigea...sa vad daca pot sa zaresc pe undeva printr-o dana, silueta remorcherului. Dar nici poveste ori a fost mutat ori nu m-am uitat eu bine."

Pina una alta am dat de Cetatea la Giurgiu . Link la albumul 1 exterior (am fotografiat si interiorul dar il postez mai tarziu) :
http://www.marinarii.ro/marinarii-ro-vizua...ia-Cetatea-3375

[center]http://www.marinarii...B97EECEC814.JPG
[/center]

#91 Useril este offline   Demetri 

• Membru senior
  • Postari: 258
  • Inregistrat: 17-March 09

Postat 27 July 2009 - 01:06 PM

Vezi postareachrisrotlmacin, la 27 Jul 2009, 10:16, a spus:

Pina una alta am dat de Cetatea la Giurgiu . Link la albumul 1 exterior (am fotografiat si interiorul dar il postez mai tarziu) :
http://www.marinarii.ro/marinarii-ro-vizua...ia-Cetatea-3375

[center]http://www.marinarii...B97EECEC814.JPG
[/center]

Salutare,

Faine si mai ales utile poze chrisrotlmacin.Daca ai gasi ceva asemanator si ptr. Tudor Vladimirescu(am deschis un topic, e la pagina 2, unde incerc sa adun material),ar fi foarte util ptr. mine, (pentru ca tocmai am inceput un model al acestei nave) si probabil pentru alti amatori.As fi incantat de orice poza in varianta dinainte de modernizare.Daca nu si actuala.
Multumesc.
Cele bune.

#92 Useril este offline   chrisrotlmacin 

• Membru deplin

Postat 28 July 2009 - 02:28 AM

Vezi postareafrigate-264, la 27 Jul 2009, 14:06, a spus:

Daca ai gasi ceva asemanator si ptr. Tudor Vladimirescu(am deschis un topic, e la pagina 2, unde incerc sa adun material),ar fi foarte util ptr. mine, (pentru ca tocmai am inceput un model al acestei nave) si probabil pentru alti amatori.As fi incantat de orice poza in varianta dinainte de modernizare.Daca nu si actuala.
Multumesc.
Cele bune.

Am discutat cu mai multe persoane pentru Tudor Vladimirescu ,din pacate am avut scandal pe cheu la Galati cu marinarii de la nava care mi-au interzis sa fac poze de pe cheu :whistle: , "asa vrea patronul" ,asa ca urmeaza sa demolez sectiunea cu Tudor Vladimirescu din Marinarii.ro de la Nave din Istorie (numai 10 nave pot fi introduse) ,va ramane numai in Registrul Naval Virtual ,locul lui Tudor Vladimirescu va fi luat de Cetatea .Daca sunt magari nu are rost sa fac reclama unei companii sau unui echipaj care nu stie sa respecte publicul larg .

Mi-au fost promise poze cu Tudor Vladimirescu cu intreaga istorie inclusiv fotografiile de la expertiza de inainte de renovare , persoana fiind ocupata cu realizarea unei carti nu mi le-a putut trimite deocamdata ,cind le voi primi le voi publica in site si voi pune si aici un link dar va mai dura .

Aceasta postare a fost editata de chrisrotlmacin: 28 July 2009 - 02:30 AM

#93 Useril este offline   claudiu_ne2000 

• Membru senior

Postat 28 July 2009 - 06:36 PM

Frumoase pozele si multumim pentru albumul postat. ar fi foarte frumos sa vedem inca odata nava Cetatea plutind pe dunare.

Daca ai citit si acest topic si pe celalalt forum ne poti spune noutati despre restul remorcherelor cu zbaturi de pe dunare

Aceasta postare a fost editata de claudiu_ne2000: 28 July 2009 - 06:38 PM

#94 Useril este offline   chrisrotlmacin 

• Membru deplin

Postat 31 July 2009 - 12:33 AM

Vezi postareaclaudiu_ne2000, la 28 Jul 2009, 19:36, a spus:

Frumoase pozele si multumim pentru albumul postat. ar fi foarte frumos sa vedem inca odata nava Cetatea plutind pe dunare.

Daca ai citit si acest topic si pe celalalt forum ne poti spune noutati despre restul remorcherelor cu zbaturi de pe dunare

Aici este Albumul 2 Cetatuia . Urmeaza si un album cu sala masinii :whistle: si puntea de comanda .

Intamplator am gasit pe ocazii si am cumparat numarul 71 al revistei Modelism (4/2000) care contine planurile si fotografii facute in 1997 .

Am sa incerc sa obtin fotografiile respective pentru a le publica deasemeni .

#95 Useril este offline   chrisrotlmacin 

• Membru deplin

Postat 01 August 2009 - 09:02 PM

Si ultimele 2 albume Puntea de comanda si Sala Masinilor

#96 Useril este offline   Demetri 

• Membru senior
  • Postari: 258
  • Inregistrat: 17-March 09

Postat 01 August 2009 - 11:29 PM

Vezi postareachrisrotlmacin, la 1 Aug 2009, 21:02, a spus:

Si ultimele 2 albume Puntea de comanda si Sala Masinilor

In final cu planurile existente se poate spune ca Cetatea e un "dosar" complet.
Faina treaba. Multumesc.Daca ai reusi ceva asemanator si cu Tudor Vladimirescu(in varianta dinainte de modernizare), ce bine ar fi.
Cele bune.

#97 Useril este offline   chrisrotlmacin 

• Membru deplin

Postat 03 August 2009 - 01:21 AM

Pentru mine dosarul este deschis pina nava este salvata .

Mi s-au promis pentru publicare fotografii de pe vremea cand nava era activa , planuri si registrul de bord .

Urmeaza sa introduc si alte materiale in pagina pe care am creat-o : Cetatea - SOS !!! Salvati Nava !!!

Precum am scris anterior Tudor Vladimirescu nu este prioritate pentru mine ,cand voi primi materialele le voi publica in Registrul Naval Virtual si voi anunta in acest topic.

Stie cineva ceva de actualitate despre Decebal ?? Sper ca nu l-au taiat la fier vechi :whistle: . Cel putin asa anunta Romania Libera

#98 Useril este offline   traian 

• Membru senior
  • Postari: 1218
  • Inregistrat: 01-May 08
  • Interests:Nave-navigatie clasica

Postat 04 August 2009 - 08:53 PM

Vezi postareachrisrotlmacin, la 28 Jul 2009, 03:28, a spus:

........Tudor Vladimirescu ,din pacate am avut scandal pe cheu la Galati cu marinarii de la nava care mi-au interzis sa fac poze de pe cheu :whistle: , "asa vrea patronul"...... .Daca sunt magari nu are rost sa fac reclama unei companii sau unui echipaj care nu stie sa respecte publicul larg .

Nu incerc sa iau apararea nimanui, m-am interesat si eu pe caile mele, nava nu e a niciunui patron, e proprietatea SC. NFR NAVROM SA - Galati. In ultima perioada din considerente apreciate de firma , nava a fost scoasa din circuitul productiv si transformata in nava de protocol la nivel inalt, deci se bucura de o atentie mai speciala in ceea ce priveste siguranta. Echipajul nu face altceva decat sa respecte dispozitiile date de armator si cunoscand personal majoritatea navigatorilor de la NR. Galati, te asigur ca sunt departe de a fi magari, dimpotriva sunt foarte amabili si cu inima larga. Poate in cel mai sigur caz ai avut contact cu din cei cu ochii albastri.
Spor!

#99 Useril este offline   claudiu_ne2000 

• Membru senior

Postat 04 August 2009 - 10:06 PM

si eu-i dau dreptate lui Traian...si cine stie cati "magari" sunt prin Galati?...asa multi incat saracii oameni de la navrom, sufla si-n iaurt...oricum atata timp cat nava nu este data uitarii si nu v-a ajunge ca si panzarul moldovenesc...eu cred ca merita sa-i dam atentie.

Inrucat week-end-ul trecut am avut ocazia unei vizite scurte pana la Budapesta o sa va postez aici niste fotografii ale unei nave "mai tinere decat TV"...dar care si-a pastrat vechea tinuta...e vorba de Kossuth, pasager cu zbaturi de pe dunare.
Imagine postataImagine postataImagine postataImagine postataImagine postataImagine postataImagine postata

#100 Useril este offline   traian 

• Membru senior
  • Postari: 1218
  • Inregistrat: 01-May 08
  • Interests:Nave-navigatie clasica

Postat 06 August 2009 - 08:30 AM

[quote name='claudiu_ne2000' date='4 Aug 2009, 23:06' post='91441']
........ si nu v-a ajunge ca si panzarul moldovenesc...

In privinta panzarului, personal am o multime de retineri despre care nu vreau sa comentez. Traditia marinareasca spune ca o nava are soarta predestinata din momentul punerii chilei, motiv pentru care cu ceva timp in urma se dadea foarte mare atentie la cine, unde, cum face asta.
Spor!

Arata acest topic

• 6 Pagini +
  • « Prima
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

17 useri citesc topicul
0 membri, 17 vizitatori, 0 utilizatori anonimi