macheta remorcher DDSG - ex.Samson - Decebal machete de remorchere de pe dunarea de s
Postat 09 July 2007 - 09:31 AM
De curand am fost la orsova, intr-o excursie, loc in care mai demult se afla ancorat in port un remorcher vechi dunarean "DECEBAL", si care mie-mi placea foarte mult. Pacat ca de data asta nu l-am mai vazut, nu stiu ce s-a intamplat cu el, dar asta mi-a aprins dorinta de a face o macheta plutitoare a acestui vapor.
Ca urmare va rog mult daca ma puteti ajuta cu planuri, sfaturi...pentru a duce la bun sfarsit lucrarea.
P.S. "o sa atasez cateva imagini care le am cu vaporul in speta si altele asemanatoare"
Ca urmare va rog mult daca ma puteti ajuta cu planuri, sfaturi...pentru a duce la bun sfarsit lucrarea.
P.S. "o sa atasez cateva imagini care le am cu vaporul in speta si altele asemanatoare"
Postat 10 July 2007 - 08:40 PM
Postat 10 July 2007 - 09:57 PM
Salut claudiu,
In numarul 3(86)/2004 al revistei "Modelism International" sunt niste planuri generale ale lui "Decebal" intr-un articol sicris de Cristian Craciunoiu
Cred, nu sunt sigur, ca se pot comanda la redactia revistei.
Stiu ca aveau de vanzare planurile remorcherelor:
Mistral, Dragos, Fagaras, Bega, Jean, Ada si Mon Plaisire
Ai doua solutii: ori te interesezi la redactia revistei ori cauti numarul 3/2004
Toate cele bune
In numarul 3(86)/2004 al revistei "Modelism International" sunt niste planuri generale ale lui "Decebal" intr-un articol sicris de Cristian Craciunoiu
Cred, nu sunt sigur, ca se pot comanda la redactia revistei.
Stiu ca aveau de vanzare planurile remorcherelor:
Mistral, Dragos, Fagaras, Bega, Jean, Ada si Mon Plaisire
Ai doua solutii: ori te interesezi la redactia revistei ori cauti numarul 3/2004
Toate cele bune
Postat 12 July 2007 - 08:50 AM
draga crios...nu sunt din bucuresti, sunt din Deva, c-am departe de bucuresti...si as vrea sa ajung la intalnirea aceea...dar putin probabil....uite adresa mea de mail..claudiu_ne2000@yahoo.com, in cazul in care un binevoitor ma poate ajuta cu o scanare o sa-i raman dator...
Postat 13 July 2007 - 03:45 PM
claudiu_ne2000, la Jul 12 2007, 08:50 AM, a spus:
draga crios...nu sunt din bucuresti, sunt din Deva
M-am uitat eu stramb , da' si tu esti un ghinionist cum n-am vazut.
Poate totusi trezesc pe careva dintre colegi care pot avea planurile, dar nefiind pasionat sa nu stie desi au cartea.
1- nu am nici un numar al revistei Modelism din anul 2004, dar am cartea "Navomodele- vechi nave romanesti" scrisa de Cristian Craciunoiu.
2- cartea spune ca plansa 12 contine aceste planuri si mai spune ca remorcherul avea:
lungimea -64,50m
latimea-8,30m
pescajul- 1,5m
viteza- 23 km/h
puterea masinii- 1200 CP
deplasament- 490t
Cu ceva ani in urma un incendiu mi-a distrus o parte din atelier si tot atunci am ramas si fara multe planuri printre care si cele ale lui Decebal ca si cele ale canonierei Fulgerul de care se intereseaza un alt coleg de forum.
Cred ca un e-mail catre Dl. Craciunoiu ar putea sa-ti faciliteze cumpararea acestor planuri de la redactia Modelism (daca or mai fi) sau te mai poate ajuta cineva care are cartea fara sa-si aminteasca de planurile cu care s-a vandut aceasta.
Bafta!
Postat 16 July 2007 - 08:46 AM
LDH.......mersi foarte mult pentru indicatii...si pt. mail...usor usor vaporul incepe sa prinda forma...deocamdata pe calculator....si cat de curand urmeaza constructia.
Din cate am citit in revista se pare ca vasul a fost dus la santierul naval din Braila in vederea efectuarii unor reparatii capitale...oare va avea parte de o noua viata, gen Tudor Vladimirescu???....Am vazut pe site-ul danube-research ca in Romania mai sunt cateva nave vechi care urmeaza sa fie reparate (ex. Cetatea, Giurgiu, Borcea). Un articol interesant spunea despre statul elvetian care ar fi vrut sa cumpere vasul NR Cetatea...dar romania nu a vrut sa-l vanda pentru ca urma ca vasul sa fie reabilitat.
Oare asa sa fie?
Din cate am citit in revista se pare ca vasul a fost dus la santierul naval din Braila in vederea efectuarii unor reparatii capitale...oare va avea parte de o noua viata, gen Tudor Vladimirescu???....Am vazut pe site-ul danube-research ca in Romania mai sunt cateva nave vechi care urmeaza sa fie reparate (ex. Cetatea, Giurgiu, Borcea). Un articol interesant spunea despre statul elvetian care ar fi vrut sa cumpere vasul NR Cetatea...dar romania nu a vrut sa-l vanda pentru ca urma ca vasul sa fie reabilitat.
Oare asa sa fie?
Postat 18 July 2007 - 01:42 PM
LDH, la Jul 17 2007, 01:59 PM, a spus:
Man......ma uit la ce bine e realizat planul...si eu ma chinui cu scanarile ce mi le-ai trimis pe mail...sa le maresc cumva...dar mi-au iesit groaznice...nu vad linile...am listat cred ca un top de hartie...daca ai putea scana planul din poza de mai jos...binenteles la o scara cat de cat...sa-l pot lista si sa incep sa cumpar baghete si alte cele
Poti sa-l trimiti pe mail?????...claudiu_ne2000@yahoo.com, pe ymess...claudiu_ne2000
S-au ma costa ceva?..cat?