Prince de Neufchatel Constructo -1:58
Postat 28 June 2007 - 06:59 PM
L-am avut in mana acum mai bine de un an, un an jumate doar ca nu mi l-am putut lua atunci.
Se pare ca totusi a fost macheta mea pentru ca chiar si dupa atata timp, exact aceiasi pe care am admirat-o atunci a ajuns astazi la mine.
Prince de Neufchatel
Postat 28 June 2007 - 07:03 PM
Postat 28 June 2007 - 07:16 PM
Provocarea mi-a fost lansata asa ca urmeaza "poco a poco" sa prezint si etapele construirii "Printului".
In timp, pe masura ce voi posta detalii de constructie voi povesti cate ceva si despre istoria cunoscuta a acestei frumoase nave.
Bafta!
Postat 28 June 2007 - 09:13 PM
crios, la Jun 28 2007, 07:59 PM, a spus:
Se pare ca totusi a fost macheta mea pentru ca chiar si dupa atata timp, exact aceiasi pe care am admirat-o atunci a ajuns astazi la mine.
Prince de Neufchatel
Foarte, foarte frumos si impresionant kitul ! Sa-l asamblezi sanatos !
Totusi m-ai facut curios: de unde ziceai ca l-ai cumparat ?!
Si daca nu sunt indiscret, cu cat ?!
Postat 28 June 2007 - 09:26 PM
Pretul a fost de 440 lei.
Cealalta care apare vanduta e luata de un alt prieten de aici de pe forum si a si inceput-o. Probabil ca va pune si pozele.
Mai sunt inca la vanzare cateva nave printre care si Victory. Asta e deja intr-o cutie valiza.
Bafta!
PS Am sa va tin la curent (nici 220 nici 380v) cu felul in care evolueaza constructia si in final sper sa nu iasa figurina sau avion ceva ...
Postat 28 June 2007 - 09:41 PM
crios, la Jun 28 2007, 10:26 PM, a spus:
Bafta!
PS Am sa va tin la curent (nici 220 nici 380v) cu felul in care evolueaza constructia si in final sper sa nu iasa figurina sau avion ceva ...
Nu pot decat sa va felicit c-ati achizitionat asemenea kituri. Pretul pare mare la prima vedere, dar cred ca merita din plin. Neaparat sa postati poze cu toate etapele. Va fi grozav ... :roll:
Postat 29 June 2007 - 09:15 AM
Blue-Max, la Jun 28 2007, 09:41 PM, a spus:
Multumesc frumos, Max!
Marimea pretului este o chestie relativa.
De exemplu, nava are o chila falsa si 13 coaste pe care eu le tai la traforaj de mana in fix 2 ore.
Luand-o asa la per total in cutie se gasesc o bucata de panza, cateva papiote cu ate de diverse grosimi, o mana de lemne, cateva piese din metal alb si ceva piese de alama.
Pretul se duce pe undeva pe la ~140 euro. Afara am gasit nava si la 180 euro fara transport. Judecand dupa pretul de afara nava e ieftina, judecand dupa am materialele sau le gasesc ieftin, am experienta, am unde sa-mi fac piesele ce necesita prelucrari mecanice (strung in cea mai mare parte) atunci nava e scumpa.
Mai este si socoteala din buzunar. N-am luat-o acum mai bine de un an pentru ca intrasem intr-o perioada grea financiara si cum atata timp am stat cu cureaua stransa inca o luna de sacrificiu nici n-o simt . Oricum si fara banii de corabie tot imi este mai bine decat anul trecut.
Flyboy, la Jun 28 2007, 09:45 PM, a spus:
Esti optimist, Gabi! Mai am inca in lucru destule comenzi pe care trebuie sa le dau gata asa ca la corabie lucrez doar in timpul liber :-?
Z-mare, la Jun 29 2007, 07:57 AM, a spus:
Multumesc Alexandru!
Numai dupa norme! Pastram toti pasii din calificare in calificare pana in validare si metrologic cu o abatere de plus minus.
Bafta!
Postat 29 June 2007 - 09:31 PM
Am sa prezint cateva pungi cu piese ca sa vedeti si calitatea acestora.
Ancorele sunt metalice cu inelele de prindere din alama si si partea din lemn care, fireste, este din lemn.
In aceiasi punaga cu ancorele sunt si ghiulelele tunurilor.