Forum Machete,Modelism,Hobby: proiecte esuate - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

proiecte esuate

#1 Useril este offline   paul 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 634
  • Inregistrat: 06-April 05

Postat 18 June 2007 - 10:48 AM

Salut. Pt a scoate un model cat de cat reusit si a invata unele tehnici cateodata mai trebuie sa sacrifici cate o macheta. Totusi parca imi pare rau sa le consider niste rebuturi (mai ales ca am muncit la ele si avioanele respective chiar imi plac). Acest Horten de exemplu de la PM arata decent la data fotografiei, intre timp este dezastruos, pt ca ultimul strat de future arata chiar urat (cu broboane mari). Nici trenul de aterizare nu mi-a iesit f bine. Totusi este un Horten......

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: horten.jpg

#2 Useril este offline   wurger 

• Membru senior
  • Postari: 4049
  • Inregistrat: 21-February 05

Postat 18 June 2007 - 03:18 PM

Am si eu si probabil si altii o gramada din astea.
Cu toate ca in sinea mea acum, le categorisesc esuate, le iubesc. Sunt etape din evolutia mea de machetist si ar fi o tampenie sa le reneg.
Pe unele le-am facut fara imbunatatiri tocmai pt a lasa sa se vada ce calitate avea kit-ul intr-o anumita perioada -vezi He 100 de la Lindberg. Probabil ca multi nici nu stiu ca a existat aceasta firma (infiintata de o ruda a celebrului aviator parca). Kit-ul era in pozitiv dar foarte frumos ca linii si pt. vremea aia (anii '60) era chiar o opera de arta. De ce sa "mint" si sa-l trec in negativ ?
Si mai sunt multe altele. N-as da un FW 190D heller pe nici o Tamya sau Hasegawa. Imi place mie ala.....
Nostalgii de machetist la varsta a doua...
Asa ca Paule, bucura-te de el si lasa ca o sa vina multe altele pe care o sa le faci "perfect".

#3 Useril este offline   hartman 

• Membru senior
  • Postari: 385
  • Inregistrat: 17-October 06
  • Interests:Aviatie,marina,tehnologie.

Postat 18 June 2007 - 07:20 PM

Salut baieti.Ca tot veni vorma de amintiri,mi-am adus aminte de primul meu chit cumparat.Era un fw a8 de la italeri.L-am cumparat cu emotie, si cu mina tremuranda.In drum spre casa zic hai sa urc si pe la un prieten(modelist si el) sa i-l arat.Plec de la el,ajung acasa.Stupoare......cutia goala,goala de culee,ramasesera doar instructiunile.Desigilind cutia nu inchisesem bine,mi se varsasera pe drum.Fiind seara aveam mari sanse sa le gasesc daca o luam inapoi pe unde venisem.Dar cu legile lui Murphi isi fac aparitia din cind in cind,le varsasem chiar cind sa trec strada .Fiind seara trecuse doar o masina ,maxim doua,pentru ca am recuperat aproape tot .Mai putin un ampenaj orizontal,iar o jumatate de fuselaj fusese calcata si ere irecuperabila zona motorului.M-am apucat de el chiar in seara aia .I-am taiat capota motor la ambele jumatati si l-am imbinat asa.Am facut dupa ampenajul ramas ,inca doua la fel din placaj aviatic de 1mm.Am rupt dint-run tei o crenguta,si i-am refacut pe strung si capotajul motorului.In citeva zile era gata si ma uitaml a el cu drag.Era mic si gingas,1/72.Dar peste o saptamina dezamagire mare,lemnul din care strunjisem motoru fusese verde,iar acum se uscase si capotajul era mai mic in diametru si crapat.Dezamagit l-am neglijat si nu mai stiu acum dupa 15 ani ce sa intimplat atunci cu el.As fi vrut sa-l mai am si azi sa ma uit la el,asa cum era,era prima mea macheta....sper sa nu radeti de mine.....Paul. :-)

#4 Useril este offline   Porta 

• Membru deplin
  • Postari: 28
  • Inregistrat: 07-February 07

Postat 18 June 2007 - 08:06 PM

Salut, voua! :lol: Mie imi place cum ti-a iesit Hortenul... am terminat acum doua saptamani si eu unul, tot cu dubla comanda, tot de la PM... si nu a iesit "esuat", adica.. mie imi place cum a iesit al meu... si, nu mai vorbesc de al tau...Asa ca, rogu-te.. mai pune cateva poze... :hammer: .. care sa arate mai multe detalii... :-) Salut!

#5 Useril este offline   paul 

• Membru senior
  • Postari: 634
  • Inregistrat: 06-April 05

Postat 19 June 2007 - 08:42 AM

Din pacate Hortenul meu acum nu mai are tren de aterizare iar suprafata machetei seamana cu smirghelul mai mare, asa ca nu vad ce as mai putea fotografia. Nu cred ca avem de ce sa radem ca ne sunt dragi unele machete chiar nereusite (cum ni se par acum). Iar referitor la cautatul pieselor pe strada, eu am aruncat din greseala un ampenaj la gunoi, in ziua aceea am avut activitate........ :-)

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi