Pagina 1 din 1
ICM Me 109 F4- H. Graf
Postat 16 June 2007 - 02:21 PM
Salut tizule.Superba macheta,singura critica care o pot aduce este chitului icm.Am si eu unu si sunt nemultumit de forma fuselajului posterior in partea de sus si de jos.Mi se pare prea "patratos" in sectiune.Iar muchia din zona unde se uneste fuselajul cu bordul de scurgere al aripilor,mi se mare ca trebuia sa tina maxim doua cadere spre coada .Dar rezultatul tau e superb.Paul.
Postat 16 June 2007 - 02:38 PM
Postat 18 June 2007 - 08:16 PM
Frumoasa macheta. Felicitari.
Poate faci rost si de o zavastica, e pacat, parca lipseste ceva...
In ce ai voposit baia trenului si jambele?
Intradevar, inelul acela ingud de pe fuselaj, din spatele bordului de fuga, este o singuta "tabla" deci acoilo trebuie astupata gravarea. Linia de pe fuselaj ti-a fugit putin fata de cea de sub cocpit.
Tevile de esapament nu sunt chiar "rugina" ci tabla arsa, adica peste acea rugina mai trebuie un drybrushing cu MM 1406 Exhaust.
Incearca sa evidentiezi putin liniile de panou, e pacat sa se piarda detaliile.
Cit despre partea "patratoasa" a zonei superioare a fuselajului, cam asa era ea, poate ICM a exagerat nitel. Se putea corecta usor ...inainte de vopsire!
Poate faci rost si de o zavastica, e pacat, parca lipseste ceva...
In ce ai voposit baia trenului si jambele?
Intradevar, inelul acela ingud de pe fuselaj, din spatele bordului de fuga, este o singuta "tabla" deci acoilo trebuie astupata gravarea. Linia de pe fuselaj ti-a fugit putin fata de cea de sub cocpit.
Tevile de esapament nu sunt chiar "rugina" ci tabla arsa, adica peste acea rugina mai trebuie un drybrushing cu MM 1406 Exhaust.
Incearca sa evidentiezi putin liniile de panou, e pacat sa se piarda detaliile.
Cit despre partea "patratoasa" a zonei superioare a fuselajului, cam asa era ea, poate ICM a exagerat nitel. Se putea corecta usor ...inainte de vopsire!

Postat 19 June 2007 - 08:10 AM
Multumesc Z-mare pt aprecieri
. Intr-adevar i-ar trebui o zvastica, dar la 1/48 nu prea am disponibile decat ceva mai mari (de FW 190). Trenul si baia ar trebui sa fie in RLM 02 (impreuna cu RLM 66 au fost singurele preparate de mine, asa ca nu prea seamana probabil cu ce ar trebui sa fie). Cu linia aceea de pe fuselaj de pe burta care nu se pupa cu cea de pe aripi, e deviata putin a fost poveste lunga (initial am regravat linia pt a se potrivi apoi dupa ce m-am uitat pe planuri am vazut ca cei de la ICM au dreptate, linia de pe aripa, de sub cockpit trebuie sa fie deviata de cea de pe fuselaj). La tevi o sa incerc sa le fac cum mi-ai zis, chiar nuprea stiam cum sa le vopsesc. Am incercat o usoara evidentiere a liniilor (am suflat vopsea neagra cu rosie), e mai evident la poza de pe burta, unde contrastul e mai mare. Despre partea patratoasa le-am dat credit celor de la ICM, am banuit ca asa trebuie sa fie. La urmatorul Bf.......

Arata acest topic
Pagina 1 din 1