Forum Machete,Modelism,Hobby: vopsea vs. lac - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

vopsea vs. lac ford focus wrc - tamyia

#1 Useril este offline   fl0po 

• Membru deplin
  • Grup: Members
  • Postari: 38
  • Inregistrat: 14-April 07

Postat 04 June 2007 - 08:30 AM

am un ford focus de la tamyia pe care urmeaza sa il vopsesc. caroseria va fi vopsita (conform manualului) cu vopsea spray tamyia TS51. Ma gandesc ca va rezulta o culoare metalizata lucioasa. Dupa ce aplic decalurile cu ce fel de lac sa o dau? in momentul asta am un lac acrilic mat. nu cred ca ar fi indicat sa il folosesc.
daca de exemplu am pe aceeasi piesa (pilotul si copilotul) combinate vopsele lucioase cu mate trebuie sa aplic lacuri diferite? de exemplul fata pilotului va fi daca cu vopsea mata iar casca, cu lucioasa. lacul trebuie sa fie intocmai?
multumesc.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: DM_TAM24261_lg.jpg

#2 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12672
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 04 June 2007 - 11:41 AM

Eu cred ca nu mai trebuie sa dai cu nimic dupa vopsirea masinii. Vopselel auto sunt lucioase, asa ca nu mai ai nevopie de lac. Fiind vopsea lucuioasa decalurile se pun foarte bine, fara alte "preparative". Daca chiat vrei, la final, sa dai cu lac, trebuie sa folosesti tot un lac lucios.
Tu trebuie sa vopsesti in asa fel incit sa respecti "natura"! Tesatura este in general semimata sau mata, iar tenul este de asemenea mat, usor semimat (asta daca nu esti trasnpirat ;-) ). Castile sunt lucioase.

#3 Useril este offline   crios 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 4898
  • Inregistrat: 29-November 04

Postat 04 June 2007 - 12:03 PM

Masinile au prostul obicei sa fie lucioase. Asta in cea mai mare parte si in mod deosebit masinile de curse si cele de asitenta tehnica pentru curse.
Acelasi lucru se intampla cu motocicletele de curse si castile pe care le poarta pilotii de masini de curse sau de motociclete.
Hainele de panza sunt mate spre deosebire de cele din piele care sunt semimate si unele dintre ele chiar lucioase.
Tapiteria din piele sau imitatie de piele este si ea, de cele mai multe ori semimata sau semilucioasa (depinde cum iti place sa privesti paharul ;-) )
Tu va trebui sa procedezi in consecinta: ceea ce e lucios trebuie sa luceasca, ceea ce este mat trebuie sa ramana mat chiar daca totul se reduce la scara.
Poti sa opti asta fie direct cu vopseaua potrivita fie folosind lacul potrivit.

Daca tot te-ai apucat de machete, incepi si priveste tot ce te inconjoara pentru ca rezultatul muncii tale hobbystice va trebui sa se apropie de ceea ce vezi in jur.
Ca exemplu: intr-un fel trebie sa arate masina ta daca este o masina de raliu si altfel daca este o masina de curse de strada masina fiind aceiasi marca si avand aceiasi culoare.

Bafta!

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi